hej,
mam spory problem z instalacją w samochodzie - piszczy, i o niemiłosiernie :cry:
trochę precyzyjniej:
zestaw składa się z nast. elementów:
radio jvc kddv6101
przód phase linear cf 165.25
tył jakieś pyle dwudrożne
bagażnik skrzynka basowa z głośnikiem alpharda
wzmacniacze: mac audio mac attack 600 i audison, nie pamiętam modelu
kale pociągnięte następująco:
zasilanie do wzmacniaczy 21mm2 lewy próg, sygnał rca środkiem, prawy próg sygnał wzmocniony do głośników 2,5 mm2
zwrotnice z przodu w nogach pasażera, wszystkie przewody w peszlach, połączenia lutowane na konektokach
całość zamontowana w renault clio 1,2 2002r
problem polega na tym, że przy włączonym silniku rozlega się pisk z głośników wysokotonowych, którego częstotliwość rośnie wraz z obrotami
nie pomogło założenie filtra przeciwzakłóceniowego na rca przed wzmacniaczem
błagam, pomóżcie, bo juz ręce załamuję i nie mam sił do tego całego szpeju i mam ochotę wywalić całą instalację na śmietnik
gdzie tkwi diabeł?
mam spory problem z instalacją w samochodzie - piszczy, i o niemiłosiernie :cry:
trochę precyzyjniej:
zestaw składa się z nast. elementów:
radio jvc kddv6101
przód phase linear cf 165.25
tył jakieś pyle dwudrożne
bagażnik skrzynka basowa z głośnikiem alpharda
wzmacniacze: mac audio mac attack 600 i audison, nie pamiętam modelu
kale pociągnięte następująco:
zasilanie do wzmacniaczy 21mm2 lewy próg, sygnał rca środkiem, prawy próg sygnał wzmocniony do głośników 2,5 mm2
zwrotnice z przodu w nogach pasażera, wszystkie przewody w peszlach, połączenia lutowane na konektokach
całość zamontowana w renault clio 1,2 2002r
problem polega na tym, że przy włączonym silniku rozlega się pisk z głośników wysokotonowych, którego częstotliwość rośnie wraz z obrotami
nie pomogło założenie filtra przeciwzakłóceniowego na rca przed wzmacniaczem
błagam, pomóżcie, bo juz ręce załamuję i nie mam sił do tego całego szpeju i mam ochotę wywalić całą instalację na śmietnik
gdzie tkwi diabeł?
Skomentuj