Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zabudowa CC vol 2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zabudowa CC vol 2

ukończyłem swoje dzieło dzisiaj i pytanie mam na jaki kolor podświetlać, a może nie podświetlać? coś zmienić? kanapa i fotele będą zmienione na ciemne z CCS

klocki:
    radio - Clarion
    wzmacniacze - GroundZero GZTA 2000TX i GZTA 2500TX
    głośniki - przody zestaw odseparowany JBL GTO 6506 tył 2x INFINITY REF 1040W
    obudowy - dwie skrzynki zamknięte o pojemności 25L każda ( jeszcze nie tłumione )

a oto fotki jak to wyglada:

ja bym niczego nie podświetlał ;]
    dla mnie to wieś straszna, w dodatku bez zastosowania, bo kiedy tego użyjesz ?
    Kiedy będziesz chciał się znajomym pochwalić jaki to sprzęt w bagażniku wozisz ?
    imho bez sensu :)
    Ja bym nieco inaczej tą kase wydał , inne głośniki kupił...
    Nie rozumiem po co 2 x 10 cali w srajczento :)

Skomentuj

na pewno po przejazdzce glowa boli ze szok , a tak ostatnio zauwazylem,ze taka moda jest , i wogole nie funkcjonalne

Skomentuj

szczerze to mi się nie podoba, na pewno nie w aucie użytku codziennego, demo car to jak najbardziej.. ale auto którym miałbym jeździć gdzieś z przyjaciółmi.. bez sensu..

niby ogólnie wszystko ładnie.. ale dodasz podświetlenie i osprzęt zrobi się totalna wiocha.. nie takie bajery do tego auta...

Skomentuj

Zamieszczone przez Shark e21
          na pewno po przejazdzce glowa boli ze szok , a tak ostatnio zauwazylem,ze taka moda jest , i wogole nie funkcjonalne

przepraszam a dlaczego ma boleć głowa? to nie jest BR i buczenie tylko precyzyjny basik

[ Dodano: 2007-03-28, 06:34 ]
          Zamieszczone przez kad
          szczerze to mi się nie podoba, na pewno nie w aucie użytku codziennego, demo car to jak najbardziej.. ale auto którym miałbym jeździć gdzieś z przyjaciółmi.. bez sensu..

niby ogólnie wszystko ładnie.. ale dodasz podświetlenie i osprzęt zrobi się totalna wiocha.. nie takie bajery do tego auta...

to nie jest auto codziennego użytku, z przyjaciółmi tym autem nie da sie jeździć bo za małe za niskie i za twarde, to jest moje wozidełko którym na spoty śmigam i do roboty

[ Dodano: 2007-03-28, 06:40 ]
          takero, mam zamiar zbudować coś nowego na głośniku INFINITY KAPPA PERFECT 12.1

Skomentuj

Zamieszczone przez iNTER
            mam zamiar zbudować coś nowego na głośniku INFINITY KAPPA PERFECT 12.1
            imho idziesz w złym kierunku...
            Co ludzi z tymi infinity mają ? :)
            Chcesz 12 ? Kup MDSa 12 DVC - zasilisz go z 4 kanałówki i po problemie.
            A tak naprawde to do tej wielkości samochodu starcza 8 cali, 10 to już za dużo w pewnych momentach.

Skomentuj

takero, primo chcę 1x 12", secundo dlaczego mam go zasilac z 4ch skoro mam monobloka?

ps. dlaczego wszystko i wszystkich próbujecie szufladkować? tyle to za dużo, a tyle to za mało, jeden Ci wystarczy
              silnik też mam za duży? bo mam 1.4 16v w Cinquecento? przecież wystarczy to co było czyli 700cm^3

Skomentuj

skąd masz 14 w SC?
                Koloro podswietlenia obowiązkowo czerwony.
                Pytanie jak to zrobić zeby nie była wiocha.
                Proponuje dyskretnie, niezbyt jaskrawo, raczej bez neonów.
                Moze parę ledów pod tym górnym wzmacniaczem.
                Ja natomiast skupiłbym się nad jakimś sposobem zabezpieczenia membran tych głosników, szkoda byłoby gdyby jakaś torba czy inna rzecz im zaszkodziła.
                Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez iNTER
                  secundo dlaczego mam go zasilac z 4ch skoro mam monobloka?
                  szczerze mówiąc nie wczytywałem się co to za wzmak ;]

Niokgo nie szufladkuje , co nie znaczy że nie mogę mieć wątpliwości co do Twojej zabudowy.
                  Zaczynając od tego że wybrałbym napewno coś innego na przód, pozatym sam się prosisz o zaszufladkowanie - po co 2 x 10' czy 12' w takim samochodzie ? Nie ma co się oszukiwać - do napierdzielania... Tym bardziej że infinity tylko do tego się tak naprawde nadają.
                  Cała sytuacja przypomina "fenomen" disco polo - płyty (i kasety ) się sprzedają w milionach egzemplarzy, miliony ludzi tego słuchają , ale nikt nie jest skory do przyznania się do słuchania tego gatunku muzyki, podobnie Ty, masz sprzęt do napier***, a nie chcesz się przyznać że do tego właśnie służy.

Swoją drogą zamiast robić swapa silnika, zawiasu, całego układu napędowego i hamulcowego w srajczento, w którym najmniejsza stłuczka grozi śmiercią , z budą w której od uderzenia przodem odkształca się tylna klapa wolałbym kupić samochód, który na tą nazwe - Samochód przez duże S zasługuje.
                  Ale to tylko moje osobiste zdanie :)

[ Dodano: 2007-03-28, 11:51 ]
                  Zamieszczone przez ditomek
                  Ja natomiast skupiłbym się nad jakimś sposobem zabezpieczenia membran tych głosników, szkoda byłoby gdyby jakaś torba czy inna rzecz im zaszkodziła.
                  podejrzewam że iNTER nic już innego tam nie wozi :)

Skomentuj

takero, przody będą zmienione po wakacjach na DLS R6A
                    czy w którejś z moich wypowiedzi wyczytałeś, że ma to być do czegoś innego niż napier....
                    mówisz że INF. nadaje sie tylko do tego? hmmmm.... a ja znam człowieka, który ma w seicento INFINITY KAPPA PERFECT i ma mistrza polski i nie w SPL ani w dBdrag, wiec nie zgodze sie z Toba, że INF tylko do napier.....
                    piszesz, że nie chce sie przyznać, ale do czego? jakie zarzuty? nie napisałem że skompletowałem sprzęt do słuchania arii operowych, więc porównywanie mnie do nieprzyznających sie jest troszkę nie na miejscu
                    dobrze że myślisz o samochodzie przez duże S ale gdyby wszyscy tak myśleli jak Ty było by nudno i monotonnie, każdy by jeździł dużym S i słuchał MDSa 12 DVC podpiętego pod 4ch,
                    każdy ma swoje zdanie swoje upodobania i gusta, a na ten temat nie powinno sie dyskutować
                    pozdro :grin: :wink: :cool:

Skomentuj

Zamieszczone przez iNTER
                      przepraszam a dlaczego ma boleć głowa? to nie jest BR i buczenie tylko precyzyjny basik
                      Tak, tak, świetny mit, że BR buczy. Zwyczajny, błędny stereotyp.

Skomentuj

Może parę słów wyjaśnień?Bo tylko prztyczki w nos widzę....tak nie można.
                        To że infy sa jakie są nie znaczy że nie można ich za mordę do kultury wziąć,bo można...
                        Więc może zanim się napisze to się troszkę pomyśli?Czy się miało je w łapkach?Bo z wpisów oceniam że tylko z allegro oceny padają.A to błąd cholerny.

Skomentuj

umberto, mieć nie miałem, na szczęście...
                          Już kupiłem na alledrogo, ale przed przelaniem kasy na szczęście miałem okazji tego słuchać... Mi się zdecydowanie nie podobało. Kulturalna gra ? Nie powiedzialbym...

Ludzie - spokojnie, bez spinania pośladów :) Ty tylko dyskusja, a jak każdy wie w tym kraju panuje wolność słowa i chyba każdy ma prawdo do własnego zdania
                          umberto, dla mnie to głośnik do nabijania ciśnienia. Nie zapominaj że to srajczento, jakbyś go do sedana wsadził to by może go nieco ujarzmiło, ale w tym wozie jego "gra" ograniczy się do latającej blachy, klapy i trzeszczących plastików.
                          Jeszcze raz przypominając o prawie do posiadania przez każdego własnego zdania powiem że dla mnie w wozie (jak również i w domu) sub ma grać, a nie napierdzielać i tyle.
                          Wiem czym pachnie w samochodzie tej wielkości głośnik 8, 10 , 12 czy nawet 15 cali (o ile jeszcze go pamiętasz ) i "niestety" ja zostaje przy 8 calach.

Skomentuj

Zamieszczone przez Langusta
                            Zamieszczone przez iNTER
                            Tak, tak, świetny mit, że BR buczy. Zwyczajny, błędny stereotyp.
                            Dodam ze ten mit wyrodzil sie wsrod ludzi ktorzy do glosnikow z wielkim xmax duzym mms i qts zblizonym do 1 dawali B-R... i to jeszcze wystrojonym ze + 30db dla 100hz i delay rzedu 40 ms...

[ Dodano: 2007-03-29, 11:56 ]
                            sam mialem 12 calowca w closed w fiescie no i nie da sie ukryc... mimo tego ze to JL to i tak zdecydowanie za duzo... wedlug mnie 10cali to max do takiego autka.... ale kazdy ma swojego mola :P są tacy co wkladaja sonica 12 do golfa i niby chca kulturalnego grania :)

Skomentuj

Czaruję...
                            X