Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Polski Subwoofer aktywny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Polski Subwoofer aktywny

Witam

mówie z góry nie bijcie

kiedys kolega chcial sobie zrobic skrzynke z glosnikiem do domu, no i zrobił, podlaczyl go do amplitunera, ale jakoś było malo efektywnie, wiec znalazl na allegro wzmacniacz do aktywnego subwoofera domowego, troche czasu temu zapytalem sie go, jaka jest strona do tej firmy, ale nie pamiętał. Wiec zyłem w nieswiadomosci, az do dzis wieczora, znalazlem ta stronke i jeden godny uwagi wzmacniacz - powiedzcie mi cos na temat takich konstrukcji? >>> http://glinki.com/?l=27x3pb dodam, iż jak zamontowal go w skrzyni i mial go w pokoju 3x3 to usiedzieć w nim 10 min na odkreconym 3/4 volume to byl wyczyn, a moc mial chyba 100w, wiec dlatego zadaje pytanie jak to bedzie sie zachowywalo w aucie, bo patrzac na moc rms - to jest niewielka, względem innych wzmacniaczy, a cala skrzynia aktywna kosztuje smieszne pieniadze, lecz napewno mocą nie ustepuje innym zagranicznym kolegom.

powiedzcie coś mi na ten temat? lipa czy nie ?

pozdrawiam

Zwroć uwagę na moce jakie panują w samochodach (uśredniając) a jakie w domu
    do końca sam nie wiem skąd bierze się taka różnica ale jedyny powód który mi przychodzi do głowy to tapicerka która pochłania wszystko co dobre i złe ...w domu masz twarde ściany które potęgują działanie w tym przypadku basu.

100watt w samochodzie to pikuś ...nawet jak będziesz miał to zamontowane pod siedzeniem na którym siedzisz. Nie wiem czego oczekujesz ale jak piszesz o tym co się działo w domu to w aucie napewno tego nie osiągniesz. Weź poproś kolegę i podłącz ten sub w samochodzie. Bądź cierpliwy i nazbieraj trochę więcej pieniędzy i kup coś lepszego np STX'a
    hertz'a albo jakiś inny wynalazek.

Skomentuj

A to czasem nie jest odwrotnie?? W mniejszej przestrzeni auta wytwarza się sporo większe ciśnienie akustyczne niż w pokoju 3x3... Dlatego też niesamowicie można sie w caraudio nasłuchać tych najniższych flakowymiatających czętotliwości :-)

Skomentuj

TatoTurbo, raczej ma racje! :smile:
        low-END

Skomentuj

ale raczej nie z kazdym glosnikiem,bo w pokoju 3.5x3 axx pod 300 watt gral lipnie,ledwo bylo go slychac,a w aucie pod 30 W byla sieka... wiec jak to jest ? ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
            ale raczej nie z kazdym glosnikiem,bo w pokoju 3.5x3 axx pod 300 watt gral lipnie,ledwo bylo go slychac,a w aucie pod 30 W byla sieka... wiec jak to jest ? ;]
            no właśnie o to mi chodzi, ze wiem jak sie zachowal wzmaczniacz w tej skrzyni aktywnej mojego kolegi ze wzmacniaczem z ABelektronika i glosnikiem alpierd 30cm jakims i widzialem tez, co potrafi skrzynia Tonsila bodajże o parametrach 70W RMS / 120 W MAX w aktywnym Tonsilu, 4-5 lat temu sprzedawana w czarnej obudowie bez wodotryskow i bajerów dzisiaj jest sprzedawana lekko podpicowana >>> http://www.skleptonsil.pl/go/_info/?id=581 <<< patrzac na specyfikacje w tej skrzyni, to sa tam 2 glosniki takie same jak w tej aktywnej samochodowej :) - mianowicie moj kolega w pokoju o podobnych wymiarach, mial tą skrzynie podłączoną pod wieże technics 4 segmentowa jakiś normalny model i patrząc na skale 10 co pol stopnia, to kolega pokazal mi co potrafi na 0.5 - pieknie grzmial - powiedzialem mu no dobra wes daj na pol chociaz to zobaczymy jak to naprawde gra :) a on do mnie oszalales? pokaze Ci jak gra na 1.5 - powiedzialem ok. Odkrecil do 1.5 gralo niesamowicie mocno, bas czuc bylo w szedzie i na koniec pokazal mi na jak gra na 3-cim stopniu na pare sekund tylko, bo powiedzialem zeby to wylaczyl w cholere, gralo NIE SA MO WICIE - GRZMOTY nieziemskie. Nie wiem czy to tylko moja opinia i sie podniecam niepotrzebnie, ale jesli ktos sluchal aktywna taka skrzynke tonsila, wie o co biega. WW kolega kiedys zrobil impreze na chacie w wieżowcu 11 pięter - to przyszli na drugi dzien z administracji, ze to jest za mocne by grac w ten sposob w malym mieszkaniu i cos mowil o drganiach konstrukcji itd. ;-) dodam ze odkrecil do 7-8 wiec musiala to byc naprawde moc. Wiec zastanawia mnie to, jak to jest ze za cene 800zl pare lat temu on kupil tak potezna skrzynie - i stwierdzam ze jak dla mnie jest wystarczajacy i jak to jest ze tonsil poda moc np. 70W i to naprawde gra i to czuc a inne marki podadza moc np. 1x300W RMS i to gra ale nie az tak??? jak to jest naprawde?

i pytanie numer dwa - ok, jesli nie ta skrzynka, to moze:
            wzmacniacz carpower 750 - HPB-1502
            http://www.carpower.pl/index.php?id=...=15&id_item=87

i do tego chcialem wlozyc glosnik alpine do skrzyni zamknietej - tylko pytanie jest jaki glosnik alpine bedzie dobry do tego? patrzylem wiele glosnikow alpine i wszystkie sa dwucewkowe - jak sie je wtedy podlacza - moze ktos oswiecic mnie? dodam iz ten wzmak ma taka moc:

Max. power 750WMAX
            RMS power 2Ω 2 x 250WRMS
            RMS power 4Ω 2 x 175WRMS
            Bridged power 4Ω 1 x 500WRMS

pozdrawiam

Skomentuj

Nie rozumiesz...

Ja w domu glosnik mialem pod 300watowym piecem.GRalo to lipnie,glosnik do domu padaka,zas w aucie dostal tylko 30 W ten sam glosnik i robil sieke.

Pozatym nie zwracaj uwagi na moc,bo ona jest malo wazna,jest duzo innych wazniejszych parametrów,sama moc niepowie Ci jak glosnik zagra...

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                Nie rozumiesz...

Ja w domu glosnik mialem pod 300watowym piecem.GRalo to lipnie,glosnik do domu padaka,zas w aucie dostal tylko 30 W ten sam glosnik i robil sieke.

Pozatym nie zwracaj uwagi na moc,bo ona jest malo wazna,jest duzo innych wazniejszych parametrów,sama moc niepowie Ci jak glosnik zagra...
                no ok ok wiec dlatego sie pytalem jaki jest fenomen tego ze tonsil gra tak dobrze? i co z tym carpowerem? jaki glosnik do niego i jak sie podlacza glosniki dwucewkowe?

pozdrawiam

Skomentuj

to nie tonsil gra swietnie tylko nie slyszales lepszych glosnikow

Skomentuj

A i akustyka w autach to jedna wielka niewiadoma.To co w kilkunastu metrach brzmi kiepsko w aucie nabiera charakteru.Troszkę o tym pisałem kiedyś.Gdzieś,tu.

Skomentuj

tak samo jak cos zagra swietnie w domu nie znaczy ze sie sprawdzi w aucie :)

Skomentuj

Czaruję...
                      X