Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Panele drzwiowe/fiat 126p/boczki, panele wykonane od podstaw

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panele drzwiowe/fiat 126p/boczki, panele wykonane od podstaw

NIe wiedzialem gdzie dac ten temat, jesli jest coś zle prosze o przeniesienie.

Boczki wykonalem od podstaw poniewaz oryginalne nadawaly sie jedynie do rozpałki w piecu :]

Material uzyty na wykonanie boczkow to plyta podbiciowa do fotelu czy dno szufladowe o grubosci 5 mm. Nakejona gabka o grubosci 20 mm i obite materialem zamszopodobnym.
    Panel zostal wyciety z plyty wiorowej o grubosc 20 mm i obkejony gabka o grubosci 10mm. W ostatecznosci zostalo to obite skajem koloru kremowego.
    Wszystkie materialy drewniane zabezpieczone przed wilgocia 2 warstwami lakieru parkietowego.

W ostatecznosci zrezygnowalem z pierscienie dystansowego dla polepszenia warunkow wsiadania i wysiadania z maluszka.

Efekt koncowy wyszedl dla mnie zadowalajacy

No i zalozenie w miejscu docelowym. Jak widac glosniki Phonocara.

Dzieki takiej przerobce srodek stal sie przytulnijszy i milszy zas glosniczki nawet dobrze sobie radza w takim boczku ( sztywnym )
    A wszytko to siedzi w :grin:

w sumie to podpada i pod CA i pod konstrukcje więc najlepiej będzie jak jeszcze dasz linka tu http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=7973 :)

ten pomarańczowe futerko fajnie zgrywa się z tym czerwonym kolorem :)
    jakbyś jeszcze reszte wnętrza zrobił w ten deseń to byłoby coś

Skomentuj

hehe widze, ze skonczyles to co kiedys mi pokazywales Efekt piorunujacy jak dla mnie:)

Skomentuj

Szyby opuszczane elektrycznie (bo korbelki niet) ??
        Wykonanie całkiem przyzwoite.
        Wysokotonowce na podszybiu ?

Skomentuj

Bedzie tym materialem obita deska rozdzielcza, i tylne pastykowe boczki. Co do Tweteerkow będą na podszybiu w tez specjalnie wymodzonch panelach ( ktorych narazie nie mam pojecia jak zrobic :] )

Skomentuj

ladnie ladnie widac ze jak sie chce to mozna nawet w maluszku audio załozyc wystarczy tylko chciec :)) bravo bravo mnie sie podoba chociaz mogles sie bowawic zywica :))

Skomentuj

Ciekawy pomysł, mi sie podoba :) a obicie to zajebis... fajne xD

Skomentuj

całkiem niezłe,kaszel tez ładny ,tak trzymac.

jak z tymi szybami? opuszczane elektrycznie czy same opadaja

Skomentuj

Przenoszę tam gdzie się ten temat znaleźć powinien.I przy okazji gratuluję,dobra robota.

Skomentuj

El szyby ? mam taki zamiar ale koszty rzedu 200-300 zł( za uzywke sprzet ) wole dolozyc 100 zł i kupic Alu felgi ATS :)

Skomentuj

hellrider, a jak tam plany zwiazane z subem?
                      Bedzie, czy jednak nie?

Skomentuj

Maxi bedzie do tego jeszcze dluga droga :) Kiedy to nastapi na jakim glosniki i na jakim zmaku to sam nie wiem :)

Skomentuj

hellrider, a takie plany byly ze looo :P

Skomentuj

hmm Maaxior P wiesz dobrze jakie byly plany. Ale sluchalem u kogos tez w 126p suba na stx o srednicy 20 cm, i stwierdzilem ze nic wiecej nie potrzeba

Skomentuj

No wlasnie wiem jakie byly plany:P i chetnie bym zobaczyl jak te plany realizujesz a jeszcze bardziej to bym tego posluchal:)

Skomentuj

20 AW - jak najbardziej :)
                                Taki głośnik + jakieś 100-150w z ampa i imho w wozie więcej nie trzeba do sluchania muzy.

Skomentuj

Takero no wlasnie tak mysle nad STX AW tylko mysle tez jak to bedzie z zasilaniem tego. Sam wiesz jakie prady sa w maluchu :(

Skomentuj

Zamieszczone przez hellrider
                                    Sam wiesz jakie prady sa w maluchu
                                    ano wiem :/
                                    Ale jemu to i BP GTA 200 starcza :)
                                    Ja go miałem przez dłuższy czas pod wzmakiem 100w i spisywał się bardzo fajnie, szybko , z wykopem i wogóle bardzo przyjemnie :)
                                    Dlatego teraz wracam do AW :P

Skomentuj

Hell jestesm pełen podzxiwu dla Ciebie za to wykonanie hehe. Tak ja pisza brakuje tylko el. lusterejk i szyb:) Dla mnie bomba jak do malczana.

Skomentuj

Czaruję...
                                      X