Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zapco, Steg, Sinfoni, Genesis czy DLS lub Audison?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zapco, Steg, Sinfoni, Genesis czy DLS lub Audison?

Witajcie,
    Mam pytanie, w jakiej hierarchii ustawilibyście te firmy? W końcu udało mi się zrobić miejsce na 4 kanałówkę do zasilenia drzwi i właśnie myślę na którą firmę się skierować?

podaj konkretne modele bo tak to sobie mozna pisac :)

Skomentuj

Genesis jakakolwiek 4 kanałówka (łącznie z profile)
      Sinfoni jakakolwiek 4 kanałówka
      Steg AQ 45.4
      DLS CA- 41 lub CA-50
      Zapco Studio 204 - jak na razie na niego sie czaje najmocniej
      AUDISON SRX4

Generalnie chodzi mi tez o opinie na temat gradacji tych firm jesli chodzi o jakosc, swoje zdanie mam, ale chetnie poslucham innych.

Skomentuj

ja podam przyklad sony ma jedno radio ktore bije na glowe wiekszosc modeli clariona ale nie mozna powiedziec ze sony jest wyzej w hierarchi niz clarion bo tak nie jest. Porownywac mozna konkretne modele.

Skomentuj

skoro obojętnie jaka sinfoni to chyba shadow bym zaproponował:
          czyli podwójny:

[ Dodano: 2007-06-04, 21:37 ]
          lu dwie sztuki z innej beczki

[ Dodano: 2007-06-04, 21:38 ]
          aż w końcu dojdziemy do FOCAL DUAL MONITOR :)
          czyli normalnie orgazm.. :):):)

Skomentuj

Jezeli myslisz o Genesis, Zapco i Sinfoni to zapomnij o Steg AQ, DLS CA czy Audison SRX.
            Genesis to smialo oprocz Profile, Zapco glownie starsze, najlepiej Studio. Nie AG czy inne nowsze. Sinfoni to ciezko okreslic, malo wiadomosci. Na pewno wyzsza klasa i maja cos w sobie.
            Dorzuc jeszcze Audio Arta, Phoenix Gold (M, MS, MSP), Alpine 3558, 3545,... ehh duzo tego jest;D sama hierarchia ciezka do okreslenia, wszystko dobre:)

Skomentuj

jak dlsa to wersja z A z przodu :)

Skomentuj

jesli genesis to Four Chanell dla biampingu na fronty!! i nie ma mocnych + goerlich

Skomentuj

Zamieszczone przez djrobo
                  jesli genesis to Four Chanell dla biampingu na fronty!! i nie ma mocnych + goerlich
                  W poprzednim aucie mialem tak, ale zmienilem glosniki na microprecission, lepiej do mechanicznej muzy sie nadaja :) Tutaj nie bede przerabial drzwi weic zostana te glosniki co wlozylem w oryginalne miejsca.

[ Dodano: 2007-06-04, 22:45 ]
                  Zamieszczone przez Marcy$
                  Jezeli myslisz o Genesis, Zapco i Sinfoni to zapomnij o Steg AQ, DLS CA czy Audison SRX.
                  Genesis to smialo oprocz Profile, Zapco glownie starsze, najlepiej Studio. Nie AG czy inne nowsze. Sinfoni to ciezko okreslic, malo wiadomosci. Na pewno wyzsza klasa i maja cos w sobie.
                  Dorzuc jeszcze Audio Arta, Phoenix Gold (M, MS, MSP), Alpine 3558, 3545,... ehh duzo tego jest;D sama hierarchia ciezka do okreslenia, wszystko dobre:)
                  O i to jest cos, czyli jak na razie sie skupie na thym zapco studio, cena korzystna bedzie, a myslalem swoja droga ze to zblizona polka.

Skomentuj

te pyle & lanzar & sony z Twojego podpisu pasują tu jak dupa do zapco studio czy genesisa..
                    zacząłym od dobrego radia..

trudno pojąć zamiane goerlichów na microprecision.. :/

Skomentuj

Zamieszczone przez magik
                      te pyle & lanzar & sony z Twojego podpisu pasują tu jak dupa do zapco studio czy genesisa..

Od dobrego wzmaka tak samo mozna zaczac.
                      A czym wg Ciebie gorlich guruje nad micro?

Skomentuj

guruje
                        pięknie dałeś popis :)
                        a czym jest lepszy?
                        to jest moje raczej osobiste odczucie, mi sie poprostu nie podoba..
                        jeszcze zalezy o jakich głośnikach mówimy oczywiscie.. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez magik

Dźwięk z Gorlich 'ow mi sie nie podobał, jest przereklamowany, miałem po 2 na drzwi czyli w sumie 4 i było widocznie mniej basu, szybciej kończyły się mocowo. Do domu tez mało nie kupiłem czegoś bo podobno b. dobre, a się okazało że wbrew wszystkim od B&W bardziej mi się podoba Jamo :) Kwestia kto co lubi słuchać.

Radio jest najwyższym modelem sonego i miało dobre notowania, inne niż sony radio nie wchodzi w grę z uwagi na możliwość podłączenia przewodowego sterowania, które jest u mnie niezbędne ze względu na specyfikę umiejscowienia radia (w schowku).
                          Te Lanzary pod dobrym wzmakiem juz niejednego zdziwiły, rozumiem że ich słuchałeś? IMHO w swojej klasie cenowej nie widzę wiele konkurencji. A co do pyle to kwestia czasu, jeden jest pol-martwy, więc niedługo wejdą w ich miejsce jakieś inne, pewnie szerzej chodzące tweetery zamiast 10tek.

Skomentuj

Zamieszczone przez magik
                            pięknie dałeś popis :)
                            a czym jest lepszy?
                            to jest moje raczej osobiste odczucie, mi sie poprostu nie podoba..
                            jeszcze zalezy o jakich głośnikach mówimy oczywiscie.. :)
                            Przepraszam ze splamilem wielce polonistyczne forum bledem ortograficznym.
                            Tutaj byla mowa o gorlich i microprecision. Powiedziales ze dziwna zamiana wiec myslalem ze potrafisz cos wiecej powiedziec. Mysle nad micro, nad gorlich nie bo sa za drogie. W takich wypadkach kazda rada mile widziana....

Skomentuj

Jesli dasz po 2 mikele na drzwi to bedziesz bardzo zadowolony, ale wzmak musi byc juz dosc mocny.

Skomentuj

Zamieszczone przez Kajman
                                Jesli dasz po 2 mikele na drzwi to bedziesz bardzo zadowolony, ale wzmak musi byc juz dosc mocny.
                                Z dwoma to za duzo roboty. Mam juz panel pod jeden woofer stworzony i nie chce tego zmienac. Poza tym jeden dobry w dobrych drzwiach i pod dobrym wzmakiem tez zagra
                                (nie za duzo tego dobry?nie wiem czy bana za bledy stylistyczne nie dostane).
                                Mysle bardzo mocno nad AD W600. Same dobre opinie o nich poznalem. Czekam na odsluch zeby sie przekonac:)
                                A porownywales z jakimis jeszcze wooferami te Micro?

Skomentuj

Mialem wsadzone gorliche, helixy, rsy, vify, proa, troszke chlopakow przeczolgalem zanim zdecydowalem sie, dla mnie wygraly micro. Choc teraz z perspektywy czasu sie juz tak nie podniecam, widzialem calkiem tanie glosniki dobrze zamontowane ktore tez ladnie graly... Generalnie moje potrzeby basu nie sa do zrealizowania przez fronty :)

Skomentuj

Dziekuje dziekuje:) bede pamietac o tym co napisales. Moze bedzie okazja gdzies posluchac jakis z wymienionych wooferow:)

Skomentuj

nie za duzo tego dobry?nie wiem czy bana za bledy stylistyczne nie dostane
                                      Marcy$, daruj sobie zbędne uwagi

Skomentuj

Czaruję...
                                      X