Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Crunch vs Carpower

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Crunch vs Carpower

o Carpowerach jest juz sporo pochlebnych opinii na forum, o Cruchu duzo mniej, ale tez pozytywne
    sluchal ktos i tego i tego, i mze cos powiedizec o tym?
    cenowo mniej wiecej tak samo sie trzymaja, a jak jakosc?
    http://allegro.pl/item152649591_okaz...ch_600rms.html - warto?

gdzies czytalem ze ponoc mocno przesadzaja z mocami... ale to jak w kazdej firmie! i nie zachwycaja takze jakoscia

Skomentuj

a jaki polecacie wzmacniacz, najlepiej moc to 4 X 100-150W RMS@4Ohm, cena hm.. jak najtaniej oczywiscie, ale nie wiecej niz 700-800zł, myslalem nad dwoma Carpowerami 602 i 604, no i w sumie te twa by kosztowaly ok 700zł;
      a moze jakies DIY :)- robi ktos z forum wzmacniacze do samochodu? jak jakosc?
      co do glosnikow to juz pisalem kilka razy w innych tematach, no ale powtorze i tu:
      sub - Phase Highgrade 10";
      przod - Emphaser ECP 26 NEO;
      radio - prawdpodobnie bedize Nakamichi CD300

Skomentuj

radio - prawdpodobnie bedize Nakamichi CD300
        kup cd300 i porownaj z cd45z michone bo sam zastanawiam sie ktory wziasc w przyszlosci :wink:

Skomentuj

noo kupie za jakis czas, narazie mi sie nie spieszy, tylko sprzet kompletuje powoli )

Skomentuj

cd 300 nie ma co kupowac. 1 bitowy przetwornik c/a zamiast 20 tylko ze ma mp3... to jest wersja cd35z w2 nowej obudowie + mp3... odpowiednikiem cd45z w wersji mp3 jest cd400 ale to juz troszke wieksza kwota...

Skomentuj

michone, a sluchales to radio czy tylko sypiesz suchymi danymi??
              bo tez jestem ciekaw tego radia a kolegow najlatwiej namowic wlasnie na ten model (bo jako tako wyglada)

[ Dodano: 2007-01-08, 09:35 ]
              Zamieszczone przez greg00
              a moze jakies DIY - robi ktos z forum wzmacniacze do samochodu? jak jakosc?
              ktos kiedys robil ale to troche kosztuje i troche czasu zajmuje. faktycznie za niewiele wieksza cene mozesz zbudowac zdecydowanie lepszy wzmacniacz ale to tylko dla wytrwalych lub doswiadczonych

Skomentuj

no ja sam to bym sie nie bral za robienie wzmacniacza, ale moze bym kupil modul tak jak do suba np. od Irka jesli by robil :)

to jak w koncu z tym Nakamichi CD300? warto czy nie warto? moze lepiej jakiegos Clariona? w sumie na mp3 mi nie zalezy zbytnio, no ale oryginalow raczej sluchac nie bede wiec chyba lepszym wysciem jest mp3 niz wozic 20 plyt i przekladac co chwila, a jakosc praktycznie taka sama, czy to z mp3 leci czy mp3 przerobione na CDaudio

Skomentuj

cd300 to najnizszy model i samo to ze nakamichi nic tu nie zmienia... suchymi danymi?? wymienilem praktycznie najwazniejsza rzecz w cd45z ktora sprawia ze to radio gra tak dobrze! cd300 gra ponoc jak pionierki,clariony itp... poprostu niczym sie nie wyroznia i wiele opini takich slyszalem

Skomentuj

a ja znowu wiele slyszalem ze warte swojej ceny i gra super, nawet na tym forum same super opinnie dotychczas byly; ostatnio slyszalem ze Clarion super gra, nawet te nizsze modele, no ale gra super to jest pojecie wzgledne :)
                    to jakie radio polecacie tak do 700zł powiedzmy :)

Skomentuj

pokaz mi temat na forum gdzie zachwalany modell cd 300?? napewno gra lepiej od sonek jvc ale nie zeby sie zachwycac... bez mp3 to :
                      http://www.allegro.pl/item155243556_...r_igielka.html
                      http://www.allegro.pl/item155846419_...a_cha_624.html
                      z mp3 to nie wiem bo sie nigdy nie interesowalem mialem jedno radio na mp3 i juz nigdy wiecej... niby takie super ekstra zaleta 100mp3 na jednej plycie ale wyszukiwanie ulubionego utworu ktorey jest 70 to przegiecie paly... a zakladanie miolionow folderow2 itd itp ...

Skomentuj

hm.. a moze mi sie pomylilo, moze to ogolnie Nakamichi polecali jako firme, a ze niby chodzilo o CD300 to mi sie ubzduralo :oops:
                        dobrze ze jeszcze nie kupilem :)

[ Dodano: 2007-01-11, 20:08 ]
                        wlasnie sprawdzam swoj nowy nabytek :) (Emphaser), jestem mile zaskoczony jakosca, nawet jak bez obudowy to gra, bardzo mi sie podoba:)
                        jaki wzmacniacz by byl lepszy do tych glosnikow Carpower HPB-1502 czy VELOCITY V2100(http://allegro.pl/item154221752_wzma..._velocity.html).

Skomentuj

Czaruję...
                        X