Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz JACKSON DREAM V6 co wiecie na jego temat?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz JACKSON DREAM V6 co wiecie na jego temat?

Witam, jak w temacie słyszeliscie o takim wzmacniaczu JACKSON DREAM V6, ja przynam że pierwszy raz sie spotkałem i od razu stałem się posiadaczem tego jak dla mnie tajemniczego wynalazku, kupiłem go w zasadzie z głupoty, cena wydała mi sie naprawde atrakcyjna, a po drugie ciekawość.. zwykle tak nie robie że najpierw coś kupuje, a dopiero potem dowiaduje się dokładnie co to jest, ale tym razem to była troche inna hsitoria, tak czy owak w oczekiwaniu na przeyłkę szukałem inforamcji na temat tego czy kupiłem całkowity bubel, czy jest to coś warte i w zasadzie nie znalałem nic co by rozwiało moje wątpliwosci.Dlatego tez pytam was czy mieliscie do czynieenia z takim wzmacniaczem co to wogóle za firma?Kolejna daleko wschodnia produkcja czy cos innego(raczej na nic innego sie nie nastawiam:)) Czy ten sprzęt jest ćos wart czy tylko ładnie wygląda i nadaje się dla dresiarza do "tuby".
    Zanim będe mugł go sam przetestwoać chętnie poznam wasze opinie, dodaje jeszcze linka(druga pozycja od góry:P)
    http://www.fuzzylogicgroup.it/cat039.htm

niewiem co to jest ale wyglada calkiem solidnie. napewno niema takiej mocy jaka tam opisuja. bezpiecznik 30A a w GTA-250 (2*50W) jest 25A, wiec szacuje standardowe 70W

niezawsze marka wiaze sie z jakoscia. sam sie teraz przekonalem ze mozna kupic swiecidelko z niezlymi bebechami (tylko ze to do domu; Magnum AV-440 - 6 par sc5200/sa1943 zasilane z 1kVA toroida :mrgreen: )

Skomentuj

Doskonale wiem o tym ze marka nie zawsze wiąze sie z jakościa miałem juz nie jeden wzamcniacz i często mam dostep do przyzwoitego sprzętu, i to czym tak na chłopski rozum się kierowałem przy zakupie to tak jak napisałeś bezpiecznik i gabaryty i doskonale zdaje sobie sprawe że nie będzie miał takiej mocy jak podaje producent ale tak jest niestety przy prawie wszystkich wzmacniaczach z nie najwyższej pułki cenowej, jednak z tym konkretnie wzmacniaczem spotkałem sie pierwszy raz i dopiero po zakupie zaczołem sie zastanawiać czy nie jest to aby pierwsze lepsze świecidełko, ale fajnie że ktoś podziela moje pierwsze odczucia:)

Skomentuj

napewno to nie bedzie wielka tandeta bo producent sie postaral i przynajmniej dal dobre przylacza... no i cena nie jest najnizsza (na tej stronie co podales)
        jak dostaniesz ten wzmacniacz to daj jego fotki, lacznie z wnetrznosciami

Skomentuj

Dam fotki i napisze jak to gra kiedy tylko dojdzie przesyłka(myśle ze do końca tygodnia powinna być na bank, nie nawidze tego czekania na paczkę)a jesli chodzi o tą cenę to faktycznie na tej stronie jest dosyć wygórowana ja dąłem 1/4 z tego.

Skomentuj

a czy są jakieś zależnośc moc wzmacniacza a bezpiecznki. np wzmacniacze to 100 W mają np 10A, 200 W 20 A itp (oczywiście dane wzięte z kosmosu)

Skomentuj

wyliczenia czysto teoretycne!!
              napiecie razy max prad = max pobierana moc
              pobierana moc dzielona na ilosc kanalow dzielona na ok 0,5-0,6 (sprawnosc wzmacniacza) = szacowana moc wzmacniacza

Skomentuj

Teoretycznie rzecz biorąc im wiekszy bezpiecznik-tym wiekszy maxymalny prąd pobiereany przez wzamcniacz i tym wieksza moc... jednak wszystko zależy od sprawnosci wzmacniacza czyli od tego w jakiej klasie pracuje, bo moze byc tak że wzmaniacz ma ogromny pobór prądu a moc nie duża,ale z to dobre parametry np.wzmacniacz pracujacy w klasie A, ale w CA spotyka sie w zasasdzie tylko wzmacniacze pracujace w kalsie AB lub ewentualnie w klasie H.
                Jednak kiereownie sie wartościa bezpiecznika jest to bardzo szacunkowa ocena która czasami moze byc myląca.Oczywisćie nie nalezy patrzeć na to jaki obecnie jest wsadzony bezpiecznik we wzamcniaczu tylko na to jaki dopuszcza producent albo najlepiej jaki pobór prądu podaje producent i wtedy z gróbsza opierajac sie na zasadzie prostych obliczeń jakie zproponował Pawel S. mozemy teoretycznie oszacowac na ile wzmacniacz bezie nam przydatny:)

Skomentuj

i jak tam sprawuje sie ten wzmacniacz??
                  napisz cos o nim, daj fotki itp

Skomentuj

Czaruję...
                  X