Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wybor wzmacniacza do car powera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wybor wzmacniacza do car powera

posiadam glosnik Car Power Sonic 12 i zupelnie nie mam pojecia czym go mozna napedzic, na chwile obecna jestem sklonny kupic nowego crunch a 1600 gp jest nowka do sprzedania za 1000 i jest mozliwosc podlaczenia na 1 ohm akurat do glonika ogladajac testy przeprowadzone przez kogos w USA bylo bardzo obiecujaco. tylko czy to jest dobre polaczenie??czy nei da sie wybrac czego innego??pomozcie

[ Dodano: 2007-03-08, 12:04 ]
    zapomnialem dodac przewaznie slucham techno i hh ale czesto zdazy sie cos spokojengo, chcialbym zebym wreszcie mogl wykorzystac moc tego glosnika chcialbym osiagnac gleboki bas i dobre brzmienie

hmmm no to mozesz go podłączyć w 1 lub 4 ohm szukaj takiego wzmaka co by dac temu głośniczkowi 600 rms lub wiecej duzo jest wzmaków jest sinuslive 1500 za 949 chyba
    ja mam magnata classic 1000 jest na allegro za 700
    ale monoblock niebedzie grał tak czysto jak wmzak klasy A/B ale za to ma wiecej mocy :]

[ Dodano: 2007-03-12, 13:42 ]
    ale nieradzie dawać tyle mocy temu sonic 12 co producent podaje Mike21 miał sonic15 i dając mu 780rms spalił go (moze był źle wygrzany) ale skubaniec xmax 25 bedzie pan zadowolony :wink:

Skomentuj

nie wiem czy to mity ale gdzies na forum byl topic i ktos go chyba zadowolil 1kw

Skomentuj

no przez kilka sekund to tak w sonic15 dbmax chyba wycisnął na jednym kolo 145 db

Skomentuj

zalezy pewnie jeszcze od aplikacji bo nie tylko moc ma znaczenie jak za duza byla buda to tez mozna uszkodzic glosnik bo wytrzymalosc mocowa zdecydowanie spada...

Skomentuj

Czaruję...
          X