Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie marki polecacie??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Hehehe.... skąd ja to znam:)
    Ma się swoje cudne Audi z Bose (przecież w audi musi być dobre "granie"). I staje się to cudem. Choć wypiera je dobrze skompletowany i zestrojony system za 1000zł (bez suba - choć nie bez basu).

Skomentuj

Zamieszczone przez zboj87
      A dlaczego nikt nie wymienił BOSE?
      a czy wogole produkty tej firmy sa dostepne w sklepach? (mowa o CA)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
        a czy wogole produkty tej firmy sa dostepne w sklepach?
        Raczej nie, ale marka marką jest.
        Zamieszczone przez Marcy$
        Ma się swoje cudne Audi z Bose [...]
        Nie ma się Audi, ale słyszało się w Lexusie ze sprzętem Marka Levinsona. Robiło wrażenie.

Skomentuj

Zamieszczone przez zboj87
          Nie ma się Audi, ale słyszało się w Lexusie ze sprzętem Marka Levinsona. Robiło wrażenie.
          E tam, granie pod publikę. 160 głośników i od razu świetne audio... a to nie gra. Nie trzeba wiele kasy, żeby zrobić to lepiej samemu. Byle zrobić to z głową.

Skomentuj

sper zestaw ktory obecnie sam posiadam.
            -Focal acces a1(165cm) -Przód
            -audison srx3(te starsze lepsze bo mocniejsze) -wzmak
            -jl audio 12w1(zamknieta skrzynia) -sub
            glosniki focala naprawde szczegolowe i milo grajace. wysokie troche krzykliwe ale mi to odpowiada(zawsze mozna na zwrotce sciszyc).
            wzmak jest 3 drozny 2x75+1x150 idealnie pod ten zestaw bo sub ma 150 watt a na przod spokojnie wystarczy
            sub w tej klasie cenowej naprawde swietny. jak trzeba to cicho mruczy ale jak ktos kce to moze porzadnie zatrzasc(jak poszalalem to alarmy w autach sie powlaczaly przy basstestach)
            zestaw naprawde wspaniale sie uzupelnia. ja trafilem na wzmak z pilotem do suba wiec moge go spokojnie kontrolowac.
            najlepiej znalezc uzywane. mi sie udalo trafic naprawde fajnie i cenowo i w niezlych stanach.za caly sprzet z montarzem i wygluszeniem drzwi i bagarznika zaplacilem jakies 2300zł. za taka cene dzwiek jest wiecej niz zadawalajacy.

goraco polecam :)

Skomentuj

Fujitsu Ten - Eclipse

Skomentuj

JBL - stara seria
                kenwood - stara seria
                sherwood
                canton
                ground zero
                specton
                teraz też STX
                phase linear
                tonsil - seria samochodowa glosników
                audio system
                helix - wyzsze modele glosników i wzmacniacze
                earthquake

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                  ground zero
                  glosniki tylko i wylacznie od sredniej polki w gore - tanich NIE POLECAM!
                  wzmacniacze ujda wszystkie
                  szczegolnie polecam serie SQ

Skomentuj

Stare modele Audio System

A/D/S oczywiście vintage

Braun robiony przez A/D/S

Skomentuj

Ja osobiscie polecam zestawy morela.
                      Do czynienia miałem z modelami dotech ovation6 i tempo 6 coax. -w tej cenie naprawdę nic do zarzucenia.
                      Suby : Rockford Fosgate
                      Wzmacniacze audison lrx
                      oraz DLS seria CA

Skomentuj

Ja polecam MAGNATA i MAC AUDIO, ale zatrzymałem się na nich w 2007-9 roku i nie wiem teraz co tworzą. Dobre są serie droższe. Najtańsze głośniki grają przyzwoicie (jak na chinola), przynajmniej się nie rozlatują. UNIKAJ JAK OGNIA BOSHMANN, PEIYNG itp...

Skomentuj

Zamieszczone przez Adrianus1980 Zobacz posta
                          Ja polecam MAGNATA i MAC AUDIO, ale zatrzymałem się na nich w 2007-9 roku i nie wiem teraz co tworzą. Dobre są serie droższe. Najtańsze głośniki grają przyzwoicie (jak na chinola), przynajmniej się nie rozlatują. UNIKAJ JAK OGNIA BOSHMANN, PEIYNG itp...
                          Piszesz poważnie czy żartujesz sobie ?? :blink:

Skomentuj

Cześć mam do was pytanie o sprzęt audio. Kiedyś kupiłem sobie radio ALPINE na płyty z mp3. Ale to było lata temu. teraz zmieniłem samochód i mam tam fabryczne radio sterowane pilotem przy kierownicy. To radio odtwarza tylko płyty audio. A mi pasowałoby zrobić coś żebym mógł odtwarzać muzykę przez USB. Czy macie jakieś pomysły. Montaż takiego radia chyba nie wchodzi w grę bo wtedy nie działa pilot przy kierownicy, a nie chciałbym z tego rezygnować. Jak dla mnie bardzo przydatna rzecz. Czy moglibyście coś zaproponować?

Skomentuj

1 - sa radia do ktorych sa adaptery do danej marki. wtedy masz nowe radio + pelna obsluge sterowania z kierownicy
                              2 - sa "zmieniarki" do fabrycznych radioodtwarzaczy pozwalajace czytac z pendrive/sd

Skomentuj

W niektórych można "dorobić" line in - radia w Oplach od 2004

Skomentuj

Znając pinout procesora dźwięku można zrobić AUX niemal w dowolnym radiu, tylko często niełatwo ogarnąć sensowy sposób przełączania źródeł.

Skomentuj

Zamieszczone przez gabrielk Zobacz posta
                                    Cześć mam do was pytanie o sprzęt audio. Kiedyś kupiłem sobie radio ALPINE na płyty z mp3. Ale to było lata temu. teraz zmieniłem samochód i mam tam fabryczne radio sterowane pilotem przy kierownicy. To radio odtwarza tylko płyty audio. A mi pasowałoby zrobić coś żebym mógł odtwarzać muzykę przez USB. Czy macie jakieś pomysły. Montaż takiego radia chyba nie wchodzi w grę bo wtedy nie działa pilot przy kierownicy, a nie chciałbym z tego rezygnować. Jak dla mnie bardzo przydatna rzecz. Czy moglibyście coś zaproponować?
                                    Może coś tego typu podłączane do radia fabrycznego: http://allegro.pl/listing/listing.ph...2-ele-1-3-0907

Skomentuj

Zamieszczone przez dzabij Zobacz posta
                                      W niektórych można "dorobić" line in - radia w Oplach od 2004
                                      A masz konkretnie jakiegoś linka? Bo ja bym zrobił sobie. W oplach z radia sterowanie jest nie tylko radia, ale i komputera, więc łatwo się swapa nie da zrobić :(

Skomentuj

Robiłem u żony w AIII, radio CD30MP3. Ja akurat wymieniałem całe radio z wyświetlaczem, pierwotnie miałem CD30, bo nie miało komputera pokładowego no i MP3.

CD30MP3 ma w zdecydowanej większości line in w standardzie, ale nie w każdym samochodzie jest aktywowane.

Czyli trzeba fizycznie dorobić w kostce 3 piny z kabelkami sygnałowymi (ja wykorzystałem gniazda żeńskie z wtyczki zasilacza ATX) i czasami za pomocą OP-COM'a "aktywować" nową funkcję. "Aktywacja" czyli wybranie innego indeksu w sekcji infotainment system, mogę sprawdzić co jest u mnie bo już nie pamiętam (rzuć okiem na link YT poniżej).

Radia OPEL które mają w standardzie line in mają na naklejce opis pinów AUX L AUX R AUX GND, wysuń radio i sprawdź.

przydatne linki.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1575255.html

https://www.youtube.com/watch?v=hI-Cn5mpmS4

Przejście na line in odbywa się z tego co pamiętam przyciskiem FM.

Nie wiem jak jest z radiami CD40 Opera i lepszymi.

Edit -> OP-COM'em to aktywowałem raczej sam komputer pokładowy, AUX działało po wymianie radia chyba standardowo.

Jak byś potrzebował OP-COM'a to mogę Ci pożyczyć.
                                        Last edited by dzabij; 27.10.2015, 15:18.

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Chyba nie właściwy temat.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X