Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

magnat vs blaupunkt

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

magnat vs blaupunkt

jak się ma moc i jakość tego magnata
    http://www.allegro.pl/item144841046_...y_magnat_.html
    do tego blaupunkta http://www.allegro.pl/item142384622_...lowy_750w.html
    Warto dokładać 100 zł?

magnat kupa a blaupunkt daje rady :P jakosc tez calkiem calkiem :) jakbym mial 100zl napewno bym dolozyl

Skomentuj

wybral bym osobiscie BP zaden magnat :)

Skomentuj

i w dodatku blaupunkt jest nowy!!
        mimo ze ten wyglada na tandete (tam gdzie sa RCA wyglada jakos tandetnie) to i tak najtansze BP nadaja sie do ruszenia suba

Skomentuj

A ja mam inne zdanie (kiedys byłem u goscia w zakładzie CA (startuje w zawodach ca)
          i powiedział takie cos'' blaupunk to nawet na półce obok dobrego sprzętu nie lezał'' i tego sie trzymam do dzisiaj omijając wszystkie niebieskie kropiki z daleka!!!
          *tylko blaupunkt ..........Velocity to juz (ze tak napisze) inna bajka.
          Co do magnata to tez to nie sa jakies tam wysokie loty tego sprzętu ale jak ja bym miał wybierac to wybrałbym Magnata.
          Miałem kidys magnata rave 440(czy jakos tak) ale słyszałem tez blaupunkta i jedno i drugie TO KUPA ŁAJNA!!!
          ALE jednak magnat mniejsza kupa :cool: .

Skomentuj

Zamieszczone przez pitbull
            '' blaupunk to nawet na półce obok dobrego sprzętu nie lezał''
            a magnat tak ?

Skomentuj

takero, Ja osobiscie jestem przekonany do magnata bardziej niz do blaupunkta. (takze moja osobista ocena to jednak 49 blau...do 51 magnat.)
              Pozatym ta dyskusja do niczego nie doprowadzi chyba ze do kłótni :o
              Moje zdanie jest takie ze blaupunkt jednak jest ****gorszy od magnata i tyle.A wy sobie piszta co chceta :cool:
              ****pod wzgledem brzmieniowym,wyglądem
              (reszta sprzętu ca tej marki nie tykam ale i tak postawiłbym bardziej na magnata),]

Skomentuj

bo jest pitbull w logu ich firmy
                ja tam jednak wole Blaupunkta jako firme

Skomentuj

ja slyszalem magnata 360 i dla mnie lipa wcale nie gra lepiej od boshmana... blaupunkt tego modelu nie slyszalem ale gta2100 i 4100 graja naprawde przyzwoicie jak za te pieniadze... naprawde przyzwoicie... jednak za 300zl mozna juz trafic jakas okazje z alpinka uzywana...

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item144135548_..._vat_600w.html
                    Gosciu z roku ma tego blaupunkta i napewno rave 440 pod względem brzmienia byl lepszy.
                    (srodek jakby nieczytelny niejasny tony wysokie tak jakby lekko wycofane........aj wogóle mi ta marka nie lezy ->CAŁOSC GRA JAKBY BYŁO WYCOFANE OPRUCZ TONÓW NISKICH.
                    Magnat (440 rave)gra jakby srodkiem i niskimi...... góre tez mam do dupy.Dzwiek ma zamazany ale lepiej od blaupunkta.
                    JEZELI WSZYSTKIE ''niebieskie'' grają podobnie to ja bym wybrał magnata.
                    Zresztą jak ma to byc do suba to ki diabeł i tak duzo bedzie zalezec od głośnika a jak na przód + sub to ja wole magnata!

Skomentuj

ja slyszalem konkretnie model 360 gladiator jak dla mnie porazka... nigdy bym go nie kupi...

Skomentuj

Co wy tak wychwalacie tego blaupunkta (jakby to był HI-END) przeciez to podobne scierwo do magnata tylko w innym opakowaniu.I moim zdaniem troche jeszcze gorsze(blaupunkt).
                        najlepiej omijac i to i to z daleka.Kupic alpina lub to http://www.allegro.pl/item144437971_..._200w_rms.html
                        :cool:

Skomentuj

K***a mac! Kto go wychwala?? Japie***le... kto mowi ze to Hi-end??Ty czytac potrafisz?? widziales obydwa wzmaki od srodka ze tak piszesz?? jak mnie takie pi******nie wk****a... Bo jakis gosciu w zakladzie CA(dla twojej wiadomosci zeby wystartowac w zawodach CA trzeba miec od 50-200zl wpisowego a mozesz startowac nawet na radiu safari) Ci powiedzial ze bp nie lezal obok dobrego sprzetu ale my tu gadamy na temat czterokanalowki ~300 zl... sila rzeczy nie moze byc to cos genialnego... ja mowie ze magnat to syf bo slyszalem go i tak na moj sluch twierdze... nie wychwalam bp ale w porownaniu do tego modelu magnata to wolal bym gta4100b bo akurat slyszalem oba wzmaki na tej samej konfiguracji glosnikow... wiele osob na forum ma gta 200 tego z allegro i nikt naprawde na niego nie narzeka... i napedzaja nim glosniki takie jak mds 08 gdzie wstydzil bym sie dac tego magnata...

Skomentuj

michone, a chuja kutasa magnat i tak jest lepszy od blaupunkta i za chuja mnie nie przekonasz!!!! zebys nawet niewiem jak mnie przekonywał to i tak obstaje przy swoim. :cool:
                            ALE TAK JAK NAPISAŁEM WCZESNIEJ ->JAK TO MA BYC DO SAMEJ NISKOTONÓWKI TO BRAŁ BYM TEGO MAGNATA.Bo i tak pewnie różnica w dzwieku bedzie minimalna.

Skomentuj

dobra - jak dla mnie to juz nieco przesadziliście , w szczególności Ty pitbull...
                              Bo tak naprawde to sprowokowałeś michone opowieściami w stylu "a znajomy elektronik powiedział że..."...
                              Może wróćmy na bardziej merytoryczny poziom dyskusji ?
                              pitbull, jak narazie "nie bo nie", możesz coś więcej powiedzieć o warunkach odsłuchów ?
                              Bo możę to co napisałeś to wina głośników była ?:P
                              Co wy tak wychwalacie tego blaupunkta (jakby to był HI-END)
                              jak narazie to Ty magnata zachwalasz głównie ;]
                              ja powiem tak - magnat to kupa , wole uDimension

Skomentuj

takero, tylko ja za magnatem jestem a cała reszta przeciw mnie ale mam powody bo słyszałem tego pierdzielonego blaupunkta :???:
                                Napewno nie jest to alpierd(magnat) jak twierdzi michone....ja go wyzej oceniam niz blau.
                                Najlepiej omijac te 2 marki z daleka i po problemie :cool:

takero, PYTASZ SIE O
                                ......warunków odsłuchowych to lepiej napisz jakie te ''wasze'' warunki odsłuchowe były hmmmm i jakies okreslenia co do jakosci dziwęku bo to ze ktos napisze ze to kupa mniejsza lub większa do DUZZZO to mówi :wink: konkrety jakie wysokie jakie srednie jakie niskie? jak juz tacy jestesmy szczegółowi to bardzo prosze!!!

POPRAWKA HIGH-END nie ''HI END''

Skomentuj

kupiłem blau za 279 zł Krakowie.
                                  Mam pewien problem: Zrobiłem prowizoryczną instalkacje: Kabel czincz zwykły za 10 zł 5m i zasilanie z zapalniczki . Po włączeniu i podkręceniu większej głośności głośnik zaczyna chodzić z jakąś niską częstotliwością. Tak jakby puścić generator z 20hz. Na początku jak podłączyłem to wszystko było ok tylko później coś się stało i już nie przestaje. Jak jest ciszej to jest ok. Zaczeło się w momencie kiedy układałem kable. Podłanczałem jeszce raz wszystko ale nie pomogło.
                                  Tak samo miałem podłączone zasilanie wcześniej do zasilania tda1562q i było ok.
                                  Czy to mogą być kable sygnałowe??
                                  Jakie polecacie tanie a wmiare solidne kable?

Skomentuj

takero, tylko ja za magnatem jestem a cała reszta przeciw mnie ale mam powody bo słyszałem tego pierdzielonego blaupunkta :???:
                                    Napewno nie jest to alpierd(magnat) jak twierdzi michone....ja go wyzej oceniam niz blau.
                                    Najlepiej omijac te 2 marki z daleka i po problemie :cool:

POPRAWKA HIGH-END nie ''HI END''
                                    dla mnie mozesz zachwalac byle co i jak juz piszesz przeklenstwa to chociarz je ukryj... dla twojej widomosci HI-END to jest powszechnie urzywany skrót od High - end :) i nie poprawiaj kogos jak czegos nie jestes pewny!! ja nie slyszalem tego modelu blaupunkta ale porownuje tego magnata to gta 4100b gdzie oba te piece slyszalem na jednej konfiguracji... a Twoje wypowiedzi na czym sie opieraja?? twierdzisz ze kupa i juz bo tak sobie powiedziales ale nie wpieraj tego innym, bo to nic nie wnosi do tematu i nie chodzi tu o wyzywanie sie... ja nikomu niczego nei wpieram na sile mowie co slyszalem jak slyszalem i nikomu nic nie wpieram... masz prawo uwazac to czy tamto ale poprzyj to konkretnymi argumentami... dla chetnych :

http://img279.imageshack.us/my.php?i...gnat3608ot.jpg od srodka
                                    http://galerie.hifi-forum.de/data/media/5/gta480k.jpg - blaupunkt od srodka...
                                    mowcie sobie co chcecie jak dla was to to samo gowno...

Skomentuj

adam,do gniazdka od zapalniczki?
                                      przeciez tam sa chyba zbyt cienkie kable..

Skomentuj

michone, pewnien nie pewien to niema nic do rzeczy PO PROSTU NIE DOPISAŁEM DO HI->GH I TO WSZYSTKO(a Ty juz wyciągasz jakies daleko idące wnioski :cool: )
                                        JA TWIERDZE ZE TO KUPA ??? PODAŁEM JAKIE MA(BP I MAGNAT) TONY SREDNIE ....ITD.....TO WY TWIERDZICIE ZE (MAGNAT)TO KUPA A NIC NIE PISZECIE O DZWIĘKU JAKI ON JEST!!! pozatym jak piszecie ze ''to'' lub ''to'' jest gówno to nic przecietny człowiek nie bedzie wiedział jak to gra.(okreslenie gówno to nie zadne okreslenie a takimi sie posługujecie.........to forum o Car/home audio a nie miejskiej oczyszczalni scieków :cool: )

POZATYM PIERDZIELE JEZELI NIKT NIE LICZY SIE Z MOIMI SUGESTIAMI TO NIEBEDE SIE SCIERAŁ .POZATYM JUZ adam, KUPIŁ TEN SZAJS!!!
                                        MAGNAT RULEZ :cool:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X