Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki rodzaj maty wytłumiającej wybrac??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki rodzaj maty wytłumiającej wybrac??

dobra bedzie taka mata ? czy lepsza app

http://moto.allegro.pl/item176499735...lumienia_.html

Mi to wyglada na soudal bez opakowania,sprzedawany pod nazwa maty alu.Ale moge sie mylic.

Skomentuj

jest to zwykla mata dekarska. kolega taka kupil i zamontowal w swoim samochodzie. spelnie to swoja funkcje a w dodatku podobno nie peka zima. niemialem bezposredniego porownania z APP ale inni twierdza ze roznica jest nieslyszalna

Skomentuj

roznicy jako takeij nie uslyszysz :) kwestia tylko jaka trwalosc. MOj kolega ostatnio wygluszal maske matami alu.... szkoda ze nie zapytal sie mnie o co w tym chodzi :( nie uzywal opalarki nie odtluscil maski i po 2 godzinach jazdy juz nie byla wyciszona maska :)

Skomentuj

różnicy rzeczywiście większej nie ma, ale pod względem wyklejania (czytaj: elastyczności maty i lepkości kleju) zdecydowanie lepsze są miękkie maty app, lepiej się układają. te aluminiowe praktycznie w ogóle się nie rozciągają więc gorzej się układają na nierównościach. w przypadku mat dekarskich pozostaje jeszcze kwestia zapachu. faktem jest że śmierdzą papą. normalnie tego nie czuć ale obawiam się że latem jak blacha się rozgrzeje to może się to stać odczuwalne.

Skomentuj

raster, nawet blachogum (czyli inaczej bitex) jak wyschnie to nie śmierdzi nawet latem.. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raster
              faktem jest że śmierdzą papą. normalnie tego nie czuć ale obawiam się że latem jak blacha się rozgrzeje to może się to stać odczuwalne.
              nic nie czuc. tez wiele razy spotkalem sie z opinia ze beda smierdzialy latem - sam sie przekonam bo to jest samochod sluzbowy ktorym jezdze latem :mrgreen:

Skomentuj

http://allegro.pl/item176361507_tasm...cm_tanio_.html - jakas promocja chyba, nie wydaje sie wam podejrzane?
                http://allegro.pl/item175257482_tasm...0cm_deker.html - tutaj to samo na innej aukcji - w sklepach chyba tez podobna cena jest jak tutaj...

Skomentuj

ja jakis czes temu w castorami na wyprzedarzy chyba z 10 sztuk znalazlem po 10zl

Skomentuj

witaj.ja wlasnie kupowalem od tego uzytkownika 'misiek¨' i wszystko jest ok jak najbardziej.Dodam jeszcze ze ja kupilem u niego 4 sztuki i dostalem wysylke za darmo.pozdro

Skomentuj

jak lepiej bedzie wygluszyc drzwi? troche maty APP i troche tej tasmy? czy moze samej tasmy wiecej dac? co plecacie?\
                      myslalem kupic ze 2 te tasmy dekarskie + pare mat APP - na wieksze powierzchwnie i na dziury.

Skomentuj

Ja też właśnie myślę nad wygłuszeniem, nie wiem czy zastosować taśmę dekarską czy maty. jak maty to jakie app boll? miękkie? twarde?
                        low-END

Skomentuj

http://allegro.pl/item175832122_boll...lcu_f_vat.html - a z takimi mial ktos do czynienia? nie nasiaknie to wilgocia?
                          troche poczytalem i chyba zdecyduje sie na APP miekkie za 100zł wyglusze przednie drzwi chyba :)

Skomentuj

te maty sa dobre ale nie do drzwi. ja bym nimi okleil dach i ewentualnie bagaznik jezeli nie jest odizolowany od wnetrza samochodu. kolega UKA je kupil i wykozystal do wytlumienia drzwi (w budynku) wiec o dzialanie mozecie jego zapytac

Skomentuj

no ja akurat chce wygluszyc drzwi w samochodzie, wiec duzo mi jego opinia nie pomoze, tlumic napewno tlumia, tylko ciekawe czy ten filc nie nasiąka wilgocia i nie smierdzi...
                              w sumie moze rzeczywiscie to jest bardziej na podsufitke w samchodize itp...

Skomentuj

mam 6 takich mat metr na 50cm, mysle nad wyciszeniem calej podlogi w samochodzie tymi matami, do drzwi raczej nie polecam gdysz grobosc mat prawdopodobnie uniemozliwi zalozenie tapicerki :/ a tak pozatym do rzwi powinno sie uzywac mat ktore maksymalnie uszczelnia i usztywnia drzwi a filc raczej do takich materialow nie nalezy :)

Skomentuj

witam mam pytanko jak by tak napchac w dzwi gabki takiej jak sie uzywa do glosnikow np. Zabezpieczyc wczesniej przed wilgocia i na koniec zakleic wszystko mata aluminiowa . Co sadzicie ?

czy warto bylo by napchac takiej gabki pod caly kokpit auta ? tam tez jest duza przestrzen nikt nie mowi o tym

podoba mi sie pomysl z wygluszeniem podlogi tylko taki filc moim zdaniem sie nie nada bo nasiaknie wilgocia . Jaki material inny by sie nadal ?

jak okleic dach ? pod tapicerke? jest tam jakies wolne miejsce na wytlumienie ?

Skomentuj

Zamieszczone przez satan
                                    jak by tak napchac w dzwi gabki
                                    a szyby jak otworzysz??;>
                                    Zamieszczone przez satan
                                    czy warto bylo by napchac takiej gabki pod caly kokpit auta
                                    a masz tam glosniki?? w gorzej wykonanych autach plastiki moga latac i niektorzy je "uciszaja"
                                    Zamieszczone przez satan
                                    tylko taki filc moim zdaniem sie nie nada bo nasiaknie wilgocia
                                    to jaki masz samochod ze masz wode na podlodze?? przeciez tapicerka tez wchlania wilgoc...
                                    dach oklejasz tak samo jak reszte blach tylko ze musisz zdemontowac tapicerke co w niektorych samochodach jest rownoznaczne z jej zniszczeniem (ale w mniejszosci nowych samochodow)

Skomentuj

haha no racja ... szyby ..
                                      auto to 206 ale tzreba myslec przyszlosciowo np zima wlazisz w osniezonych buciorach i wilgoc jest . Jak nie ty to pasazerowie . Nie zdazylo ci sie nigdy miec mokrych dywanikow ? no a taki filc to kondensacha wody gwarantowana no chyba ze sie myle bo nie wiem jak na zywo wyglada takie ustrojstwo

a plastiki szkrzypia chyba wszedzie

pozdrawiam

Skomentuj

niedawno gadalem ze znajomym, okazalo sie ze robi w jakims warszatcie i m.in wygluszaja tam samochody wlasnie gabka ;/
                                        nie do konca go zrozumialem, ale z tego co zrozumialem to jakos gabke specjalna na cieply plastik przyklejaja i zostawiaja tylko taka szczeline na szybe, reszte wygluszaja gabka, ciezko mi to sobie wyobrazic...
                                        jak mu powiedzialem ze to przeciez nasiaknie i moze smierdziec, to on mowi ze moze i smierdzi, ale lepszego sposobu na wygluszenie nie ma :), troche dziwnie to zabrzmialo, ciezko kolesia troche zrozumiec, moze jak bede mial wiecej czasu to sie bardziej tym zainteresuje.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X