Witam. Jest to moja pierwsza wizyta na forum, więc proszę o wyrozumiałość. nie będę się pytał co kupić lub co jest lepsze ( przynajmniej na razie).bardziej interesuje mnie sensowny ogólny zarys instalacji CA. zasady właściwej instalacji chyba znam (poczytałem sobie trochę) problem tkwi w tym że auto jakie posiadam to hyundai ATOS, a tam nic nie ma sensu (z przodu jakieś 10-12cm free air w desce a z tyłu 13 w boczkach w bagażniku) już przetestowałem tragedia. może ktoś robił instalacje i wie co można zrobić żeby grało z sensem.?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
pytanie instalacja do hyundai atos
Collapse
X
-
Tatoturbo dziękuję za zainteresowanie. ze panele to wiem, ze sub to wiem. problem polega na tym że atos ma boczki w drzwiach całe plastikowe gdzie nie przewidziano żadnego miejsca na głośniki, więc żeby tam coś upchnąć to trzeba będzie robić przeróbkę całego boczku, a ja nie wiem czy jestem az tak zdolny. nie chcę nic popsuć bo jeszcze nic takiego nie robiłem. myślałem ze ktos już robił system przedni w atosie i mogłby się podzielić swoją wiedzą dotyczącą konkretnie tego samochodu. ps. mam głośniki odseparowane blaupunkt ze zwrotnica 13cm 40 rms. radio blaupunkt 25 rms( tak pisali w instrukcji) suba na razie nie przewiduje.( mocno napięty fundusz)
Skomentuj
-
hundai atos to jest chyba najpaskudniejszy samochod z jakim sie spotkalem (glownie z jednym bardzo zaniedbanym egzemplarzem)
jezeli niemasz zamiaru nim dlugo jezdzic to niewidze sensu robienia czegokolwiek z nim... jezli masz zamiar go przytrzymac dluzej to mozesz zainwestowac troche.
atos ma duuuze bardzo plastikowe drzwi a co najciekawsze sa one niemal calkowicie plaskie wiec mozesz faktycznie zaadoptowac jakies oryginalne panele na glosniki z innyhc pojazdow.
poszukaj jakiegos ambitnego klegi ktory kosztem nauki pogrzebie Ci w samochodzie :twisted:
zamontujesz sensowne glosniki 16,5cm i sub bedzie zbedny...
Skomentuj
Skomentuj