Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

glosnik do suba:) jaki??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

glosnik do suba:) jaki??

Witam :)
    Posiadam wzmacniacz CarPower model HPB-1502 i nosze się z zamiarem kupna głośnika do niego tylko nie bardzo wiem jakiego . Mam do wydania około 300 zł na głośnik, trochę więcej nie zrobi różnicy :) słucham techno hh itp. Proszę o jakieś propozycje za które będę bardzo wdzięczny :)

hrabiap, jak miałoby to grać? duzo jest na forum o subach, pomożemy ale swoje typy musisz mieć..

Skomentuj

myslalem o Hertz es300, PIONEER TS-W306C, LANZAR MAX 12 :)
      w ile litrów można wsadzić Hertza i na ile go stroić ??

Skomentuj

ja proponuje Peerlessa Resolution 10 ktorego oferte mozesz znalezc w dziale ogloszenia. potrafi zrobic niezla zadyme a mimo to jest bardzo kulturalny i glowa od niego nie boli. miesci sie w malej skrzynce. jego wada to to ze nisko treba go ciac i uzupelnic dobrymi glosnikami w drziach ktore beda "kopaly"

[ Dodano: 2007-03-18, 14:22 ]
        Zamieszczone przez hrabiap
        Hertz es300
        niewart swojej ceny
        PIONEER TS-W306C
        buuuuuuuuuummmmm.... wielki zamulacz
        LANZAR MAX 12
        oj nic niewiem

Skomentuj

pionek jest cienki, tak samo lanzar..
          jeśli sie zdecydujesz na hertza to gra on wielkim mięchem, nie jest dynamiczny.
          skrzynkę do herza zrób taką jaką proponuje producent lub policz własną wg. programu.
          ja bym zrobił według zaleceń producenta, poszukaj pliku pdf o es300 w sieci (są na pewno).

pomyśl nad firmą JL, orion, phase lub Intertechik

Skomentuj

tylo napisz jeszcze czego sluchasz bo moze okazac sie ze proponowane glosniki nie podpasuja pod styl muzyki

Skomentuj

Głównie techno, house, hiphop, energy 2000, Manieczki i takie tam :)

[ Dodano: 2007-03-18, 14:32 ]
              Hertza lepiej dać w closed czy b-r ?? bo w b-r podobno zamula .

Skomentuj

ja bym do takiej muzy wybrał JL który rzuci mięchem kiedy trzeba a bedzie szybszy od hertza..

Skomentuj

z tego co się orientuje to JL są drogie, musze się zmieścić w około 300 zł
                  Masz może jakis konkretny model na mysli :)?

[ Dodano: 2007-03-18, 14:57 ]
                  może cos z JBL np:
                  JBL GTO 1202 D
                  JBL GTO 1264
                  JBL GT4-12
                  co myślicie o tych głośnikach ??

[ Dodano: 2007-03-18, 15:17 ]
                  mam jeszcze pytanie gdzie można kupić nowego Peerlessa Resolution 10 i ile kosztuje ??

Skomentuj

O ile sie nie mylę to na allegro są podstawowe ( nowe ) wersje za 350zł
                    napewno lepsze niż Hertz w tym przedziale cenowym.

Skomentuj

chodzi ci o JBL CZY O Peerlessa Resolution 10??
                      bo Peerlessa znalazlem tylko jednego
                      http://www.allegro.pl/item176465054_...n_denmark.html

Skomentuj

hrabiap, nowego R10 w polsce mozesz kupic tylko w "proa systems" http://www.proa-systems-team.com/p.php?id=6&f=1
                        zamowiony z audiocomponents kosztowal mnie 374zl wiec szacuje ze w polsce bedzie stal za ok 600zl.
                        slucham podobnej muzyki i ten subik sie fajnie sprawdza w niej, tylko jak pisalem wyzej cos musi kopac w drzwiach...

Skomentuj

na R10 mnie nie stać :( pozostaje Hertz albo JBL GTO 1202D :) co sadzicie o JBL ??:)

[ Dodano: 2007-03-18, 17:04 ]
                          czy wzmacniacz da rade ruszyć tego JBL

Skomentuj

hrabiap, a dlaczego nie chcesz tego uzywanego?? przeciez to solidne glosniki i jak go ktos uzywal to nie znaczy ze bedzie cos nie tak z nim
                            ja bym bral ta uzywke!! miesci sie w cenie

czy wzmacniacz da rade ruszyć tego JBL
                            da rade nawet go spalic :P

Skomentuj

napisałem do Domino ile konkretnie chce za R10 czekam teraz na odpowiedz :)
                              co sadzicie o JBL 1202D wart swojej ceny ??

[ Dodano: 2007-03-19, 22:45 ]
                              chyba zdecyduje sie na JBL a jak mi sie nie spodoba to sprzedam i kupie e300 :)

Skomentuj

Witam, ja troszeczkę zmienię dotychczasowy pogląd. Polecił bym Ci kupno GDN-30-300-4-AP. Jego cena to 200zł, łącznie z przesyłką ubezpieczoną. Skrzynia 33l strojona na 45hz i mózg staje :) W mojej kalibrze na wzmacniaczu 220W RMS, stojąc autem w garażu, metalowe drzwi "wychodzą" z zawiasów Całe się trzęsą. Dźwięk jest czysty, kiedy trzeba zrobi swoje, ale nie kopie w głowę. Inwestując w ten głośnik gratis od AP dostaniesz masażer w Twoim fotelu
                                Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez j4ku3
                                  Polecił bym Ci kupno GDN-30-300-4-AP
                                  hmm... my tutaj staramy sie rozwijac a nie cofac... AP w porownaniu do R10 to zabawka :razz:
                                  Zamieszczone przez j4ku3
                                  Skrzynia 33l strojona na 45hz
                                  oj nieco za mala...

Skomentuj

widziałem za 150zł ITmds08 który jakością zeżre AP jak oliwkę z martini

Skomentuj

Zamieszczone przez j4ku3
                                      Skrzynia 33l strojona na 45hz i mózg staje :)
                                      no ba - przy 70hz to masz pewnie z + 10db, drzwi się trzęsą, blachy w wozie latają, jak to powiedziałeś "mózg staje", tylko szkoda że nie bardzo to grać chce...
                                      Zamieszczone przez magik
                                      widziałem za 150zł ITmds08 który jakością zeżre AP jak oliwkę z martini
                                      wogóle porównywanie IT do STXa to jakieś nieporozumienie ;]

Skomentuj

hmmmm tu mala rozbieżność między hh i techno za 300zł jak jakość to koledzy dobrze polecają ale jak chcesz troche kopniecia to hertz mozesz go zaaplikowac w closed albo pomysl o BSW

Skomentuj

Czaruję...
                                        X