Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Raveland AXX 1010 i skrzynia 25litrów

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Raveland AXX 1010 i skrzynia 25litrów

Mam skrzynie 25l, chce w nią wsadzić Raveland AXX 1010. Tylko nie wiem na ile Hz ją zestroić...

Edit: nie wiem czy nie przeniesc tematu do AKUSTYKA?

Tu jest kilka symulacji:

25L 42Hz br (fi) 8cm

---------------------------

25L 40Hz

Od razu mówie ze nie znam sie za dobrze na symulowaniu, wiec prosze o porady.
    low-END

strój jak najniżej.. ale według mnie te 40Hz nie jest tak źle..
    sam mam ten głośnik.. i suba w CA na nim.

Skomentuj

30l@40 hz do auta polecam.

Skomentuj

No właśnie bude już mam. Sądzicie ze w 25litrach dobrze zagra??

Na stronie Ravelanda podaja 20L i 46hz :roll:
        low-END

Skomentuj

wsadzaj w to co masz i jak sie nie spodoba to zmienisz. ja bym zostawil te 40Hz
          tylko najlepiej daj glosnik magnesem na zewnatrz bo zajmie prawie polowe budy :lol:

Skomentuj

nie wiem w końcu to tylko program, i jedynie zasymulować lecz to tylko teoria, najlepiej stroić na ucho jak jesteś w miarę osłuchany, wtedy jak cos to sobie można samemu testować i rozpatrywać wszelkie opcje..

fakt wsadząjąc głośnik magnesem do środka mozesz mówić że wyjdzie ci jakieś około 20/22litry, a resztę zje ci głośnik.. ale to w sumie nic, bo producent proponuję 20litrów..

Skomentuj

axxa 1010 słuchałem w wielu budach, od naprawde małych do sporych , w br i w closed i najlepszy kompromis do okolice 30l strojone na jakieś 40hz, mniejszej budy nie polecam - choćby br ciężko zmieścić i albo dmucha jak cholera , co wbrew pozorom w samochodzie też słychać, albo stroi za wysoko to jest jeszcze gorsze.

Skomentuj

Ale lipton!! Teraz nawet u R.Ślusarczyka jest ciężko o AXX 1010 :evil:
                low-END

Skomentuj

a pomyśleć że ja swojego kupiłem za 90zł, nowego.. była jakaś wyprzedaż na allegro.. :mrgreen:

Skomentuj

czemu ja nigdy niemam kasy jak cos ciekawego jest dostepne :cry:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                      czemu ja nigdy niemam kasy jak cos ciekawego jest dostepne :cry:
                      Witam w klubie :razz:

:evil:
                      low-END

Skomentuj

Ja jak zdobede troche kasy to najprawdopodobniej wystartuje z porzadnym CA,czyli 0 prowizorki,mysle nad axx do suba ,do tego cp 225W ,na front jeszcze niewiem bo panele odpadaja(chyba ze ktos ma sprzedac do golfa 2),i alpinke na front bo juz mam.

Skomentuj

Tasior, a zamiast monacora nie lepiej kupić blaupunkta tha 280?

Ma ktoś może dojście do nowych AXX 1010??? :cool:
                          low-END

Skomentuj

niewiem,monacor juz sprawdzony a blau niezbyt.

Skomentuj

Tasior, tego modelu nie testowalem ale wiekszosc BP nadaje sie do subow

Skomentuj

Czaruję...
                              X