Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Laguna 94' + mivoc ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Laguna 94' + mivoc ??

Witam,
    mam robić instalacje CA w tej lagunie i mam pytanie - jakiej wielkości głośniki siedzą tam sprzodu ? Oraz jaka jest tam maksymalna akceptowalna ich głębokośc ?
    Prawodopodobnie będą tam zamontowane http://www.allegro.pl/item159027761_...d_ss_lodz.html
    (tzn będe chciał zamontować :) )

hm... laguna to juz srednia klasa renault'a :), cos mi sie wydaje ze tam cos wiekszego siedzi niz 13 cm
    podaj ktory rok laguny jeszcze to latwiej bedize odpowiedz uzyskac

Skomentuj

masz w tytule - 94 ;]
      1994 ;]

Skomentuj

aha, tak juz latwiej, wlasnie teraz za drugim kliknieciem zauwazylem to w temacie :)

http://images.google.pl/imgres?imgur...lr%3D%26sa%3DG
        na 99% tam siedzi cos wiecej niz 13 cm :)

Skomentuj

ooo, thx greg00 :)
          nawet 16.5 cm - hmm :)
          Trzeba będzie poszukać nowych głośników na przód w takim razie :)
          Polecacie coś taniego ?
          Bo mi nic do głowy nie przychodzi poza tonsilami z tej półki cenowej w której się tak raczej nie bardzo orientuje :)
          Niestety Ślusarczyk nie ma 16 mivoców :/

Skomentuj

tak koło 100 to phonocar y-line + wysokotonówka lub blaupunkt gtc 172 (chyba jakos tak)
            w tej granicy cenowej nic mi do głowy nie przychodzi... :roll: :wink:
            low-END

Skomentuj

jak grają te phonocary ??

Skomentuj

a szukales mivoc'ow 16 z innego zrodla??

Skomentuj

szukałem - nie mają już ich :P
                  tzn ktoś tam miał ,ale za 250zł <lol2>

Ogólnie sprawa wygląda tak - 1000zł na car audio,
                  niestetly wliczając w to radio :/
                  Więc myślę że 300zł na "dzieńdobry" na radio i 100zł na przesyłki i nieoczekiwane pierdoły odjąć odrazu.
                  Zostaje 600zł na 2.1 . Na suba pewnie axx 1010, wzmak do niego to cp 602,
                  co razem z kablami daje jakieś 400zł +-.
                  Reszta jest na zestaw odseparowany na przód, czyli jakieś (1000-400-400) 200zł :/

Skomentuj

cienko cienko, moze lepiej w dobre glosniki i wygluszenie drzwi zainwestowac, bez suba tea moze grac przeciez...., czy wlasciciel uparl sie na suba?

Skomentuj

sub ma być ;] - uparty typ :P
                      a nawet jakby dał się przekonać to za 700zl na wzmaka stereo + przód też niewiadomo czego nie będzie :/

Skomentuj

e taker nie weisz ze maskownice trzeba przekrecic jak nakrywke w sloiku?
                        siedza tam 16.5cm + wysokie na podszybiu

Skomentuj

nie wiem bo wóz jeszcze do mnie nie przyjechał ;]
                          aryan, mimo że odpowiedź na pytanie zadane w 1 poscie otrzymałem już dawno to thx mimo wszystko ;]

Skomentuj

niewiem co siedziało w starej lagunie ale ta nowa (2004) miła całkiem dobre nagłośnienie - tylko orginalne radio było poprostu fatalne.... z przodu jak i z tyłu były systemy odseparowane - jeśli w starej było podobnie to moze za 200zł niema się co szarpać bo niewiem czy efekt nie będzie taki sam jak przed wymianą.... Moze lepiej zrobić wygłuszenie za te 200zł

Skomentuj

Problem w tym że to nie są firmowe głośniki, a jakieś bazarówki prawdopodobnie...
                              Nie zdziwie się jak siedzą tam alpierdy i jakieś piezaki...
                              Wygłuszenie swoją drogą - maty mam, zapas na 10-15 lat ;]

Skomentuj

w nowej lagunie jest CABASSE w lepszych wersjach a w tanszych bodajze clarion radio tez clarion,

w starej lagunie jest miejsce odseparowane na przod a na tyl to nie wiem
                                u mnie w kombi sa 10cm z tylu

przodu az tak mocno wygluszac nie trzeba bo tapicerka jest sztywna i nie gra razem z glosnikiem

[ Dodano: 2007-01-25, 13:42 ]
                                ja bym sie zastanowil nad blaupunktami do przodu

Skomentuj

aryan, konkrety Panie :P
                                  Bo ja tam w tanich blauach nie siedze ...

Skomentuj

w starej masz miejsce na podszybiu na wysokiego, wiem bo miałem starą..

w nowej audio jest dobre nawet b.dobre ale czasem boczki wpadają w rezonanse przy mocniejszym graniu;

Skomentuj

przeczytałem wszystkie posty i nie wiem o czym jest topic ...test forumowiczów na wiedze?! czy jak? sorry za offtop
                                      aż się dziwie, że Takero sięga po opinie :/

Skomentuj

primo - chciałem się zapytąc o ca w lagunie - co i jakiej wielkości tam siedzi
                                        secundo - chcialem się zapytać jak grają te mivoc-i bo nie slyszałem ich - coś w tym dziwnego ?
                                        Koniec offtopa ;]

Skomentuj

Czaruję...
                                        X