Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tanie wzmacniacze z allegro

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tanie wzmacniacze z allegro

Witam.
    Włąśnie przeglądałem Allegro i zauwazyłem, że bez problemu, za około 60 zł (bez wysyłki) mozna stać sie włascicielem np takiego cudu:
    http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=142220573

Wygląda na to że w środku znajduje sie tradycyjna konstrukcja oparta o stereofoniczną końcówke mocy wykonaną z elementów dyskretnych i zasilaną z przetwornicy DC/DC.
    Czy ktoś może potwierdzić moje przeczucia.
    Jeśli tak to w zasadzie nawet się opłaca to kupić bo powinno zagrać dużo lepiej niż standardowa końcówka w radyjku a w relacji do ceny to już wogóle jest fajnie.
    Własnie myslałem o wymianie tradycyjne końcówki w takiej jednej Gammie (TDA2005 więc to tylko po 7 wat na kanał).
    I teraz zamiast kupować nowy scalak za 20 zł (np TDA1555q - przy okazji swietny scalak, nie trzeba do niego żadnych elementów!!!) to może lepiej opłaca sie dołozyć PRE OUT w radio i kupic własnie to cudo za 60 zł.
    Dodatkowo zakładana przezemnie konstrukcja umozliwia tuning takiej skrzyneczki !
    Co o tym sądzicie ?
    pozdrawiam

jak dla mnie to siedzi tam tda 1554q lub jakiś inny jego bliźniak...
    napewno nie ma tam żadnej przetworki...

Skomentuj

takero, wyszedłem z załozenia ze takie wzmacniacze (bez przetworki) opisywane są jako max 50W na kanał.
      Tutaj producent wali 200 z hakiem wiec stąd moje wnioski.
      poza tym jak na TDA to jakaś duża ta obudowa

Skomentuj

Opis jak opis, mógł napisać i 5000w
        A co do obudowy - widziałem ostatnio VK jakiegoś,
        buda jak od carpowera 602, z jednej strony wzmaka płytka, a z 2 strony scalak,
        30cm od płytki na kablach grubości włosa...

Faktem jest to że masz tutaj bude w miare ładną, scalak kosztuje 1/3 tego co cały wzmak, tyle że nie wiesz co mozę w środku być...
        Się okaże że siedzą tam dwa tadki 2003 i dopiero będzie

Skomentuj

chyba jednak kupie 1555 i wymienie wsadze do tego radia co je rozkrecone teraz mam :-)

Skomentuj

prawidłowa decyzja :)

Skomentuj

A alpine 3531 niechciałbys? 4x35W .

Skomentuj

Podłączałem go i pod głośniki i pod skrzynie basowe i tuby - podsumuję to w ten sposób - jestem mile zaskoczony ponieważ wzmacniacz ma moc taką jak nowoczesne firmowe radio czyli około 50W na kanał i to już jest coś.... tak napisal gosc czyli ma przy dobrym wietrze z 15w rmsu...

Skomentuj

Czaruję...
                X