Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmacniacz?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wzmacniacz?

witam, posiadam radio CLARION DXZ - 468 RMP i glosniki HELIX BLUE 62,
    1.zastanawiam sie nad kupnem wzmacniacza(za male pieniadze) pod te glosniki
    2. zostawic te glosniki podlaczone pod radio, a kupic wzmacniacz i sub?

ps. niegdy nie bylem i nigdy nie bede audiofilem wiec przypuszczam ze nie bede slyszal roznicy miedzy wzmakiem za 200zl czy za 1000 :)

jezeli ktos moze mi cos zasugerowac bede bardzo wdzieczny :) , mile widzane linki :P

zdecydowanie kup wzmaka do helixów ?
    Może jakiegoś 4kanałowca żeby dało rade i soba nim napędzic ?

Skomentuj

doloz troche i kup blaupunkta 4100 lub monacora hpb 604

Skomentuj

cze michone :)
        jak tam wzmacniacz !? hula !?

Skomentuj

michone, mozesz cos wiecej napisac o tym BP?? bo jakos nie mialemokazji dluzej posluchac tej serii

Skomentuj

kumpel ma takiego klocka w mesiu 124 coupe zasila zestaw odseparowany magnata na przodzie i suba magnata sygnal jest z Pioneera AVIC-X1 i jak na przecietne przetworniki wzmacniacz daje sobie z nimi rade wysmienicie. Jesli chodzi o tego wzmaka to wszyscy narzekaja ze nie ma srednicy i wysokich ale musze powiedziec ze duzo tu od radia zalezy bo wczesniej mial jakas sonke lustro i tak bylo ale jak zalozyl tego pioneerka to i srednica i wysokie wrocily :P mocy mu tez nie brakuje. Wszystko co napisalem to patrzac przez pryzmat ceny jaka ten wzmak kosztuje :)

Skomentuj

eh a jak tam wzmacniacz PH560 zadowolony !?
              ja chyba sie na Stega zdecyduje :)

Skomentuj

ziutsane, stega do hertzów? niepolecam :)

BBAA, do systemu przedniego koniecznie nabądź wzmaka, może być carpower. sub to w zasadzie kosmetyka ale jest to bardzo droga kosmetyka

Skomentuj

Adamu :) nie koniecznie w planach zmiana przodu raczej na cos w przedziale 600-800
                  powaznie mysle nad dego :)

Skomentuj

dego PO gra miodnie pod gienkiem, DLSem. ze stegiem nie słyszałem ale będzie na pewno ostrzej.

Skomentuj

dego gra sympatycznie sluchalem nawet ten tani zestaw :P a co do phonocara... za 180zl ktore za niego dalem jest ok ale cena sklepowa 899zl to zdecydowanie przesada... zastanawiam sie czy go sprzedac czy zostawic do nowego autka :P

Skomentuj

nom warto czasem poczekac i kupic cos lepszego
                        anyway nie dowiedzialem sie jak sie spisuje ten wzmacniacz u Ciebie ! bo jak sie domyslam to ten odemnie lub tylko zbieg okolicznosci :)

Skomentuj

byc moze od Ciebie z allegro :P wzmak chula ale aktualnie lezy na biurku :P teraz mam niestety inne zmartwienia :P musze sprzedac autka i kupic sobie honde crx i wtedy juz zbuduje CA na poziomie :P

Skomentuj

aaa :) ja narazie jestem w trakcie wymieniania kabelkow w moim systemie
                            jak sie domyslasz ciezko naglosnic sedana ale plany mam jak dla mnie wielkie :) jak skoncze to sie pewnie pochwale

Skomentuj

michone, chcesz sie pozbyc DEGO czy tego phonocara bo nie skumałem?

Skomentuj

klocka :P wymodze jakis opis i moze na allegro pojdzie :P Dego nie mam slyszalem i fajnie graja choc nie dal bym tyle pieniedzy za nie :/

Skomentuj

ja dzis zakupilem kabelki glosniczkowe
                                  moje okablowanie narazie wyglada nastepujaco :
                                  - Przod sygnalowe : Eagle Cable Mc 60
                                  - System przedni kable glosnikowe : Eagle Cable Skyline 2x2,5 mm^2
                                  - Kabelek sygnalowy do subka ktorego jeszcze nie mam Eagle Cable Switch mono sub
                                  :)
                                  w planach kable zasilajace 25 mm^2 (plus i minus od aku)

wzmacniacz i skrzynka fundusz 2 000 zl z przewaga na wzmacniacz tak do 1500 zl :)
                                  maty dynamat extreme na przednie drzwi czyli dotychczasowe wygluszenie pojdzie do lamusa tylko dystanse zostana tapicerka wygluszona pasta gluszaca no i zmiana przodu i tweetery w slupki :)
                                  wiekszosc mysle bedzie gotowa do listopada tego roku :) moze do pazdziernika :)
                                  to takie male plany a co z tego wyjdzie zobaczymy jak skoncze to sie pochwale
                                  pozdro :)

Skomentuj

ziutsane, jak chcesz od akku oba ciągnąć to zrób to raz a porządnie i załóż 35mm2

przy 6m kabla 25 mm2 moze okazać się za cienki, zwłaszcza że planujesz konkretnego suba zamontować.

jestem żywym przykładem że oszczędności lubią się mścić i też mam audio w przebudowie, łącznie z kablami zasilającymi (a mam 25 mm2)

Skomentuj

Zamieszczone przez ziutsane
                                      w planach kable zasilajace 25 mm^2
                                      Zamieszczone przez Adamu
                                      zrób to raz a porządnie i załóż 35mm2
                                      to moze odrazu 50mm^2 :razz:

Adamu, to ile masz tam mocy ze 25mm^2 nie wystarcza?? przeciez to juz rozsadny przekroj kabla...

Skomentuj

500W na suba i 2x75W na przód

a już niedługo będzie biamping wiec mocy przybędzie.
                                        generalnie staram sie miec zalecany przekrój kabli wg PASCA

Skomentuj

Czaruję...
                                        X