witam kuzyn dostal takowy glosnik na sub http://www.aphelektra.com/cgibin/sho...8&sid=2b8491c8 i mam pytanie w jaka bude (BR) go wsadzic i ile wzmak ma miec W RMS
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
głosnik od tesciowej
Collapse
X
-
Nomen, weź wsadź ten głosnik do jakielkolwiek skrzynki z duzym i długim tunelem.
Zobaczysz będzie git.
Ja wiem, że Ty wiesz ale nie wie Twój kuzyn - więc masz asa w rękawie.
Powiesz mu ze to specjalnie liczona obudowa, specjalny materiał, specjalny montaz, wogole całośc jest specjalna bo sie niezle napracowaleś.
Tak bedzie stanowczo najprościej.
A co do wzmaka to nie wiem. Ale chyba bym mu kupił coś za 150 zł. I tak bedzie mu sie podobało skoro ma w planach (tu zgaduje) uzycia wszystkich mozliwych filtów w radyjku zmieniając charakterystykę toru audio do czegoś na kształt odwrócnej piramidy
takero, jestem pod wrazeniem twojej twórczości :-)
Piękne, przypomina mi ostatnie wakacje nad morzem...
... ach rozmarzyłem się :-)
Skomentuj
-
Zeby Ci tylko nie wyszło że i tak najlepiej będzie wsadzić go w jakies 30-35 litrów BR.
bo wtedy trochę szkoda pracy.
Skoro kuzyn szuka sprzetu o "tubowym brzmieniu" trzeba mu takie dostarczyć a podana przezemnie metoda daje 100% gwarancji na sukces :-)
Tak więc pełen profesjonalizm :-)
Poza tym zawsze krytykowałem podejscie typowo matematyczne - czyli kostruowanie obudowy tylko w oparciu o symulacje. A przeciez to co pokazuje WinISD nie jest jedynym słusznym wyborem, od konstruktora zależy czy zdecyduje sie na obudowę większą, czy mniejszą, jakie wybierze strojenie.
Jesli ktoś robi to świadomie (czyli odrzuca proponowane przez symulator parametry) wcale nie oznacza jego braku doświadczenia tylko chęć eksperymentu, poszukiwania...
Skomentuj
Skomentuj