Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Glosnik stx

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Glosnik stx

Witam , ostatnio zrobilem sobie mala zabodowe ca w moim tico :) no wiec zamontowalem w przednie panele w drzwi ktore zrobilem PB S6C ktore sa podlaczone pod Cp604 i radio pioneer mp30 oraz sub stx 30 AP pod wzmakiem cp 1502 i ostatnio chyba przegiolem i przypalilem cos w glosniku i jak daje glosniej to cos przyciera trzeszczy idt . co moglo ulec awari ? jaki koszt naprawy ? moze kupic nowy glosnik cos z 15 cali ?

A więc tak, sam mam tico i mam tego cp i przez krotki okres czasu katowalem takiego AP (kolegi oczywiście ) tym wzmacniaczem i naprawdę cięzko ci by było go upalić, ja stawiam na jakieś uszkodzenie mechaniczne :) , co do 15 cali w tico, aktualnie mam Lanzara DC 15, i moge stwierdzić kilka rzeczy, po pierwsze 15 cali to troszke za duzo jak na tico, wszystkie blachy latają, zwlaszcza dach i tylnia klapa. Można to wszystko wyciszac oczywiście, ale wątpie żeby podziałało to na dach, pozatym tapicerka dachu jest przyklejana na jakimś świnstwie a odzierając to ryzykujesz rozdarciem tapicerki a to są kolejne koszty. Można oczywiście nie słuchać tak głośno ale wtedy pozostaje pytanie po co ci 15 cali i brak bagażnika w Tico. p.s. masz jakieś fotki twojego systemu ?? chętnie bym spoglądnął na te panele bo na wiosne sam coś będe montował.

Skomentuj

Postaram sie jutro zamiescic fotki . glosnika nie chcialem uszkodzic a wzmak niebyl podkrecony na maxa poprostu testowalismy piosenke i potem podszedlem do glosnika i uslyszalem charczenie moze sie cewka odkleila albo jakies zawieszenie . glosnik gra normalnie i daje bas jak zawsze ale jak poglosze wiecej niz 35 z 62 poziomu na radiu to burczy i charczy dziwnie a tak nie bylo.musze teraz go naprawic i jaka bedzie cene jesli do 50 zl to chetnie oddam do naprawy tylko kto to robi ??
      wyjalem glosnik ze skrzynie ale nie widze nic podejzanego

Skomentuj

maniacy wielkosci :) ja w fiescie jak podlaczylem swojego jla w closed to doszedlem do wniosku ze to masakra :) a 15 cali?? nie lepiej kupic cos mniejszego a lepsiejszego??

Skomentuj

Postaram sie jutro zamiescic fotki . glosnika nie chcialem uszkodzic a wzmak niebyl podkrecony na maxa poprostu testowalismy piosenke i potem podszedlem do glosnika i uslyszalem charczenie moze sie cewka odkleila albo jakies zawieszenie . glosnik gra normalnie i daje bas jak zawsze ale jak poglosze wiecej niz 35 z 62 poziomu na radiu to burczy i charczy dziwnie a tak nie bylo.musze teraz go naprawic i jaka bedzie cene jesli do 50 zl to chetnie oddam do naprawy tylko kto to robi ??
          wyjalem glosnik ze skrzynie ale nie widze nic podejzanego

Skomentuj

a stx nie uzna gwarancji??

Skomentuj

Kupilem od goscia z allegro i nie mialem zadnej gwarancja ani paragonu to niewiem czy to cos da.
              co sadzicie o tym glosniku ?
              http://www.allegro.pl/item159902292_...24_1000w_.html

musze miec taki ktorego nie upale cp1502 bo lubie sobie czasem pokrecic

Skomentuj

Zamieszczone przez michone
                maniacy wielkosci :) ja w fiescie jak podlaczylem swojego jla w closed to doszedlem do wniosku ze to masakra :) a 15 cali?? nie lepiej kupic cos mniejszego a lepsiejszego??
                wbrew pozorom ma to swoje dobre strony, zwlaszcza jak nie lubisz sąsiadów i ogolnie wszystkich ludzi mozesz ich podraznic troszke :)

Skomentuj

Dzis chyba odkrylem przyczyne dolne zawieszenie sie odkleilo i jak pocislem membrane to bylo widac ze zawieszenie nie trzyma wiec wziolem butapren i skleilem a teraz schnie zobaczymy czy cos z tego bedzie widocznie membrana za wysoko leciala przez ten resor i tak charczalo :)_

Skomentuj

Zamieszczone przez michone
                    maniacy wielkosci ja w fiescie jak podlaczylem swojego jla w closed to doszedlem do wniosku ze to masakra a 15 cali?? nie lepiej kupic cos mniejszego a lepsiejszego??
                    popieram!! znajomy mial 2xAlpharda SW1203z w golfie i jak podlaczylismy u niego jednego Resolution 10 to odrazu chcial go odkupic

co do tego lanzara... to za 25zl wiecej kupilem te Peerlessy :razz:

Zamieszczone przez kamil_S-c
                    dolne zawieszenie sie odkleilo i jak pocislem membrane to bylo widac ze zawieszenie nie trzyma wiec wziolem butapren i skleilem a teraz schnie zobaczymy czy cos z tego bedzie widocznie membrana za wysoko leciala przez ten resor i tak charczalo _
                    tez spotkalem sie z takim przypadkiem. glosnik byl przechowywany w wilgotnym garazu i puscil caly klej poliuretanowy. po podklejeniu butaprenem wszystko bylo OK

Skomentuj

majac takie 15 cali to przed zlodziejami tez sie ciezko uchronic :/

Skomentuj

żeby go wyciągnąć ode mnie z bagażnika to kilka rzeczy trzeba zrobić a to zajmuje czas: najpierw demontujemy półke, później składamy siedzenia (sub jest na wcisk, od ścianki do ścianki :) ) odkręcamy okablowanie do wzmaka (jest przykrecony do suba) i dopiero mozna by go sprobowac wyciągać co nie jest prostym zadaniem gdyż waży on trochę i ciężko go wyjąć z bagażnika. Pozatym moje autko jest garażowane :)

Skomentuj

no to co innego :) tylko ten minus ze tico jest banalne do ukradzenia :) mojej sasiadce w nocy zwineli tico tak ze nawet nikt sie nie jarna :) a do mojego fordzika wlamywali sie kilka razy ale zamki w ksztalcie rąba nie tak latwo otworzyc jak te plasciutkie... koniec o-t

Skomentuj

Zamontowałem alarm + centralny i kilka bajerków hehehe :) wiem o tymi trzeba sie zabezpieczyć :)

Skomentuj

imho do tico wystarcza absolutnie 8, a jak ktoś chce głośniej pograć to 10cali.
                              Miałem w swoim axx-a 1010 pod cp602 i naprawde to co się dzialo to ehh - ciężko słowami określić :)
                              Tyle że dla mnie to było bez znaczenia bo db dragu w tico to nie to ;]
                              Aktualnie wsadzam 16 (tonsila) w drzwi i styknie (słyszałem je wcześniej w innych samochodach - laguna i lanos i wiem co potrafią).
                              A jeśli mialbym wsadzić suba to więcej niż 8cali by to nie było, tym bardziej biorąc pod uwage elektryke w tym samochodzie i brak bagażnika.
                              Jeśli zaś chodzi o problem włamu do tico to gdy w wakacje przez przypadek zatrzasnąłem kluczyki to otworzyłem go w jakieś 30s do minuty - choć to może dlatego że jestem z wołomina

Skomentuj

Ten AXX wytwarza wiecej cisnienie niz STX ??
                                Takero wytlum auto i nie mow ze tico to tico tamto bo auto kazde takie same rozni sie wygladem tak jak czlowiek kazdy inny.
                                Ja jakos mam cp 604 i cp 1502 i takich dozych spadkow napiecia niema.
                                Wymien alternator albo zainwestuj w lepsze kable.

Skomentuj

Kamil-najprawdopodobniej axx wiecej wytworzy cisnienia bo ma b duze mozliwosci wychylenia,mówilem Ci to ,pamietasz? :wink:
                                  Ja mialem go w golfie pod 30W i powiem naprawde ze wiecej glosnosci nie trzeba bylo,jedynie moze jakosci wiecej ale niewiem dokladnie bo to jedyne moje CA jakie robilem.

Skomentuj

Ten AXX wytwarza wiecej cisnienie niz STX ??
                                    bez porównania najmniejszego.
                                    wytlum auto i nie mow ze tico to tico tamto bo auto kazde takie same rozni sie wygladem tak jak czlowiek kazdy inny.
                                    nie rozumiem co to ma do rzeczy ? Mówilem coś o wyglądzie tico ? Chodzi raczej o rozmiar samochodu i o fakt że jest wykonany z papieru, a nie blachy...
                                    Ja jakos mam cp 604 i cp 1502 i takich dozych spadkow napiecia niema.
                                    a jakie masz ? ;]
                                    BTW - fajnie musisz mieć w zime z 604, 1502 i do tego jeszcze światła włączone...
                                    :lol:

Zaczne od tego że ja kompletnie nie rozumiem po co w tico 604 , 1502 i 15' głośnik :|
                                    Dla mnie to po prostu totalna głupota , pomyłka i chyba chęć zaszpanowania bo inaczej tego nie potrafie wyjaśnić...
                                    Proponuje skoczyć laryngologa w wolnej chwili.

[ Dodano: 2007-02-04, 12:12 ]
                                    A co do APeka to proponuje napisać do stxa - zwykle w takich wypadkach wymieniają.

Skomentuj

nie mow ze tico to tico tamto bo auto kazde takie same rozni sie wygladem
                                      oj nawet niewiesz jak bardzo sie mylisz...
                                      (tak zbaczajac z tematu to jak probowalem jechac tico to nie mialem jak wcisnac nogi pod kierownice zeby nacisnac hamulec)

Zamieszczone przez Tasior
                                      Ja mialem go w golfie pod 30W i powiem naprawde ze wiecej glosnosci nie trzeba bylo,jedynie moze jakosci wiecej ale niewiem dokladnie bo to jedyne moje CA jakie robilem.
                                      a zaluj ze niemiales wiecej mocy bo dopiero wtedy sie zabawa zaczyna :cool: (i wcale nie chodzi mi o glosnosc)

Zamieszczone przez takero
                                      kompletnie nie rozumiem po co w tico 604 , 1502 i 15' głośnik
                                      Dla mnie to po prostu totalna głupota , pomyłka i chyba chęć zaszpanowania bo inaczej tego nie potrafie wyjaśnić...
                                      Proponuje skoczyć laryngologa w wolnej chwili.
                                      ...zgadzam sie z przedmowca...

Skomentuj

Przy tych 30 W lusterka chcialy odfrunac...wszystko drzalo..ba,latało. :) (efekt niezamierzony :P)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X