Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie radio do Astry 2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie radio do Astry 2

Witam, szukam jakiegos przeciętnego radyjka do astry 2 5D, przeciętnego bo mam na nie tylko 500PLN. Głośniki mam fabryczne dwudrozne. Możecie coś doradzic?

clarion, alpine
    lub nakamichi

Skomentuj

Zamieszczone przez aryan
      clarion, alpine
      lub nakamichi
      Ew.Becker,za ta kwotę spokojnie kupisz starszy model.Godny uwagi jeśli chodzi o brzmienie.

Skomentuj

jest troszke opcji.
        czego oczekujesz od radia?
        czy ma posiadać jakieś konkretne funkcje? czy jest Ci to obojętne?
        ja bym wybierał między alpine nakamichi może denonem starym, może coś z beckera.
        zależy jakie brzmienie lubisz.

Skomentuj

Radyjko powinno miec basik, nie planuje raczej (narazie) suba wiec niskie tony powinny byc słyszane. Funkcje raczej oojetne, bardziej chodzi o brzmienie.

[ Dodano: 2006-11-18, 19:26 ]
          http://www.allegro.pl/item142334487_...hi_cd300_.html

Co o tym myślicie?

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item141851345_..._minimum_.html mam i nie wiem czy kiedys zamienie na cos innego :)

Skomentuj

becker monza
              lub
              becker mexico pro,
              ze znanych mi radii te mają nawięcej basu.
              jeśli mamy takie wytyczne polecam beckera. zmieścisz sie w cenie do 500zł.

nakamichi jest bardziej naturalne a wybrany przez Ciebie model ma brzmienie moim zdaniem 'plaskie' :( lepsza od cd300 jest 45 mimo, że tańsza.

[ Dodano: 2006-11-18, 19:59 ]
              michone, posłuchaj 7906 lub 7909 lub 9255 lub HX-D1 lub HX-D2..

Skomentuj

Magik ale powiedz ile musial bym wydac na tamte?? wiesz dobrze jakie ceny one osiagaja... ja swojego cd-45z ja pierwszy raz posluchalem to oniemialem :) moze kiedys jak bede obrzydliwie bogaty to sprawie sobie cos lepszego :) no ale na najblizsze kilka lat do ceny 1000zl nie kupie nic co przebije ta 45... zakochalem sie w tym radiu!

Skomentuj

Zamieszczone przez sparco
                  Radyjko powinno miec basik, nie planuje raczej (narazie) suba wiec niskie tony powinny byc słyszane.
                  70% brzmienia to glosniki.

Skomentuj

A czy jest cos w miare dobrego z JVC? Narazie nie stac mnie na drogie radia.

Skomentuj

Zamieszczone przez TatoTurbo
                      Niewiem ................ja bym polemizował :wink: :smile: .Dałbym 50% do 50% (UZASADNIENIE MAM TAKIE IZ ZMIENIŁEM RADIO Z FORD 5000 NA NAKAMICHI 35Z I EFEKT JEST TAKI JAKBYM GŁOŚNIKI O KLASE WYŻSZE WSTAWIŁ ->czego narazie nie robiłem:smile:)

Zamieszczone przez sparco
                      A czy jest cos w miare dobrego z JVC? Narazie nie stac mnie na drogie radia.
                      http://www.allegro.pl/item142693749_jvc_kd_sh_909r.html

http://www.allegro.pl/item143064375_...o_bajerow.html

te radyjka tez niezle wypadały swego czasu w czasapismach CA.

Skomentuj

jeśli chodzi o tanie (ale bez firm typu medion) radia to nawet 90% brzmienia to głośniki , a tylko 10% radio.
                        Aczkolwiek dobra jednostka centralna jak Clarion którego wczoraj sporo słuchałem robi swoje :)
                        No i mówienie o tym że ten stosunek jest większy dając za przykład zamiane Safari 5 na JVC to chyba nieporozumienie :)

[ Dodano: 2006-11-19, 18:58 ]
                        BTW - ten clarion to DRX 9575 Rz :)

Skomentuj

Zamieszczone przez TatoTurbo
                          no a drugie 70% to radio :)

[ Dodano: 2006-11-19, 19:06 ]
                          Zamieszczone przez takero
                          jeśli chodzi o tanie (ale bez firm typu medion) radia to nawet 90% brzmienia to głośniki , a tylko 10% radio.
                          ale wtedy gdy wybieramy pomiędzy nie-tanimi głośnikami.

jesli sprzet jest na podobnym poziomie to najczęsciej, według mnie, radio i zestaw głośnikowy mają podobny wpływ na całość. i jednym i drugim można wszystko spiepszyć.

prawda jest taka, że system jest tak słaby jak jego najsłabszy punkt.

poza tym w topicu mowa o wyborze radia.
                          więc zgodnie z moimi obserwacjami, becker odpowiadac bedzie autorowi postu najlepiej.

wiecie, konkretne pytanie, konkretne kryteria, konkretna odpowiedz, nie jakieś duperszmity.

Czy takero,lub TatoTurbo, porównywaliście wymienione jednostki pod tym samym system głośnikowym? ja owszem.. stąd moje stanowisko.

sparco, becera znajdziesz za 500zł. tyle chciałeś wydać na począku. zarówno monza jak i mexico pro jest z używek w tych cenach.

Skomentuj

Prawda jest taka że przy sprzęcie tanim praktycznie różnicy w brzmieniu nie ma. Wtedy najwięcej zależy od głośników ale nawet najlepszymi głośnikami nie spowodujemy że zestaw taki zacznie "grać". Nieco inaczej jest już w lepszej klasy sprzęcie, gdzie różnice między konkretnymi modelami są bardzo słyszalne ale też bez dobrej klasy głośników, końcówki mocy i okablowania nie ma co spodziewać sie że super radio za xxxx pln zagra nam nie wiadomo jak dobrze na słabych glośnikach.

Jest takie powiedzenie, że zestaw gra tak dobrze jak jego najsłabszy element i ja sie pod tym podpisuje obiema łapami :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                              No i mówienie o tym że ten stosunek jest większy dając za przykład zamiane Safari 5 na JVC to chyba nieporozumienie
                              przepraszam ale porównywanie jvc modeli KD-SH 55r ;77r {mp3 -99r i 909r} ->różnią sie nieznacznie funkcjami i dodatkowym wyjsciem na subwoofer) z safari to jakas pomyłka!!

ODSYŁAM DO TEGO LINKU

http://www.audiocar.pl/

I DO ALFY ROMEO 145 (ART. JĘDRZEJ NOSAL)
                              W ''montaze'' I NA DOLE DÓŁ STRONY

Galeria : Alfa Romeo 145 - MISTRZ POLSKI w Klasie AMATOR do 300 W - 18.05.2001.

FAKT ZE TO JUZ WIEKOWE RADYJKA ALE NIEPRZESADZAJMY PORÓWNUJĄC JE Z SAFARII !!!
                              (SAM SŁYSZAŁEM TE RAYJKO I WIEM CO ONO POTRAFI- I JEST TO JUZ HI-END)

Skomentuj

pitbull, już się tak nie bulwersuj :)
                                to safari to taka egzotyczna przenośnia była , a Ty się naprodukowałeś, nakrzyczałeś i nadenerwowałeś :)
                                spokojnie bo starości do dożyjesz
                                Zamieszczone przez magik
                                ale wtedy gdy wybieramy pomiędzy nie-tanimi głośnikami.
                                czy ja wiem...
                                to już zależy co się uważa za nie-tanie głośniki, raczej chodzi wg mnie nie tyle o cene co o umiejętny wybór zestawu.

Skomentuj

Fakt ze nie wszystkie modele JVC są świetne brzmieniowo....ale nie można w tym przypadku wszystkiego generalizować ,ze jest to od początku do końca beznadziejna marka. Tymi rodzynkami sa właśnie owe modele (seria KD-SH od 55r do 909r).

Skomentuj

a czy ktoś pisze że JVC złe są ? :P
                                    sam mam JVC KD G322 :)
                                    specjalnie dobrze nie gra , ale przynajmniej tanie było :)

Skomentuj

takero, jak gra ten JVC KD G322 ?

Skomentuj

tak samo jak chyba każde radio do 500zl :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X