Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ustawienie subów w bagazniku

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ustawienie subów w bagazniku

Witam wszystkich forumowiczów i mam pytanko: czy lepszy efekt uzyska sie ustawiajac dwa suby w kierunku do klapy bagaznika czy moze skierowujac suby frontem do siebie (tak aby graly do siebie) i w jednym z nich zmienic polaryzacje...
    Co o tym myslicie próbował juz ktos cos takiego? Pozdr

Najlepiej przetestuj , ale napewno nie zmieniaj fazy tylko w jednym z nich ;]

Skomentuj

słyszałem własnie że jak nie zmienie fazy w jednym subie to bedą one nawzajem sie "tłumic". czekam na dalsze wypowiedzi..

Skomentuj

Czekaj - chodzi Ci o umiejscowienie skrzynek w samochodzie, czy głośników w obudowie ?

Skomentuj

skrzynek w samochodzie

Skomentuj

No to żadnej przeciwfazy, to co przeczytałeś jest o isobaric-u - sposobu umieszczenia 2 głośników w obudowie, więcej na temat znajdziesz w artach na stronie głównej.

Skomentuj

no tak jak mówi Takero, głosniki maja grać zgodnie w fazie, w przeciwnym wypadku będą się znosić.

Skomentuj

montowalem juz subwoofery w roznych samochodach (z wyjatkiem sedanow) i ulozenie suba niemialo wiekszego wplywu na brzmienie. w domu jest to bardzo wazne ale w samochodzie okazuje sie ze nie.

Skomentuj

czyli mówicie że jak będą grały "mordą" do siebie to tez bez przeciw-fazy? hmm ok ..

Skomentuj

no jak dasz przeciw faze to beda sie znosic chyba logiczne... najprosztrzy sposob zeby sie przekonac: masz glosniki w aucie w drzwiach podlacz raz zeby graly w fazie a raz w przeciw fazie ... nie uslyszysz basu praktycznie w ogole...

Skomentuj

Kiedys ktos mi wlasnie powiedzial ze ciekawy efekt sie uzyskuje ustawiajac glosniki skierowane do siebie i odwrócenie w jednym z nich fazy... skoro tak mowicie to koles mocno sie mylil.... a pytam dlatego gdyz mam dwie podwójne skrzynie w bagazniku i narazie mam ustawione jedna w w kierunku klapy a druga gra ku górze.(inaczej sie nie mieszcza) i problem polega na tym że pierwsza skrzynia (która gra w kierunku klapy) ma bardzo malo miejsca do oddychania (okolo 3-4cm) odstepu od drugiej skrzyni... wiec dlatego pytam :)

Skomentuj

Zamieszczone przez tiger1981
                        Kiedys ktos mi wlasnie powiedzial ze ciekawy efekt sie uzyskuje ustawiajac glosniki skierowane do siebie i odwrócenie w jednym z nich fazy...
                        no fajny efekt - glosniki lataja jak szalone a basu z nich tyle co z 10cm...

Skomentuj

Czaruję...
                        X