co myślicie o takich radyjkach jak dalco, czy boschman? ceny oscylują w okolicach 300zł. czy grają one przyzwoicie? Wiadomo, że to nie Clarion. Piszcie tak obiektywnie, weźcie pod uwagę cena jakość. Tylko koniecznie z czytnikami usb lub kart pamięci
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
co sądzicie o odtwarzaczach z czytnikami usb/mmc/lub mc
Collapse
X
-
fakt faktem że PIONEER czy ALPINE to można za malutkie pieniądze tylko używane kupić i to w słabym stanie, jeśli ma się chęć na radio z usb, czytnikiem kart pamięci itd., ale sam miałem swojego czasu odtwarzacz marki DENVER CAD-450 i muszę przyznać że spisywał się naprawdę nieźle, miałem wiele odtwarzaczy dobrych firm a ten spisywał się na ich tle nie najgorzej. zdarzało się że był słyszalny czasami cichy szum podczas odtwarzania płyt ale nie było to uciążliwe, kwestia podgłośnienia i problem znikał. Radyjko miało port USB, czytnik kart, odtwarzało mp3 i inne oraz wszystkie płytki poza DVD, dosyć dużo funkcji, dwa wyjścia na wzmacniacze, opadany panel, matrycowy wyświetlacz, który był dość czytelny nawet w słońcu i wyglądało dosyć ciekawie, nie raz zdarzyło mi się że ktoś mnie zapytał czy kupiłem sobie JVC albo PANASONIC. No i cena: 260 zł za te wszystkie bajery to naprawdę nie wiele, a żeby w tym wyposażeniu kupić uznaną markę trzeba wydać min. 1000 zł. Jak bym miał 300 zł na radio nowe to wziąłbym właśnie to. Z DALCO i BOSCHMAN nie miałem styczności więc nie wiem, ale tego DENVERA mogę naprawdę polecić. Pozdrawiam.
Skomentuj
-
Da się żyć michone. Jak za tę cenę i z tym wyposażeniem nie najgorzej. Miałem je przez chyba trzy m-ce w BMW 5 E-34, akurat w tym modelu było seryjnie osiem głośników, poza basowymi wszystkie które potrzebne. Biorąc poprawkę na głośniki to praktycznie w całym zakresie częstotliwości zadanym przez EQ było ok. Tam jest jeszcze fabryczny wzmacniacz, być może dlatego było ok, ale zaskoczył mnie mimo wszystko. Powiem tylko tyle że nagrywając mp3 na płytę trzeba jak najlepszy bitrate mieć ustawiony, bo jest dość czuły na wszelkie niedomagania ze strony plików. Pozdrawiam.[/u][/b]
[ Dodano: 2007-04-17, 15:04 ]
sorry magik. pomyliłem cię z michone
Skomentuj
-
Zamieszczone przez basowy amatorNo i cena: 260 zł
po plastikach widac i czuc ze to tani produkt ale pod wzgledem brzmienia nie jest az tak zle. coprawda niema super glosnikow ale nie prezentowalo sie zle. dobrze czyta porysowane plyty i nie gubi sciezki nawet w twardo zawieszonym samochodzie.
najwieksza wada jaka znalazlem (bawilem sie tylko 10min) to skala glosnosci - tylko 33kroki (bycmoze da sie zmienic)
Skomentuj
-
witam ! co by nie zakladac nowego tematu podlacze sie pod ten
http://allegro.pl/item185013603_pion..._kuj_pom_.html
takie wlasnie budzetowe radyjko chdzi mi po glowie . Co o nim sadzicie ?
Moje wymagania to - nie moze zarywac w twardo zawieszonym aucie dlatego decyduje sie na radio z mp3 no bo chyba mp3 nie bedzie. Dzwiek nie moze byc kluchowaty , licze na dynamike i czystosc a nie na mulowaty bas z bagaznika ;] . Jak najmniej bajerow typu kolorowe swiatelka migajace w rytm muzyki i wypasione korektory
co polecacie ? moze byc uzywane i tylko na cd byle ladnie gralo do 300zł i nie gubilo sciezki na dolkach
radyjko ma grac z :
2x przod fabryczne
2x tyl (deska) 3drozne 16cm lub 2x 2drozne 13cm i 1x20cm (jescze sie nie zdecydowalem)
pozdrawiam !
Skomentuj
-
Mój znajomy właśnie kupił takie radyjko. W przyszłym tygodniu będziemy montować i porównam z takim wynalazkiem: http://allegro.pl/item186741151__hit...gwarancja.html. Odnoszę wrażenie, że jakość będzie porównywalna, a różnica w cenie to tylko za firmę, ale to się dopiero okaże.
Skomentuj
-
jak juz wyzej pisalem kolega kupil to http://allegro.pl/item186693141_clar...er_krakow.html i na porysowanej plycie w swiftcie ze sportowym zawieszeniem jeszcze mu sciezki nie zgubilo. radio niema prawie zadnych bajerow i gra poprawnie.
co do pionka... kolega ma z tej serii DEH6800 i pomijajac bajery to gra przyzwoicie z jakzeby inaczej podbita gora pasma
Skomentuj
-
no dzieki za odp ;] ale ja wychodze z zalozenia ze lepiej kupic uzywany sprzet niz za ta sama kase nowy od producenta z kitajki
nie wierze w audio voodo bo jak sie to mowi z gow** bata nie wystruga ;]
ten pionek wydaje mi sie przyzwoity jeszcze przed zakupem musze ogladnac go w sklepie zeby puzniej nie wyszlo ze zbudowany jest tworzywa uzywanego do produkcji zabawek dla dzieci do lat 3 ;]
ile ten pionek wyciagnie z tego mosfetu ? 25 chyba powinien oddawac i tu nasuwa mi sie kolejne pytanie : jak to jes z wydajnoscia pradowa ? w domowym audio sluzy do tego 10kilowy transformator i 2 kondensatory wielkosci szklanek, a w car audio ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez satanile ten pionek wyciagnie z tego mosfetu ? 25 chyba powinien oddawac
[ Dodano: 2007-04-22, 12:39 ]
Zamieszczone przez satanjak to jes z wydajnoscia pradowa ? w domowym audio sluzy do tego 10kilowy transformator i 2 kondensatory wielkosci szklanek, a w car audio ?
Skomentuj
-
ok wszystko jasne
a jak z podzialem pasma w car audio ? warto sie zainteresowac tym?
http://allegro.pl/item187257712_zwro...n_okazja_.html
czy raczej pasywnie dzielic ?
[ Dodano: 2007-04-23, 10:45 ]
co sadzicie o firmi boshmann ?
http://allegro.pl/item185922258_skle...sylka_0zl.html
Skomentuj
-
aktywna zwrotnic jest lepsza od pasywnej :) przecierz to oczywsite :P ale taka zwrotka wymaga zastosowania wiekszej ilosci wzmacniaczy/ kanalow.. sygnal wyjsciowy musisz podzielic odpowiednio i podac na wzmacniacze i dopiero do glosnikow... wydaje mi sie ze zestrojenie takiego zestawu bez sprzetu pomiarowego moze byc ciezkie.
Skomentuj
Skomentuj