Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer BR na Pioneer TS-W307D2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pamietaj o zastosowaniu conajmniej plyt 22mm

Skomentuj

Michone poleciles mi b-r sr. 10cm i dlugosci 30cm. Wolal bym zrobic kwadratowa obudowe i dac 2 mniejsze b-r po kantach obudowy. W takim wyoadku bede musial wsadzic 2x b-r o srednicy 5cm i dlugosci 30cm ?? To wyjdzie choba na to samo co nie ?

Skomentuj

chodzi o to ze jak dasz br o mniejszej srednicy niz 10cm to bedziesz mial uboczny efekt w postaci mocnego swiszczenia ;/ br mozesz dac z poku szkrzyni rak jak to robi wielu z nas

Skomentuj

Zamieszczone przez rogin
          Wolal bym zrobic kwadratowa obudowe i dac 2 mniejsze b-r po kantach obudowy. W takim wyoadku bede musial wsadzic 2x b-r o srednicy 5cm i dlugosci 30cm ?? To wyjdzie choba na to samo co nie ?
          nie. liczy sie powierzchnia portu a nie srednica. czyli jezeli chcesz zastosowac 2 tunele i maja byc zachowane proporcje to musisz dac 2x70mm i kazdy po 30cm
          ale zeby pomiescic takie tunele bedziesz musial zrobic skrzynie na jakies 50litrow i od nich odjac tunele i glosnik

Skomentuj

Tuneli B-R chyba się nie odejmuje :?:
            low-END

Skomentuj

michone czy umieszczenie b-r z boku nie da mi gorszego efektu niz umieszczenie go pod glosnikiem ?? Wkoncu cisnienei tworzone przez tylnai czesc membrany bedzie mialo chyba krutsza droge do brzebycia niz gdybym dal z boku. Ale to sa tylko moje przypuszczenia i byc moze sie myle. Poprawcie mnie jak zle mowie;]

pawel s. z moich obliczen to zeby zachowac proporcje br 10cm sr. i dl 30cm, to musial bym je zastapic 2 br o srednicy 4cm i dl 30cm. Bo ty napisales 7cm srednicy i cos mi tu nie pasuje :|

No wlasnie dobre pytanie czy B-r sie odejmuje podczas obliczanai objetosci obudowy ??

Skomentuj

br, kosz glosnika odejmuje litraz, wytluminie dodaje litraz(aczkolwiek w niepoliczony sposob) nie wyczujesz roznicy czy dasz br z dolu z gory z boku czy z tylu... fi br musi byc wprost proporcjonalne do ilosci przepompowywanego powietrz w tym przypadku bardzo duzo :) dlatego minimum to 10cm

Skomentuj

z teoretycznych wyliczen musisz uwzglednic wielkosc tunelu, madnesu glosnika oraz innych elementow wewnatrz kolumny takich jak np zwrotnica lub wzmacniacz.
                  praktycznie w kolumnach b-r jest niewielki i mozna to pominac poprzez dodanie wytlumienia.
                  natomiast w tym przypadku tunele beda tak duze ze zajma juz sporo miejsca (jakies 2-3 litry + drugie tyle dla magnesu) tak wiec trzeba to uwzglednic.

Zamieszczone przez rogin
                  pawel s. z moich obliczen to zeby zachowac proporcje br 10cm sr. i dl 30cm, to musial bym je zastapic 2 br o srednicy 4cm i dl 30cm. Bo ty napisales 7cm srednicy i cos mi tu nie pasuje
                  jak to policzyles??
                  pole przekroju tunelu 10cm to 78,5cm^2. natomiast 7cm 38,5cm^2 (2x38,5=77)
                  a jakbys dal 2x4cm to uzyskasz zaledwie 25cm^2 :razz:

a tak dla ulatwienia to to wszystko podaje WinISD :wink:

Skomentuj

yhy bledy w obliczeniach :d Pawel s. racje masz co do srednicy b-r

[ Dodano: 2007-05-19, 14:13 ]
                    W jakim programie mam wykonać szkic i mniejwiecej jak to bedzie wygladac ?? Cos łatwego byscie mi polecili ?

Skomentuj

Zamieszczone przez rogin
                      W jakim programie mam wykonać szkic i mniejwiecej jak to bedzie wygladac ?? Cos łatwego byscie mi polecili ?
                      w autocadzie

Skomentuj

najlepiej kartka i ołówek :)

Skomentuj

najlepiej kartka i ołówek
                          albo paint :)

Skomentuj

wedlug mnie zbyt czasochlonne

Skomentuj

3d studio :mrgreen:

Skomentuj

siemano chlopaki !!
                                Wkoncu po kilku miesiacach opierdalania i zbierania calego potrzebnego sprzetu, skrecilem w 90% cala obudowe, musze tylko dorwac fornir i wszystko cacy. Wieczorkiem jak dorwe aparat to powrzucam fotki, ogolnie to jestem zadowolony z mojej pracy bo myslalem ze pojdzie znacznie gorzej ;]
                                pozdro

p.s. wczoraj jak na zlosc spalila mi sie wieza i nie mam teraz zadnego sprzetu, muze sluchac muzy na nedznych słuchawkach. pROSIL BYM WAS O POMOC ZEBYSCI POMOGLI MI WYGRAC JAKIS DOBRY WZMACNIACZ DO DOMKU COS OK 2000-2500PLN.
                                MAM ZAMIAR UCIAGNAC NIM TEGO SUBKA + 4 GŁOSNIKI PODLACONE POD 2 WYJSCIA, CZYLI 2 GLOSNIKI NA 1 WYJSCIE.
                                POZDRO X2

[ Dodano: 2007-09-24, 18:43 ]
                                hej o to fotki :

myslalem ze gorzej mi to wszystkko wyjdzie ale nie jest zle ;] Teraz musze wygladzic wszystkie krawedzie i nie rownosci papierem scernym, wugladzic spachlem i bede oklejał. Nigdy jeszcze nie oklejalem wiec cos czoj ze na tym etapie moge spiepszyc cala sprawe i caly efekt pojdzie na marne :/
                                Jakies wskazowki ?
                                pozdro

[ Dodano: 2007-09-24, 19:04 ]
                                cos nei tak z fotkami w poprzednim poscie wiec daje ponownie:

http://img520.imageshack.us/my.php?i...b240907hy2.jpg

http://img519.imageshack.us/my.php?i...2409071sm6.jpg

http://img519.imageshack.us/my.php?i...2409072nw3.jpg

http://img519.imageshack.us/my.php?i...2409073ji7.jpg

Skomentuj

Czaruję...
                                X