pasta nadaje sie jedynie do uzupelnien miejsc gdzie nie dojdziesz matami. Ponoc jeszcze niezle smierdzi przy 30 stopniowych upalach. Mam nadzieje ze chociarz app Dobrze ze ja mam dostep do mat gluszacych za free :P.
maty sa tanie, kupilem to jako raczej ciekawostke, jeszcze musze zobaczyc jaka ma konsystencje po zaschnieciu to znajde dla niej jakies zastosowanie :)
no ja wiem czy takie tanie :) 11 zl za 50cm na 50cm a na pare drzwi bedzie potrzebnych takich ok 6-7, klapa bagaznika 2, bagaznik 2-3. Z allegro to jeszcze kosmos przesylka bo to ciezkie jak cholera :/ ja mam chyba na dzien dzisiejszy 16 mat no nie powiem ze jak sie wezmie w rece to czlowiek zastanawia sie skad ta waga :/ ale wyciszenie na nowe autko juz mam :P 16 m bitum 50x50 i 7 mat 130x70 z 8mm filcu :) Myslalem zeby cale autko wyciszyc bitumem ale +100kg nie za bardzo mi sie usmiecha :P
U mnie jeszcze gorzej, bo to van, wiec ogromne bydle, waga mat mnie troche martwi, nie chce go jeszcze bardziej dociazac, drzwi beda zrobione tylko tyle o ile, jesli to nie zadziala to bede myslal czy zrobic porządnie. A jaka taka pasta ma konsystencję jak zaschnie? Jest twarda czy gumowata?
to jest taka sama pasta jak spawy w autach mechanicy pokrywaja :/ ba konsystencje jak guma na oponach moze delikatnie mieksza :/ a jest ciezka! co do duzych powierzchni to proponuje Ci http://allegro.pl/item201714012_mata...owa_50x50.html. Ja dostalem takie tylko wieksze, wielka zaleta to taka ze 7 moich mat ( 130x 70 bodajze) wazy moze z 3-4 kg. ja planuje nimi wyciszyc cala podloga i bagaznik a bitumem jedynie drzwi. Jakbys mial wana wyciszyc bitumem to z 200kg by Ci doszlo :/. Filc ma ten plus ze wyciszy Ci drgajace elementy, lepiej sie go kladzie niz bitum bo nie trzeba opalarki. Minusem jest to ze nadaje sie raczej do duzych plaskich powierzchni tylko ( co w busie moze byc plusem) Jakie masz autko ??
Renault Espace III, hmm, pasta nie jest tak ciezka, brax pisze, że opakowanie które mam czyli 1.5kg wystarcza na całkowite pokrycie 2 drzwi. Interesujace nawet jesli niech ona ma 70% działania mat :roll: No i jak proste nakładanie, szpachelka lub pistolet :)
Aha i całego nei musze wygłuiszac, góra i dól są fabrycznie :) Tylko drzwi by zostały, czas by zaczęły grać jak przyjdzie wzmak.
proponuje CI zrobic tak : obciac gore i dol od puszki rozwinac tak zeby miec prostokat i cala wysmaruj ta pasta odczekaj 24 h i zobacz jak to wyglada, jak sie zachowuje itp. Pozniej wloz na siedzenie auta w upal i sprawdz czy po 3-4h gdy w aucie jest 40 stopni to nie smierdzi :)
Skomentuj