Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zabudowa podłogi clio 1 99%

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zabudowa podłogi clio 1 99%

Przedstawiam swoja zabudowę... Wygląd to kwestia gustu... Mnie się podoba bardziej niż pelętające się po bagażniku rzeczy...

Koszt:
    -płyty mablowe 18 mm - free
    -wykładzina - 23zł
    -głośnik Hertz ES 200 - 249zł
    -wzmacniacz Blaupunkt GTA2 299zł
    -kable do wzmacniacza Phonocar 8mm2, oprawka bezpiecznika Phonocar i kabel do głośnika Sinuslive Silver - 100zł
    -port br 3,50zł
    -wytłumienie 6zł
    -gniazdo głośnikowe 3zł
    -wkręty - 5zł
    -klej wikol 3zł
    -kolanko do br 2,50zł
    -maskownica na głośnik 8zł

Zabudowa składa sięz 2 części - skrzynka br z głośnikiem hertz - wysokość 17cm, szerokość 31cm, długość 60cm... Obudowa ma pojemność 20l br średnicy 50mm z kolankiem pcv (190mm)
    Druga część zawiera wzmacniacz i miejsce na narzędzia itp...

20cm hertz gra super - jest głośno, nisko - tak jak ma być...

Plany:
    - w części na wzmacniacz okno z plexi i czerwone podświetlenie wcmacniacza...
    - wentylator dla wzmacniacza
    - wykonanie elementów wymełniających przestrzeń miedzy progiem a zabudową...

wedlug mnie za slaby wzmak... do tego conajmniej hpb-602... 120rmsu to malutko malutko :( b-r nie pomorze :(

Skomentuj

GTA2 ma 170W RMS

Skomentuj

ale za podobna kwote mialbys cp ktory jednak ma 50w wiecej a ten glosnik to spokojnie i polknie 250. Ważne ze jestes zadowolony ja bym dal tylko czarna wykladzine bo ta niebieska... no kwesia gustu :)

Skomentuj

No jak kupowałem piec to brałem pod uwage cp tylko że w sklepie w którym brałem nie b yło... Blau teżdaje rade :P A wykładzinę miałem pod ręką :P

Skomentuj

Zamieszczone przez michone
            ale za podobna kwote mialbys cp ktory jednak ma 50w wiecej
            50w więcej ? ;]
            na pomiarach ma chyba 180w ;]
            Ale jakby nie patrzeć to nawet z danych producenta więcej jak 200w to nie ma ;]
            A w tym wypadku +-10w to raczej mała różnica - do zaniedbania.
            Choć fakt - za te 300zł to już wypadałoby nieco więcej mieć mocy pod radiatorem ;]

Skomentuj

takero, za 300zl to był kiedyś na allegro wzmacniacz co miał 340w rms.. :) tylko trzeba wiedzieć czego szukać..

Skomentuj

magik, buszmen ?

Skomentuj

mi sie zabudowa nie podoba ..prymitywna.
                  nawet kolor wykładziny jest do bani
                  ...może w następnym aucie będzie lepiej :)

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                    Zamieszczone przez michone
                    ale za podobna kwote mialbys cp ktory jednak ma 50w wiecej
                    50w więcej ? ;]
                    na pomiarach ma chyba 180w ;]
                    Ale jakby nie patrzeć to nawet z danych producenta więcej jak 200w to nie ma ;]
                    A w tym wypadku +-10w to raczej mała różnica - do zaniedbania.
                    Choć fakt - za te 300zł to już wypadałoby nieco więcej mieć mocy pod radiatorem ;]
                    jeszcze pol roku temu ktos go bral na pomiary i niby mial... zreszta mniejsza :) a magikowi chodzilo modajrze o mtx'a ktorego mi pokazywal :P

Skomentuj

Co do zabudowy, to yhh... skubnąłeś mi pomysł Też mam straszny syf w bagażniku i również wymyśliłem sobie taka podwójna podłogę ;] (zrobię to, mimo tego że nie będę pierwszy :P). Co do wzmacniaczy : Mialem okazje ostatnio porównać Blaupunkta i Carpowera Otóż Blaupunkt gra napewno głośniej niż Monacor, za to ten drugi pozwala na nizsze zejście basu.

Skomentuj

Zamieszczone przez kiepol
                        Otóż Blaupunkt gra napewno głośniej niż Monacor, za to ten drugi pozwala na nizsze zejście basu.
                        ?? que ??

michone, z tego co pamiętam cp602 w pomiarach ma chyba ze 180w.
                        Ale jakiej by nie miał to nie ma prawa mieć 225w

Skomentuj

mtx mtx :]

Skomentuj

Zamieszczone przez kiepol
                            Otóż Blaupunkt gra napewno głośniej niż Monacor, za to ten drugi pozwala na nizsze zejście basu
                            czy moglby ktos to wyjasnic??
                            z zycia wziete: 2 wzmaki o takiej samej mocy - stara polska solidna konstrukcja i japonczyk (sony na tranzystorach)
                            sony gra glosniej ale jakos dziwacznie, natomiast polak poteznie ale ciszej

domyslam sie ze to ma zwiazek ze wzmocnieniem wzmaka...
                            a moze to o czym kiedys wspominal Irek - ...mniejsza moc trafa zwieksza moc muzyczna... (czy cos podobnego)

na tych tandetnych zdjeciach niewiele widac...
                            niechno tylko sie cieplej zrobi to ja sie dorwe do braciszka polo :twisted:

Skomentuj

Czaruję...
                            X