Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skrzynia basowa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Skrzynia basowa

Witam!
    Chcę kupić skrzynię basową do samochodu. Ma grać w sedanie (Opel Vectra B). Przed zakupem chcę zasięgnąc opini ludzi, którzy się na tym znają. Mam mniej więcej do wydania 350-400zł. Jakie macie propozycje?
    Mam starą skrzynie (skrzynia bass-reflex pojemność około 35l) na głośnik 25cm. Ale jakoże głośnik jest słaby (max 200W) i do tego firmy "krzak" przestał mi wystarczać. Do tego padł mi wzmacniacz więc przy okazji postanowiłem wymienić wszystko. Czekam na wszelkie sugestie i propozycje.
    Poważnie zastanawiam się nad skrzynią z linka poniżej:
    http://www.audiosklep.pl/...600w-p-204.html
    Jest to band-pass więc łączy zalety skrzyni zamkniętej i BR. Co o niej sądzicie?

Chyba gdzies juz pokazywales ta "skrzynke"
    Nie badziewia na badziew chcesz zmienic?
    400zl masz na wzmaka i suba?
    JAk tak to hpb602 badz taniej jakas uzywka np. blaupunkta, do tego chodzby stx 27/250/4

Skomentuj

Krembul, opinie na audiocar.pl nie są z nikąd - to jest badziew.

Skomentuj

za 400 zł kupilbym carpowera 225W =200zł + wysylka
        za drugie 200 złkupilbym axx1010=100 zł+wysylka ,do tego starczy na bude i kable do wzmaka.

Powinno zrobic niezle zamieszanie,oczywiscie jak za takie pieniadze.

Skomentuj

Propozycja @tasiora bardzo dobra . Ja tylko wybrał bym inny wzmacniacz . Teraz na allegro jest przecena ravelandów z 300zł na 200 i to jest super okazja.

Skomentuj

Jak dla mnie super okazja jest blaupunkt THA 280 w cenie 230zł

Sam mam revelanda i nie jest on rewelacyjny. A ten blaupunkt w sklepach kosztuje ~750zł!!
            low-END

Skomentuj

Raveland w aucie jest bardzo dobry jak za tak małe pieniadze,a do dyspozycji duzo kolega ich niema...

Skomentuj

Ja nie mówie o głosniku bo sam chce taki kupic ale o wzmacniaczu - za 200zł jest lepszy wybor, patrz wyzej na moj post
                low-END

Skomentuj

Krembul, jakby co to mam idealnego XM 4040 i zwrotke Alpine aktywną.. zapraszam na gg..
                  tylko przekroczy to Twój budżet może..
                  pogadać możemy.

Skomentuj

Zamieszczone przez kremat0r
                    Propozycja @tasiora bardzo dobra . Ja tylko wybrał bym inny wzmacniacz . Teraz na allegro jest przecena ravelandów z 300zł na 200 i to jest super okazja.
                    temat poruszany na forum poszukaj sobie porownanie tych dwoch wzmakow chociarzby wykonanie... zobacz jaka malutka przetworke ma ten reweland... a watpie zeby pracowal w klasie D

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi
                      do tego chodzby stx 27/250/4
                      a coz to takiego??

popieram pomysl Tasiora co do AXX - jezeli niemozesz tanio znalezc to zglos sie do kolegi UKA, ma taki do sprzedania za 145zl (nieuzywany)

Skomentuj

Pawel S., chyba latwo sie domyslec ze wcisnal mi sie nie ten klawisz co powinien ;]

Skomentuj

Maxi, niedosc ze zly klawisz wisnales to o zlym glosniku pomyslales. testowalem 27-150 i 27-300 w samochodzie i 300tka w samochodzie robi o wiele lepsze wrazenie (mimo ze nie schodzi za nisko)

Skomentuj

Pawel S., kwestia aplikacji.
                            W wozie 27 150 w małej closed w hh i czarnej muzie fajnie się sprawdza.
                            27 300 imho jest za drogi w stosunku do tego co potrafi.

Skomentuj

Pawel S.

Slusarczyk ma taniej... :roll:

Skomentuj

Tasior, ja chcialem pomoc koledze samochod naprawic a ty mi tu przeszkadzasz :razz:

Skomentuj

Slusarczyk niema ich podobno (ktos na forum pisal)

wg Mnie 145 zł byloby ok gdyby wysylka gratis

Skomentuj

Czaruję...
                                  X