Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

struganie zabudowy do CC 30%

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S.
    iNTER, dopiero teraz zorientowalem sie ze robisz zamkniete budy. nic dziwnego ze podczas odsluchu wydawalo sie cicho :razz:

a jak masz zamiar je przymocowac do nadwozia??

niemoge sie doczekac koncowego efektu :wink:
    Dokładnie tak, skrzynki zamkniete, a to dlatego ze jestem ograniczony miejscem, bo założenia sa takie ze ma być dostęp do koła zapasowego nic nie rozbierając, a tylko podnosząc podłogę która bedzie między skrzynkami
    podłoga bedzie taka że schowany bedzie w niej wzmacniacz/cze drugi bedzie wisiał na oparciu kanapy a może i kondensator tam zagości? zobaczymy

jeśli chodzi o mocowanie to będą sobie stały, miedzy nimi bedzie podłoga na styk wiec bedzie je trzymać, jak cos bedzie nie tak to jeszcze mogę cos dorobić

narazie jednak meczy mnie temat wykończenia tego dzieła, zastanawiam sie czym. wpadłem na pomysł aby dać formir taki jak drzewo tekowe ( jak stare motorówki lub luksusowe jachty ) ale do auta nie pasuje to
    myslę o wykładzinie ( kocyku ) tylko czy kleić samemy klejem czy może kupić już gotowy taki co wygląda jak naklejka? a może dać do flockowania?

Skomentuj

najtaniej jest okleic samemu "kocem" jak to wiekszosc nazywa
      ja to kleje na butapren lub inny klej poliuretanowy ale na vicol tez mozna

Zamieszczone przez iNTER
      a może dać do flockowania?
      to by dalo najlepszy efekt ale troche to pewnie kosztowne... byles sie dowiedziec ile cos takiego kosztuje??

Skomentuj

najtaniej jest okleic samemu "kocem" jak to wiekszosc nazywa
        ja to kleje na butapren lub inny klej poliuretanowy ale na vicol tez mozna

Zamieszczone przez iNTER
        a może dać do flockowania?
        to by dalo najlepszy efekt ale troche to pewnie kosztowne... byles sie dowiedziec ile cos takiego kosztuje??
        dowiadywałem sie i 3 scianki skrzynki to koszt 150PLN czyli 300PLN za skrzynki i zostanie jeszcze podłoga, jest to ładne ale niestety szybko sie popsuje jak cos bedzie w bagażniku, a musi sie czasem znaleźć kosmetyczka mojej Pani, pozostanie mi tylko kocyk :( , boję się ze to spie..... i bedzie pupa a nie efekt

podzielisz sie jakimiś radami jak to kleic?

a to fotki z ostatniej chwili:

Skomentuj

Zamieszczone przez iNTER
          podzielisz sie jakimiś radami jak to kleic?
          ja to kleje tak jak wszyscy czyli tam gdzie sie konczy kawalek kosyka tam jest cofnieta scianka...
          kleilem rowniez "na styk" ale do tego trzeba miec duzo cierpliwosci a zadowalajacy efekt daje gruba puszysta wykladzina ktora niestety tylko raz udalo mi sie zakupic.
          panowie w sklepie CA w moim miescie sprzedaja "kocyk" DLS'a ktory ladnie sie naciaga i mysle ze z czyms takim mozna by pokombinowac

jak nic lepszego nie znajdziesz to napisze cos jak ja kleilem "na styk"
          powodzenia :wink:

Skomentuj

dopasowałem jedna stronę na gotowo

Skomentuj

iNTER, czy ja dobrze widze?? dolozyles jeszcze MDF??

teraz to wyglada jeszcze lepiej :mrgreen:

Skomentuj

iNTER, czy ja dobrze widze?? dolozyles jeszcze MDF??

teraz to wyglada jeszcze lepiej :mrgreen:

ALBUM ZE ZDIECIAMI ZABUDOWY

Skomentuj

malowałeś to czymś ?

Skomentuj

to raczej nie wyglada na malowane (2 fotka) a raczej na oklejone czyms...

iNTER, jak juz cos takiego robiles to nielepiej by bylo aby te skrzynki byly w kolorze nadwozia??

wzmacniacz bedzie w tej skrzyni nad kolem??

jak narazie nie podoba mi sie wykonczenie - mam nadzieje ze to tak nie zostanie

Skomentuj

Pawel S., jakie wykończenie?!!! toz to jest tylko pomalowane aby wilgoci nie ciagneło bo w bagażniku takich aut jak CC/SC jest jej dużo, malowane to jest specjalna farbą do drewna.
                      wykończenie bedzie w 2 kolorach - grafit i czerwony ( wykładzina około 3mm grubości, samoprzylepna)

tak w tej skrzynce bedzie monoblok GZ ale od góry będzie okienko przez które bedzie go widać i bedzie tez pokrywka którą się będzie zakładało jak cos do bagażnika trzeba będzie wsadzić

więc jak zacznę robić wykończenie to napisze o tym a narazie składam wszystko do kupy i maluje na czarno chroniąc od wilgoci

Skomentuj

iNTER, jak narazie moge powiedziec jedno: GRATULUJE :wink: dobra robota

500 post :mrgreen:

Skomentuj

iNTER, tylko zeby ten wzmak w tej skrzynce sie nie spocil... srob mu wentylacje jakas.

Skomentuj

dołożone nowe fotki do albumu
                            zapraszam do oglądania
                            http://iNTER.fotosik.pl/albumy/113487.html

ps. na fotkach masz odpowiedź ze sie nie spoci hie hie hie

[ Dodano: 2007-01-20, 22:04 ]
                            dzisiaj cos takiego zrobiłem

a to jest dopiero połowa zabudowy

Skomentuj

Czaruję...
                            X