Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Waszym zdaniem najlepsze głośniki 16,5cm ...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ktoś wyżej pytał o Magnaty, temat stary ale moze komuś sie przyda ta opinia

Mam na przodzie Magnaty 216, zestaw odseparowany tweeter + midbass + zwrotnica.
    Jeżeli chodzi o Tweeter to jak dla mnie zbyt piskliwy, przy głośniejszym graniu wydaje sie jakby krzyczał coś bez sensu :P Co innego można powiedzieć o midbasie, przy zerowych ustawieniach radia (tj. bass - 0 itp) gra ładnie, wyraźnie jednak basu malutko... sytuacja zmienia sie gdy włącze podbicie w radyjku (Clarion) wtedy czuje jakbym miał w bagażniku suba co najciekawsze gra na 3/4 Volume idzie mu na takim ustawieniu rewelacyjnie!

Podsumowując zestawik fajny porównania dużego nie mam bo z tylko z fabrycznymi głośnikami w Vectrze ale to nawet nie da sie porównac jedynym minusem jest własnie tweeter ale da sie to przezyć

Za pare dni kupuje 213 na tylnie drzwi

Pozdrawiam

Skomentuj

ja przepraszam za off topic, ale mam prośbe do moderatora przyklej ten temat v\bo zniknie i za tydzien sie beda ludzie pytac o to samo. moją wypowiedź tez moesz skasowac

Skomentuj

A co myślicie o głośnikach JBL GTO 6507 i Phonocar y-line...

Skomentuj

Phonocar yellow line pod radio fajny głośnik ale nie wysokotonowy bo to masakra.
          Przerabiałem kilka 16stek i tak, miałem hertze HSK i wyglądaja fajnie graja słabo.
          Signat H16 bardzo fajny plus kopółka T3 bardzo ładnie grający zestaw.
          Potem był Xetec G6 plus kopólka Infinity 1001t to juz gra bardzo fajnie, ale wymieniłem Xeteca na Monacora Predator. Xetec przy nim to zabaweczka. Na razie nic nie kombinuje dźwięk mi odpowiada a basy wspomaga JL Audio 10WO

Skomentuj

phonocary Y-line.
            Domino, co złego w tym wysokotonowcu?
            Na allegro maja je z kopólkami (podobno jedwabnymi) philipsa.
            słyszałes jak to gra?
            Ja myślałem o nich głowne z racji ceny.
            Grałoby to z blaupuntkem GTA400 (w bagażniku oczywiscie sub) więc nie zależy mi na jeściu ale przede wszystkim na efektywności (i naturalnym brzmieniu rzecz jasna ;-) )

Skomentuj

Miałem je i słuchałem i mówie Ci że to straszny badziew, chyba, że na allegro teraz mają coś innego, w każdym bądź razie tamte co miałem w zestawie nie miały nic wspólnego z Philipsem

Skomentuj

a tak poza tym sam woofer sie nadaje ?

Skomentuj

Wooferek pod radio jest ok, ale też nie ma z niego rewelacji no i za 100pln to już bym się zastanowił, wolałbym kupić używkę ale lepszej firmy czy wyższy model.

Skomentuj

Ja polecam HELIX Blue
                    montowalem je w golfie3 i jestem zadowolony z efektu!

Skomentuj

Czaruję...
                    X