Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie o elipsy 6x9

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pytanie o elipsy 6x9

Witam. szukam glosnikow eliptycznych na przednie drzwi do samochodu, w kwocie do 300 zl. Czy JBL GTO 937, Hertz DCX 690, lub Hertz ECX 690 beda dobrym wyborem? ktory z nich bedzie najlepszy? Dziwek ma sie charakteryzowac, czystymi i wysokimi sopranami oraz basem w miare nisko schodzacym i szybkim, pod zadnym pozorem nie mulacym, nie zlewajacym sie. Jestem oczywiscie zaopatrzony w maty wytlumiajace. czeka mnie tylko ostatni zakup - glosniki. Zadnych z tych glosnikow nie slyszalem i nie mam mozliwosci odsluchu. Tak wiec chcialbym "uslyszec" opinie ludzi ktorzy slyszeli te glosniki i moga je ocenic, w porownaniu z innymi. A moze w tej kwocie wybierze sie cos innego, lepszego. zaznaczam iz maja to byc elipsy. dziekuje za odpowiedzi. pozdrawiam

[ Dodano: 2007-03-30, 00:03 ]
    ...a moze phonocar titanium 2340?

dlaczego elipsy :?: przeciez te glosniki nie naleza do zbyt dobrych. za te pieniadze kupisz juz calkiem dobry odseparowany zestaw a elipsy sa tylko "zintegrowane" z tweeterami

Skomentuj

a co to za autko?? jesli fabryczne wejscia masz na elipsy to moze zainteresuj sie przerobieniem tego tak zebys mogl zainstalowac normalny system najlepiej na 16. bo zadania ktorye postawiles sa troche sprzeczne z natura elips

Skomentuj

jest to mazda 323f rocznik '98, z tylu mam zainstalowane helixy blue 65 mk 2, powiem szczerze ze spodziewalem sie czegos lepszego po tych helixach, mam nadzieje ze wygluszenie drzwi zalatwi sprawe bo bas jest nieciekawy, jednak z wysokotonowymi to juz sie nic nie da zrobic :(. Na przod chce cos lepszego, wolalbym dobre elipsy niz bawic sie w przejsciowki, jednak jezeli uwazacie ze te glosniki ktore wymienilem nie spelniaja moich wymagan bede musial sie zastanowic nad odseparowanym zestawem 16,5cm.

[ Dodano: 2007-03-30, 09:26 ]
        ...SINUSLIVE - SL 160 ??

Skomentuj

Zamieszczone przez Slawek1980
          helixy blue 65 mk 2
          a jakie to bo nie moge znalezc... czy przypadkiem nie coaxiale?? bo jezeli tak to z nich chyba nigdy nie bedzie basu...
          bo watpie zebys dal zestaw odseparowany na tyl
          a tak pozatym to czym je napedzasz?? bo jezeli radiem to tez bedzie kiepski efekt.
          a elipsy z takimi wymaganiami to nigdy nie znajdziesz, szczegolnie ze masz pewnie max 200zl na nie...

Skomentuj

Elipsy jak juz napisalem wczesniej w kwocie do 300 zl

Helixy blue 62 mk II (zestaw odseparowany), midbas mam w drzwiach tylnich, a tweetery mam z przodu, jednak tylnie drzwi jeszcze nie wytlumione . W przednich drzwiach jakies glosniki eliptyczne sa i chce je wymienic na cos dobrego, w cenie do 300zl. Mam nadzieje ze da sie wybrac w tej cenie cos co gra porzadnie

Skomentuj

midbas mam w drzwiach tylnich, a tweetery mam z przodu, jednak tylnie drzwi jeszcze nie wytlumione
              profi instalka nie ma co, jeszcze do tego 6x9 w przód.. łał..
              Slawek1980, helixy do przodu na pierscieniach mdf, wzmacniacz i tłumienie.. bedzie ok:)

Skomentuj

Magik. Nie masz co tutaj sie wysmiewac, bo chcialem zainstalowac je na przod ale niestety nie mam takiej przejsciowki z mdfu z elips na glosniki okrągle. Szukalem na necie i sa ale do VW, Opli. Do mazdy ciezko, jezeli ktos wie gdzie moge kupic pierscienie do mazdy 323 do bede wdzieczny za informacje.

Skomentuj

Slawek1980, stolarz Ci takie przejscówki wytnie z mdf jakie Ci sie zamarzy..

Skomentuj

69 to tylko z kobietą :)

Skomentuj

No i juz po temacie :) z przodu mam otwory pod glosniki 5x7, otwarlem boczki i beda pasowaly standartowe dystanse mdf 2x7 z przejsciowka na 16,5cm wiec do przodu zamontuje te midbasy helixa ktore mam z tylu. a w bagazniku juz siedzi sub na Tonsil 20/80/2, ktory chwilowo wyciagnalem z mojego zestawu domowego - w obudowie pasmowo przepustowej + wzm Macaudio 1x200W. :) rewelacja :) pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez ble
                        69 to tylko z kobietą
                        nowy i juz sie nabija :razz: to przywilej stalych bywalcow :twisted:

wzm Macaudio 1x200W.
                        podlacz jeszcze jakis wzmak na przody

Skomentuj

Jedyne rozwiązanie to separowany zestaw na przód 16cm ( ewentualnie 13) i sub w bagażniku, zapomnij o elipsach na przód a jak już coś to nie nowe za 300 tylko używki za 100pln kup

Skomentuj

Zamieszczone przez Domino
                            Jedyne rozwiązanie to separowany zestaw na przód 16cm ( ewentualnie 13) i sub w bagażniku, zapomnij o elipsach na przód a jak już coś to nie nowe za 300 tylko używki za 100pln kup
                            czyta sie caly temat :) przeczytaj jeszcze raz spokojnie :)

Skomentuj

Czaruję...
                            X