Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Potrzebny wzmacniacz do subowofera POMOCY

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Potrzebny wzmacniacz do subowofera POMOCY

Witajcie pomózcie błagam !!!

mam subofer na 2 tonsilach 20 cm 40 wat i 8 om podlaczylem je rownolegle wiec uzyskale 4 ohm i teraz potrzebuje do tego wzmacnioacz zebym mogl to podlaczyc w samochodzie na 12 v bo subowofer pasywny to nie dla mnie !! czy ma ktos jakis pomysl zeby to zrobic ?! Prosze o pilna odpowiedz !!

Jaka kwotę możesz przeznaczyć na zakup wzmacniacza ?
    Chcesz monoblok czy może kilku kanałowca do reszty głośników ?

Ps. Po co tak krzyczysz ? Popraw literówki bo źle się czyta.

Skomentuj

tonsile 20 40 nie nadają się okmpletnie na suba,
      ale jeśli chcesz konieczine to kup jakiegoś najtańszego blaupunkta np gta 200 .

Skomentuj

ja bym chcial jakis schemat zeby zlozyc sobie samemu!! ma ktos jakis schemat ?!

Skomentuj

No fajnie że chcesz zrobić . ALE ile masz pieniędzy ?!

Skomentuj

na allegro massz raveland za 199 zł

Skomentuj

Co mozecie powiedziec o tym blaupunkcie?
              niby 240w rms w mostku za 230zł
              http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=170168355
              low-END

Skomentuj

ja bym chcial jakis schemat zeby zlozyc sobie samemu!!
                To chyba załatwia sprawę , autor chce złożyć sam :)

Skomentuj

www.elektroda.pl ?
                  jak chcesz złożyć wzmacniacz jak nie potrafisz znaleźć schematu ...z częściami będzie prawdopodobnie taki sam problem.

Skomentuj

ta tylko bez przetworki to bedzie mial przy dobrym wietrze 18 rmsu...

Skomentuj

słuchajcie kiedys skladalem ze schematu z elektrody i to bylo słabe nawet pewnie nie mialo 18 wat w rms !! potrzebuje jakis schemat mocniejszego wzmacniacza a co do kasy to chcialbym bym jak najtaniej :P m,oze 150 zł ?!

Skomentuj

Możesz zrobić układ z pojedynczą kostką Tda7294 i do tego prosta przetwornica. Poszukaj to znajdziesz. Moc tego będzie około 60-70W więc spokojnie starczy do tych tonsilów, i powinieneś się zmieścić w 150zł.

Szczerze moim zdaniem robienie wzmacniaczy samochodowych to mało opłacalna opcja. Na allegro za 100zł spokojnie dorwiesz wzmacniacz około 100W Rms firmowy. Za 140zł masz solinga monoblok który będzie zamiatać tymi tonsilami.

Ale jak chcesz zrobić dla własnej satysfakcji to do dzieła.

Skomentuj

za 200 masz 1x225W rms w mostku.

Skomentuj

He he, na forum DIY mówią żeby kupić coś gotowego :lol: :razz:
                            low-END

Skomentuj

bo do CA nie opłaca się robić wzmaka samemu, tym bardziej że to budżetówka ma być.
                              (wyjątkiem są naprawde duże moce)
                              W 150zł chcesz się zmieścić ?
                              Nie sądze że Ci się uda, a jeśli nawet to zrobisz końcówke na tadku 7294 o mocy 60w, w brzydkiej budzie, a na dodatek strach będzie to w wozie trzymać żeby pożaru nie spowodowało.
                              Jeśli nie potrafisz sam schematu znaleźć to ciekawi mnie jak poradzisz sobie z uruchomieniem jakiegokolwiek układu, jak rozwiążesz jakikolwiek problem których będzie niemało napewno.
                              Dokładasz 50zl czy nawet mniej i masz używke cp602 który dysponuje w mostku mocą rzędu ~200w, (ew tak jak wcześniej wspomniałem nawet za 100zł z groszami kupisz blaupunkta gta200) jest przeznaczony do samochodu, nie boi się niskich temperatur zimą, wysokich latem oraz wibracji i wilgoci.
                              To co chcesz zrobić się po prostu nie opłaca.

Tak naprawde jedyną szansą zrobienia tego tak żeby miało to sens jest nabycie gdzieś okazyjnie 2 x tda1560q (40w przy 8R w klasie H) - jakiś czas temu widziałem na allegro 2 takie scalaki za 10zł. Do tego kupić jakiegoś padnietęgo wzmaka na bude i coś tam może zrobisz, ale też tanie to nie będzie aż tak jak myślisz.
                              Pozatym będą problemy z pre do suba.

Skomentuj

No takero chyba rozwiał twoje wątpliwości :)

Skomentuj

wszystko zostało powiedziane ...game over.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X