Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Proszę o pomoc w wyborze głośników

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Proszę o pomoc w wyborze głośników

Witam,
    jak w temacie, szukam głośników, które mógłbym zamontować w oryginalne miejsce na podszybiu, głośniczki będą grały pod radiem, Blaupunkt Valencia MP34.

Może cudów z nich wykrzesać się nie da, ale od czegoś trzeba zacząć...

Z góry wielkie dzięki.

[ Dodano: 2007-01-06, 17:28 ]
    ...może dodam tylko,że zastanawiam się nad PHONOCAR, BLAUPUNKT, PIONEER, HERTZ, JBL, ...

a moze Tesla??

Skomentuj

dobrze ze wiemy ile masz pieniedzy i jakiej muzyki sluchasz bo inaczej bylo by ciezko

Skomentuj

Pieniądze to tak jak w podtemacie-ok.120zł, natomiast muzyka,..hmm raczej nie wpadam w klimaty ostrre techno czy metal, ale lubię trochę niższych tonów, generalnie muzyka "znana i lubiana"..., czasami klasyczna.

[ Dodano: 2007-01-06, 21:57 ]
        chodzi o to, żeby nie "charczaly" jak dam trochę głośniej.
        Może to się wydaje Wam śmieszne, ale dopiero zaczynam zabawę w car audio, jak narazie kupiłem radyjko i chciałbym je słyszeć, natomiast później będe coś dokładał w przednie drzwi i najlepiej, żeby te małe głośniczki zgrały się później z tymi w drzwiach, także chciałbym wybrać też pod tym kątem.
        Mam nadzieję,że rozumiecie mój tok myślenia.
        Pozdrawiam

Skomentuj

za 120 to bym kupil tesle arx te 16,5 cm do auta! ewentualnie phonocary y-line ale tu zdania sqa podzielone jedni pisza ze super inni ze padaczka... coaxiale sobie odpusc odrazu bo te wysokie tony w nich to makabra i czy kosztuja 100 czy 300zl to padaczka...

Skomentuj

Aktualnie zastanawiam się nad
            -SinusLive sl 100
            -Helix Blue 4
            -Hertz DCX 100
            Co o tym powiecie?

Skomentuj

10 cm glosniczki hmmm z tych to basu napweno uslyszysz :P odpusc sobie coaxiale... juz lepiej http://www.allegro.pl/item153143233_...e_soprany.html i ponoc nawet jako tako na radiu graja :P

Skomentuj

problem w tym żę te sinuslive-y nie grają ;]
                pod radio polecam tonsile S1163.

Skomentuj

Zamieszczone przez michone
                  10 cm glosniczki hmmm z tych to basu napweno uslyszysz :P odpusc sobie coaxiale... juz lepiej http://www.allegro.pl/item153143233_...e_soprany.html i ponoc nawet jako tako na radiu graja :P
                  no dobra, ale mi chodzi o 10cm, a nie o 16, ale dzięki, po prostu nie stać mnie na założenie większych głośników w drzwi, ponieważ wiąże się to z wytłumieniem drzwi, kupieniem-zrobieniem panelu na głośnik, kupnem samych głośników w miarę dobrych.

TAKERO, wytłumacz mi proszę, dlaczego SL "nie grają"? Czy chodzi o to, że powinny pracować pod wzmacniaczem, a nie pod samym radiem?

Skomentuj

one po prostu strasznie kijowo grają :/
                    imho porażka - naprawde - miałem i szybko sprzedałem :)

Skomentuj

z 10cm polecam clariona 8w cewka 4ohm. naprawde jak na 10cm to robi niezla dyskoteke seryjnie montowane w oplu montereyu z tyłu :)

Skomentuj

Czaruję...
                      X