a ja pzestałem sie pieprzyć z cała żenadą wytłumiania i skręciłem sobie piękne sześciolitrowe skrzyneczki które schowałem pod tapicerkę.. raz a dobrze.. spokój na lata, żadnych półśrodków.. :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wygluszenie drzwi
Collapse
X
-
ja wykleiłem jedne drzwi taśmą dekarską ale efekt wygłuszenia był bardzo mizerny dlatego na drugie drzwi kupiłem maty APP z nadzieją że bądą lepsze... po wyklejeniu drugich drzwi dalej było kiepsko, nawet bardzo. okazało się że podczas wciągania nowych kabli od radia do zwrotki pomyliłem przewody i głośniki grały w przeciwfazie. efekt jest taki że prawe drzwi mam wyklejone taśmą dekarską a lewe matami miękkimi APP i powiem szczerze że nie słyszę różnicy. a co do samego klejenia to moim zdaniem lepiej się klei maty bo łatwiej jest je ukształtować na nierównościach, można je rozciągać, łatwiej jest okleić dystans. trzeba tylko uważać bo mają bardzo mocny klej przez co ciężko jest wykleić miejsca gdzie nie ma przestrzeni do manewru np. blachę za belką wzmacniającą ale i na takie miejsca da się opracować system :wink: co do taśmy dekarskiej mam tylko obawy że latem mogą troche walić papą. teraz nic nie czuć ale jak będzie gorąco może być z tym problem.
Skomentuj
-
mIKI, nic mi nie gra bo głośnik nie wisi na blachach.. na blachach wisi tylko obudowa, dość solidna zeby drgań nie przenosić.. poza tym fakt - jakieś resztki tłienia ap zostały..
greg00, jakbyś wiedział jak wyglądają drzwi w peugeocie 206 to byś potrafił sobie wyobrazić że po zlikwidowaniu jednej z kieszeni i wyciągnięciu z drzwi styropianu co tam fabryka dała, możemy wygospodarować około 7litrów na skrzyneczkę..
nie posiadam zdjęć.. przynajmniej do momentu pokazania auta gdziekolwiek publicznieale musze przyznać że rzeźbienie jest straszszsznie mozolne, lecz żebys stworzyć warunki do grania na prawde dobrych głośników trzeba czasmi poświecić trochę czasu..
greg00, jeszcze jedno, nie widziałeś nigdy kickpanela na drzwiach?no proszsze Cie.. jedne zawody CA - większość porządnych aut jest na kickpanelach przecież.
pozdrawiam.
Paweł.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez magikjak wyglądają drzwi w peugeocie 206 to byś potrafił sobie wyobrazić że po zlikwidowaniu jednej z kieszeni
ja teraz biore sie za montaz tweeterow w 206 kolegi :wink: a co z wooferami to zobaczymy za jakis czas...
Skomentuj
Skomentuj