Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nagłośnienie w VW T4

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nagłośnienie w VW T4

Czy macie jakieś pomysły na sprzęt do tego samochodu?
    Podstawa: ma grać fajnie, ale NIE rzucać się w oczy.

Wujek nie lubi dudniących basów, ale za to przepada za wysokimi tonami.
    Słucha najczęściej: Pink Floyd, Electic Light Or... coś tam, i takie tam. Czasami Bajm i Maanam.

Radio ma na razie standardowe, ale myślę że coś lepszego kupi (możecie przy okazji doradzić jakiś fajny, używany sprzęt).

No i druga sprawa: będzie to pewnie chciał załatwić bez dodatkowego wzmacniacza.... :neutral:

zacznijm od tego ile jest kasy na to przeznaczone

Skomentuj

nie wysokie tylko sredni bas i srednie tony w tej muzyce dominuja!
      t4 to blaszak czy osobowy? ma scianke działowa?

Skomentuj

Pewnie nie dużo... myślę że gdzieś 500zł na głośniki to max, no i do tego jakieś niedrogie używane radio z CD (MP3 nie musi odtwarzać).

Aha, no i samochód używany w firmie, więc nic dużego z tyłu (6 miejsc).

Brak ścianki działowej, cały oszklony.

Skomentuj

ja propnuje jakies radio alpinki lub kenwood-a ( ostatnio mi sie spodobaly radia tej firmy ) i do tego dsk 165 hertza .
          czy jest przewidziany sub

Skomentuj

Na suba nie ma miejsca... :roll:

A na 165 trza by było robić dziury w drzwiach, bo standardowe głośniki są na desce rozdzielczej, pod szybą... :evil:

Skomentuj

i nie dsk...

Skomentuj

W T4 u ojca: Hertze DCX-100 i Clarion DZX-558RMP.
                Basu niestety nie ma.

aryan, w Electric Light Orchestra jest dużo niskiego basu.

Skomentuj

Langusta, no te głośniki wyglądają ciekawie i drogie nie są... A dobrze się spisują??

Skomentuj

Reaper, na jakiś bas nie ma co liczyć, średnica ładna, wysokie tony trochę "przyostre", ale -2 na radyjku i jest dobrze. Brak basu doskwiera, ale to norma w tym romiarze. Warto zrobić jakieś pasywne subsonici, bo będą pierdzieć.

Skomentuj

Qrcze, samochód fajny, ale żeby jeszcze mógł dobrze grać... Do drzwi chyba nie ma co pakować bez większych ingerencji w konstrukcję (ahh ta blacha...)

Skomentuj

Dajta mi to auto,sie pobawie chętnie,upchne wszelkie dziury...No ale nie za 500 zł.Nie da się :???:
                        Jeśli już to kroić przednie drzwi i odseparowany PB ze wzmakiem.Jakoś ujdzie.

Skomentuj

oj ile mozna ciekawostek przetestowac w zabudowie tak wielkiego samochodu...
                          od pewnego czasu nachodzi mnie komu w takim samochodzie zrobic malego suba w formie podlokietnika miedzy przednimi fotelami...
                          tylko ze z drugiej storny pojdzie majatek na wytlumienie

Skomentuj

No właśnie nie można... tył ma zostać CAŁY wolny. Ewentualnie coś może pod sufitem (ale to ostatecznie).

Skomentuj

Zamieszczone przez Reaper
                              Ewentualnie coś może pod sufitem (ale to ostatecznie).
                              zrobilem takie cos kiedys koledze do transita. spelnialo swoja funkcje ale chyba bylo troche niebezpieczne

Skomentuj

poszukaj na forach uzytkowników T4'ki w jaki sposob umieszczaja w niej głosniki i bedzie duzo latwiej cos pomyslec, moze wystarczy gdzies jeden otworek zrobic i bedzie git :wink:
                                low-END

Skomentuj

Czaruję...
                                X