Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przewody do wzmacniacza

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przewody do wzmacniacza

chce zamowic przewody do wzmacniacza, co polecacie:
    Alphard czy Prolink?
    http://allegro.pl/item176076748_kabe...per_firma.html
    http://allegro.pl/item175052189_2rca...sive_5_m_.html
    ktore sie lepiej oplaca wziac? slyszalem ze Alphard przewody robi calkiem calkiem;
    one nie posiadaja chyba przewody sterujacego, ale to to zwykla zylke mozna puscic i bedzie ok, zgadza sie?

jakie kable glosnikowe? na allegro sa 2X4mm - koles daje gwarancje ze jest to czysta miedz;
    jakie zasilajace? jakies konkretne firmy polecacie?
    moze ma ktos jakies dojsica i moze taniej od kogos zalatwic w necie? :)
    cena oczywiscie jak najtaniej za dobra jakosc.... wiem ze ze 150-200zł bede musial dac za cale okablowanie...

wzmacniacz bedzie mial ok 80W na kanal....

Dla fanatyków car audio i nie tylko nie muszę opowiadać o renomie firmy audiofilskiej jaką jest ALPHARD.
    Audofilskiej to mnie rozbiło na łopatki.

Przewody są spoko , chyba że jesteś jakoś specjalnie wyczulony na napisy na kablu.

Skomentuj

a moze jakis zestaw dobry polecacie?

Skomentuj

zależy od sprzętu jaki ma to połączyć..
        na budżetówkę to bym zarobił kabel sam..

Skomentuj

no duzetowka to to nie bedzie jakas straszna... na jakosci torche mi zalezy
          radia jeszcez nie mam bo mnie koles wyh**al na ebau ;/ ale bedize jakis clarion zapewne, narazie fabryczny kaseciak w golfie;, nawet nie iwem cyz ma wyjscie na wzmacniacz jakies, ale nie sprawdze bo jak odlacze je to nie wlacze bo kodow nie mam ;/, no ale kupie odpowiednie radio za jakis czas;
          glosniki to Emphaser ECP 26NEO - uzywki z allegro, ale ladnie graja pod wzmacniaczem domowym;
          wzmacniacz RF 160.4 - bedize w mostku wiec ok 80W przy 4Ohmach na kanal, wzmacniacz w bagazniku wiec dlugosci kabli beda sporawe

Skomentuj

Zamieszczone przez greg00
            chce zamowic przewody do wzmacniacza, co polecacie:
            Alphard czy Prolink?
            http://allegro.pl/item176...uper_firma.html
            http://allegro.pl/item175...usive_5_m_.html
            ktore sie lepiej oplaca wziac? slyszalem ze Alphard przewody robi calkiem calkiem;
            one nie posiadaja chyba przewody sterujacego, ale to to zwykla zylke mozna puscic i bedzie ok, zgadza sie?
            brałbym prolinka zdecydowanie.
            Zamieszczone przez greg00
            jakie kable glosnikowe? na allegro sa 2X4mm - koles daje gwarancje ze jest to czysta miedz;
            jakie zasilajace? jakies konkretne firmy polecacie?
            przy 80w to wogóle nie ma sensu powyżej 2 x 2.5mm kw wchodzić, a najlepiej 2 x 1.5mm kw.

Skomentuj

a co do radia, to co myslicie o tym?:
              http://allegro.pl/item172793388_clarion_618.html
              warto? mial ktos z takim stycznosc?

[ Dodano: 2007-03-18, 23:13 ]
              czy moze te lepsze bedize?:
              http://allegro.pl/item176916950_clar...zja_look_.html
              samochod do jakiego kompletuje sprzet to tez golf wiec wizualnie pasuje, chociaz troche staro wygalda, ale przynajmneij w oczy by sie nie rzucalo :)

Skomentuj

tego pierwszego odradzam, strasznie szybko padaja w nich lasery... ten drugi sympatyczny stara seria nie wiadomo tylko jak antishockiem.... Sam mam teraz pioneera deh-m980 drugi od góry ze starej serii gra naprawde sympatycznie ale brak antyshocka :( jak go czyscilem to zauwazylem ze caly mechanizm trzyma sie na 4 amortyzatorach gumowych i 6 sprezynkach... bez sprzetowego AS ciezko po naszych drogach jezdzic wez to pod uwage.... u mnie to Vmax po miescie 50km/h na kostce brukowej 20 poza miastem ile fabryka dala :P

Skomentuj

Jesli chodzi o kable zasilające to 10mm2 mozna miec już za 3 zł/metr.
                  Wystarczy udać się do hurtowni elektrycznej.
                  Tak samo ze sterującym - kupujesz jakiś najtańszy 20gr/metr.
                  Oczywiście na kablu nie ma bajeranckich napisów ze do Car Audio ale prądowi to chyba nie zrobi róźnicy.
                  Ostatnio na allegro kupiłem prolinka stereo czincz-czincz (5m) za 10 zł (cyba nie wiedział co sprzedaje by aukcja była w kaciku moto).
                  w porównaniu do normalnego, porzadnie wykonanego kabla DIY nie ma zadnej różnicy - a skoro jej nie ma to po co przepłacać ;-)
                  Pozdrawiam

Skomentuj

rca.pl - Prolink 2RCA-2RCA 5m 32zł kosztuje, juz zamowilem i glosnikowe 2,5X2 tez :), tylko zasilanie zostalo, w eletryku bylem 16mm kw za 6zł metr, lub 10mm kw za 4,5zł, wiec wezme chyba te 16mm kw, jeszcze sprawdze z bliska tylko czy warto :).
                    znalazlem tez w sklepie www w wyprzedazy 2RCA-2RCA 3m prolinka za 8zł, wiec jesli komus krotkie RCA potrzebne to chyba warto :
                    http://www.elzet.com.pl/?p=productsM...RCA-Prolink-3m

Skomentuj

do 4x 80rmsu dajesz 16mm kw ?? nie za duzo : ) ??

Skomentuj

2X80 RMS :) a w czym to przeszkadza? chyba lepiej dac grubszy, 15 zł wiecej zaplace za calosc niz za 10mm^2, a moze kiedys wzmacniacz zmienie... :) kto wie...

Skomentuj

"Idz zwin troche kabla WN"
                          grubszy lepszy ale do pewnego stopnia...

Skomentuj

hm, wiec chcesz powiedizec ze 16mm kw bedize za gruby? wedlug FAQ Nazara powienienem dac 12mm kw, wiec troche grubszy mysle nie zaszkodzi, w kazdym wczesniejszym poscie praktycznie kazdy podkresla ze grubosc kabli jest najwazniejsza, ze nie potrzebne kondensatory - lepiej dac grubszy kabel itp itd...,a przeciez 16mm kw to nie jest jakis straszny potwor...

Skomentuj

ahhh wybacz zle zrozumialem,myslalem ze do głosników dajesz taki He He :]

Skomentuj

no bez przesady :)hehe, wybaczam :)

Skomentuj

w takim przypadku sam zasilacz powinien być zasilany rórkami miedzianymi w których płynęła by ciecz chłodząca. :-))
                                  a do montarzu instalacji potrzebny by był ... hydraulik.
                                  pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                                  X