Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Waszym zdaniem najlepsze głośniki 16,5cm ...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak w temacie, które głośniki 165mm Waszym zdaniem są godne uwagi (na przód)
    dwa przedziały cenowe: do 300 i do 500zł

co myślicie o :arrow: HERTZ ESK 165 :?:
    prosze o opinie

o hertzach zapomnij...

Skomentuj

ok ale wrzuć jakieś argumenty, a jeśli nie hertz to zaproponuj coś lepszego

Skomentuj

Mi bardzo podobają sie DLSy R6A i chociaż tanie nie są uważam że są warte wydanych na nie pieniędzy.

Skomentuj

hertze są baaardzo przeciętne, niczym kompletnie nie przemawiają pozytywnym...
          w sumie to się zmieścisz z tymi DLSami w budżecie:
          http://www.allegro.pl/item143519789_...a_cenowa_.html

Skomentuj

sam midbass?? czy zestaw odseparowany bo to jest roznica... dls, rainbow 256 slx deluxe

Skomentuj

zestaw odseparowany albo współosiowy tak czy inaczej całe pasmo, nie tylko midbas. dls r6a w komplecie mocno przekracza granice cenową... niestety :cry:

Skomentuj

Do 300zl polecilbym pcs 165.20 co prawda na allegro chodza po 350zl ale nie tak dawno jakas firma miala je wystawione za 300zl wiec pewnie niedlugo sie pojawia
                Pozdrawiam
                Kamykos

Skomentuj

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=5355

Skomentuj

trzeba bylo precyzyniej topic nazwać...

Skomentuj

a może ktoś z Was słyszał Magnaty Classic 216 albo HELIX BLUE 62mk2 ??? te Magnaty były w rankingu podanym przez TatoTurbo, więc może nie są złe??

Skomentuj

dks165 tez tam sa a nie graja lepiej od tvm :P ja mam helixy narazie graja bez wzmaka pod samym radiem nakamichi graja ladniutko tylko... brak im mocy... 17 rms to dla nich pikus :( wzmak lezy ale nie stac mnie na kable i wyciszenie :/ narazie taka prowizorka

Skomentuj

Hertz-em bym sobie głowy nie zawracał,to taka marka lekko lepsza od chinoli,tyle że europejska,niby.DLS,wieeelkie taaak,słyszałem,widzialem,jestem pod wrażeniem.Helixy i takie tam,niskobudżetówka bez rewelacji,gra bo ma grać i tyle.Power Bass z lekka zaskakuje,jak na sam system przedni jest nawet na plus tylko chłopaki zapomnieli po co są średnie tony,siakoś sie im wycofały z lekka.No ale ogólnie można przeboleć,na konkret wzmaku nieźle nogawki wentylują :lol:

Skomentuj

W przedziale do 500zł szukałbym Powerbassa ES w używce.
                            Może Hertze HSK udałoby się znaleść w tej cenie.

Jeżeli chodzi o nowe to napewno warto się zastanowić nad, Phase PCS 165.20

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                              Hertz-em bym sobie głowy nie zawracał,to taka marka lekko lepsza od chinoli
                              dziwne... jak robiłem suba dwa lata temu to wszyscy jarali się Hertzem ES300, tylko ten głośnik polecali ew. Peerlessa, czyżby wyjątek??

Zamieszczone przez Kubus20
                              W przedziale do 500zł szukałbym Powerbassa ES w używce.
                              PowerBass ES-6Cv.2 Evolution nóweczke można za 499 wyjąć. link

Skomentuj

Zamieszczone przez raster
                                dwa lata temu
                                dla diy 2 lata to jak 2 dekady conajmniej

Skomentuj

no ale jak to? wtedy wszyscy powtarzali (wydaje się niepotwierdzony) mit o wielkości Hertza ES300 a teraz ktoś krzyknął że to firma troche tylko lepsza od chińszczyzny i mit już upadł? każdy teraz powie że to szajs?? pare osób zbudowało suba na tym przetworniku i mocno zachwalali dlatego pytam czy ten głośnik to wyjątek czy może firma od tamtego czasu zeszła na psy??

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                                    Helixy i takie tam,niskobudżetówka bez rewelacji,gra bo ma grać i tyle. :lol:
                                    Magik prosze wytlumacz Umberto ze sie myli... Akurat Helixy wedlug wielu pobijaja wiekszosc glosnikow do kwoty 500zl... czemu juz nikt nie wspomina o rainbow slx 256 deluxe ?? przecierz to naprawde bardzo dobry zestaw sam go slyszalem ale nie pamietam pod jakim wzmakiem i napewno ja bym go kupil gdybym mial 500zl na wydanie... ale mam Helixy a w przyszlym roku wymienie na Morele albo Focale w granicach 800-1000zl

Skomentuj

a teraz ktoś krzyknął że to firma troche tylko lepsza od chińszczyzny i mit już upadł?
                                      to nie dlatego żę Umberto coś tam powiedział (chyba przeceniasz Jego opiniotwórczość ;] ) tylko dla tego że są inne czasy już, wtedy królował alpierd lw800 i szczytem marzeń było 2way na arn150 i jakimś tam wysokim z tonsili czy tesli.
                                      Teraz poszliśmy do przodu i es300 przestał imponować, a zaczął irytować swoim brzmieniem... Jego brzmienie jest raczej z tej niższej półki.
                                      pare osób zbudowało suba na tym przetworniku i mocno zachwalali dlatego pytam czy ten głośnik to wyjątek czy może firma od tamtego czasu zeszła na psy??
                                      Jeśli ktoś słucha w wozie czarnych rytmów to głośnik jest ok, ale w bardziej ambitnej muzie się już nie sprawdza...
                                      Jak chyba każdy hertz :P

Skomentuj

to nie o wypowiedź umberto, chodzi, pare osób powtarzało że Hertza nie warto brać, mam wrażenie że to właśnie wynik pewnej opiniotwórczości bo dziwi mnie że całkiem niedawno właśnie Hertz był szczytem marzeń przy budowie suba a nie arn nie wspominając już o alphardzie bo o nim nikt nigdy nie marzył.
                                        Zamieszczone przez takero
                                        Teraz poszliśmy do przodu
                                        tzn. co? zmieniliśmy półkę na wyższą? i co, nagle nikt już nie weźmie ES300 pod uwagę bo teraz jesteśmy krok dalej i głośnik za 400-500zł jak dla nas nie może grać już dobrze, irytuje brzmieniem? "teraz są inne czasy" i nie wypada/nie przystoi patrzeć na tą półkę? ewoluowaliśmy i mamy wyższe wymagania... Ciekaw jestem ile osób ma w swoim subie przetwornik z wyższej półki, ile osób ma w aucie DLS'y r6a... a wielu je poleca, chyba próbujemy aspirować do półek które nie są w zasięgu większości z nas :cry:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X