Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

szukam T/S Pioneer TS-1750

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

szukam T/S Pioneer TS-1750

jak wyzej, dostalem ten glosnik za free, chce zrobic z niego suba (w sumie to z nudów). Przeszukalem praktycznie cale google i nie moge znalezc nic - potrzebuje FS Vas i Qts zeby jakas obudówke do tego sklecic ale narazie wiem tylko tyle:

Pioneer TS-1750

moc max 150W
    moc RMS 40W
    srednica 165mm
    rok wypuszczenia na rynek okolo 1999/2000

glosnik jest troche dobity ale niezle sie telepie ;] wywalilem z niego wysokotonowego (odkrecany byl) i chce wsadzic go w bass reflex najlepiej, tylko ze niechce mi sie zabardzo metoda prob i bledow dochodzic jaka ta obudowa ma byc

wiem ze z CA 2 droznych sie nie robi subów do domu, ale mam to za darmo a stereo nie zrobie bo jest tylko 1, wiec czemu nie sie nie pobawic :smile:

a moze da sie samemu jakos obliczyc/wymierzyc te parametry? nie wiem nigdy nie musialem tego robic

pozdrawiam

a zobacz tutaj: http://www.thielesmall.com/database.asp

Skomentuj

no niestety nie ma na tej stronce ale i tak dzieki za dobre checi ;] a strona sie przyda na przyszlosc

Skomentuj

Zamieszczone przez moonraker
        wywalilem z niego wysokotonowego (odkrecany byl) i chce wsadzic go w bass reflex najlepiej, tylko ze niechce mi sie zabardzo metoda prob i bledow dochodzic jaka ta obudowa ma byc
        jeśli to coaxial to zapewnie wysoki qts mial bardzo więc o br zapomnij.
        Daj mu zamkniętą bude z 10l, może jakoś zagra, choć to głośnik nie na suba wobec czego nie spodziewaj się rewelki...

Skomentuj

o parametrach mozesz pomazyc tylko closed :) i te 10L wedlug mnie za duzo dal bym z 5-7 w koncu to tylko 16cm...

Skomentuj

taki coaxial to dokonca nie jest, tu macie zdjecia (z tweeterem i bez)

jest wogole sens robienia suba w closed? niby sie takie robi ale jednak br to br

Skomentuj

Ja swego czasu zrobilem suba na głośniku 16cm (był to bodajże Tonsil Samochodówka) upaliły mi się wyoskie tony w nim, wpakowałem go w bude 6L (closed) i do cichego słuchania muzyki żeby tylko lekki basik był, nadawał sie bardzo dobrze :)

Skomentuj

wiadoma sprawa, nie spodziewam sie przeciez masażu klaty po tym glosniczku

Skomentuj

ja szczerze to zarazilem sie obudowami closed :P kumplowi wsadzilem 2xglosnik 888 20cm w 25L closed bardzo mocno tlumione i powiem szczerze ze az sie zdziwilem :P sam woze jla w 35l closed... kocham ten charakter grania!!

Skomentuj

Zamieszczone przez michone
                    ja szczerze to zarazilem sie obudowami closed :P kumplowi wsadzilem 2xglosnik 888 20cm w 25L closed bardzo mocno tlumione i powiem szczerze ze az sie zdziwilem :P sam woze jla w 35l closed... kocham ten charakter grania!!
                    znaczy sie zdziwiles sie negatywnie czy pozytywnie?

a tak btw. ile max bierze uklad na tda7294? chodzi mi o pobór mocy a nie o moc wyjsciową

Skomentuj

jak najbardziej pozytywnie :) w br nigdy nie zrobisz takiego kopa :) w sensie szybkosc basu :) a tak moze sie okazac ze ten glosnik ma qts wieksze od 0,5 i itak bedzie closed... zreszta wiekszosc woferow do drzwi ma wiekszy qts bo w drzwiach nie zrobisz br... praktycznie nie realne :)

Skomentuj

taki coaxial to dokonca nie jest
                        no jak nie jak widze że współosiowo głośniki są...
                        znaczy sie zdziwiles sie negatywnie czy pozytywnie?
                        raczej pozytywnie
                        Ale gusta są różne, tak samo głośniki i muzyka oraz potrzeby, ogólnie całość przypomina wybór między brunetkami i blondynkami :)
                        jest wogole sens robienia suba w closed? niby sie takie robi ale jednak br to br
                        sens ogólnie jest, ale szczególnie to ten głośnik nie jest najodpowiedniejszy do tego celu..
                        Zresztą - zrób to się przekonasz czy Ci pasuje i tyle ;]

Skomentuj

kocham ten charakter grania
                          kochasz jeszcze radio, zakochany.. eh.. kto zrozumie zakochanych..
                          jakbyś wypróbował kilka innych klocków to byś sie zakochał w czym innym..
                          tamte poczułyby sie zdradzone :(

Skomentuj

nie twierdze ze tak by nie bylo :) ale pasuje mi charakter grania glosnikow w closed... nie mowie tu konkretnie o swoim glosniku... ale jak bylem we wrocku na kilku zlotach tiunningowych to nie bylem jakos szczegolnie zafascynowany obudowami br na tych glosnikach co tam mieli... A w ogole to caly sprzet mam dziki twoim opiniom :P zreszta za ta kase nie mial bym zbytnio nic ciekawszego do wyboru... a plan na przyszly rok i tak zmieni to na mysle kilka poziomow wyzej... to czego nauczylo mnie forum to to zeby patrzec na jakosc :P i w sumie to tym sie zarazilem i chyba tak juz zostanie i co roku bede sie staral pnac sie w gore :)

Skomentuj

ok wiec do dziela :) jak bede mial czas to zaczynam robic bude 10l closed (jak wyjdzie cos ciekawego to zamieszcze na forum)

dzieki

Skomentuj

A w ogole to caly sprzet mam dziki twoim opiniom
                                ani razu tak nie napisałem.. pisałem że jesteś zakochany w subie i radiu.. a kable? a przód? czują sie porzucone..
                                sprzęt jest jak najbardziej ok :) wiem jak to gra, mam z podobnymi zestawieniami styczność.. są serio w porządku i dobrze brzmią. :)

Skomentuj

pisales tak :) nie chce mi sie szukac tematow w ktorych pisales ze te helixy sa jedne z najlepszych w swojej cenie... to bylo dawno ale ja te helixy mam juz prawie rok :P wszystko pojdzie do przodu :) praktycznie tylko dzieki forum w aucie nie mam jakiejsc kolorowanki od sony i smiesznych boshmanow i suba na jakims gownie :P

Skomentuj

nie chce mi sie szukac tematow w ktorych pisales ze te helixy sa jedne z najlepszych w swojej cenie..
                                    dalej tak uważam.
                                    tylko dzieki forum w aucie nie mam jakiejsc kolorowanki od sony i smiesznych boshmanow i suba na jakims gownie
                                    no i racja, nigdy nie namawiałem do bazaru.

ps. ale zeby od razu kochać hehe (żarcik)

Skomentuj

no moze troche przesadzilem ale dzwiek w porownaniu do tych wszystkich kolorowanek naprawde mnie zachwycil :P roznica jest kolosalna moze kiedys bedzie mnie stac na cos lepszego narazie jednak uwazam ze to radio jest takim przedsmakiem hi-endu :) moge sie mylic ale jeszcze nie slyszalem nic lepszego :( gra tak dziwnie naturalnie bez podbic i tak dalej :)

Skomentuj

omg dzisiaj wykrecilem z jednej kolumny 6,5L glosnik 16cm i wkrecilem ten - no coz, glosnik jest wlasnie w drodze na wysypisko smieci, bo kiedy uslyszalem jak to gra, to moge porownac tylko do efektow problemow z przewodem pokarmowym :roll: (byl dobity bardziej niz myslalem)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X