Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z zasilaniem?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem z zasilaniem?

Podłaczyłem wzmacniacz JBL CS50.4(4x69W@4ohm lub 2x160W@4ohm) przewodem zasilającym 8,5mm˛ długosci 1m(plus) 0,5m(minus) i mam niepokojace zjawisko. Mianowicie przy wiekszej głosnosci zaczynaja przygasac diody na wzmaku, a nastepnie wyłacza sie na chwile(mrygaja diody) po czym włacza sie znowu. probowałem przy odpalonym silniku, jest to samo. O co chodzi?? czy to wina za cienkich przewodów? brak kondzia? nie mam pojecia...

PS:wzmak napedza przedni system mivoca i zmostkowany tył idzie na JL10W0-4

jakie auto?? jaki silnik i jaki akumulator :)

Skomentuj

sprawdz jakie jest napiecie na akumulatorze i jakie przy wzmaku wtedy gdy takie sie cos dzieje-jesli tylko przy wzmaku to kable cienkie troche,jesli na aku to znaczy ze chyba masz cos nie tak z instalacja (tzn slaby aku albo alternator albo cos takiego-nieznam sie na autach)

Skomentuj

to raczej wygląda na problem ze wzmakiem.... świadczy o tym wyłączanie wzmaka!! gdyby tylko przygasały diody to winny mogł by być system zasilania

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave
          to raczej wygląda na problem ze wzmakiem.... świadczy o tym wyłączanie wzmaka!! gdyby tylko przygasały diody to winny mogł by być system zasilania
          mam taki wzmacniaczi i też diody mi przygasaja w rytm muzyki a kabel mam 16mm^2
          narazie wymieniłem aku na nowy, zasilanie wymieniam na 33mm^2 i zobaczymy czy bedzie tak samo czy sie może poprawi

PS u mnie sie nie wyłancza

Skomentuj

ten wzmacniacz ma układ wyłaczajacy go jesli napiecie zasilania spada ponizej 9V. w manualu jest napisane ze taki objaw(diody mrygaja, brak dzwieku) wystepuje w 2 przypadkach: gdy napiecie <9V oraz przy DC na wyjsciu.

aku jest taki:
            http://www.allegro.pl/item161508293_...gwarancja.html

auto to civic '94 1.3

nie sadze zeby spadki na 1m przewodzie 8,5mm˛ były az do 9V nawet na zapalonym silniku ale kto wie, moze w niektorych momentach...

Skomentuj

Czaruję...
            X