Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

w jaki sposób montuje sie kondensator??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

w jaki sposób montuje sie kondensator??

w jaki sposób montuje sie kondensator do sprzetu car audio (dietz 1 F), tzn na jakich kablach co i jak sie do niego podłącza?? Bo niestety instrukcja co jest do niego załączona jest w jezyku niemieckim, a schematy sa nie zrozumiałe dla mnie :)
    z góry dzęki z pomoc (jestem początkujacy w CA..... )

jak mozesz to zamiesc tutaj ten schemat

Skomentuj

hmmmmm bede miął z tym problem, prosił bym raczej o ogólny schemat podłączenia kondzia.
      pozdrawiam

Skomentuj

warzek, przeczytaj FAQ nazara - temat przyklejony u góry.. może Ci sie coś niecoś wyjaśni..

Skomentuj

no dobrze, juz mniej wiecej wiem... tzn jeszcze pare pytan mam :) a mianowicie czy ten kondensator http://allegro.pl/item200727233_kond..._promocja.html (taki posiadam) jest elektroniczny, tzn czy posiada pełna elektronike i jak podłącze do niego przewody od akumulatora od góry to którędy mają wyjść do wzamka?? bo nie wiem :)
          pozdrawiam

Skomentuj

wyglada na to ze ma pelna elektronike . kondensator podlanczas rownolegle do wejscia zasilania wzmacniasza. tylko nie pomyl biegunowosci!!!

Skomentuj

djrobo, warzek, ten kondensator z linka ma tylko voltomierz, trzeba go ładować przez żarówkę!

Skomentuj

no teżmi sie wydaje ze nie ma elektroniki, bo jest przy nim zarówka. Czyli w jaki sposób to naładowac?? instrukcja jest po nimiecku i nic z niej nie czaje |
                thx za pomoc

Skomentuj

na kablu plusowym do konda w szereg nadjesz zarowke i w ten sposob naladuje sie :P

Skomentuj

az zgasnie

Skomentuj

yyhhhhhhhhyyyyyy no zobaczymy, najwyżej wybuchnie :) ale wciąz jednej zeczy nie rozumie... Na kondensatorze sa tylko dwa wejscia plus i minus niby oki, ale gdzie sa wyjscia?? czy moze jak sie ten kabel to tego podłancza??

Skomentuj

Na moje oko to tak powinno byc ale zaczekaj az ktos Ci to jeszcze potwierdzi bo szkoda by bylo uszkodzic konda :razz:
                        Pozdrawiam!!!

[ Dodano: 2007-06-12, 17:26 ]

Skomentuj

no oki, ale poczekam na potwierdzenie tego schematu prze ktoregos ze szpeców :) tzn mi sie wydaje ze tez tak chyba to ma isć bo na moje oko to nie widze innego rozwiązania, ale wole sie upewnic niz pozniej miec dodatkowe problemy :)
                          pozdro

Skomentuj

schemat jest ok tylko przy pierwszym uzyciu nie zapomnij o zarowce na kablu +

Skomentuj

Podepne się pod temat z zapytaniem o podłączenie dwóch wzmaków pod jeden kondensator - ja widzę tu tylko jedno wyjście, tak jak tutaj : http://www.allegro.pl/item204785899_...cz_ideal_.html
                              Ale czy to nie jest za duze obciążenie dla niego- zakładając że to będzie 1F, a wzmaki CarPower jeden 700W, drugi 350W MAX.
                              I czy kabel od konda do aku 20mm wystarczy?

Skomentuj

Obciazenie chyba za duze nie jest po prostu energia zmagazynowana w kondzie zostanie pobrana przez 2 wzmaki. Kondowi nic sie nie stanie.
                                Pozdro!@!!

Skomentuj

a przy montazu kondzia trzeba przerwac ciągłość kabla, czy wystarczy tylko odciąć kawałek gumy z obudowy kabla i puscic przez nigo srube do kondzia??

Skomentuj

tylko zedrzec izolacje i puscic przez niego srube chociaz chyba bardziej elegancko by wyglkadalo jak byc zalozyl na koncowki kabli koncowki oczkowe i ladnie poskrecal:)
                                    Pozdro!!!

Skomentuj

To jest myśl hehe dzięki wielkie, juz raczej mam pełne info na ten temat :)
                                      pozdro dla wszystkich

Skomentuj

Podepne sie do tego tematu. Czy ten kondensator ma pelna elektronike?
                                        http://www.allegro.pl/item208115202_...rancja_pl.html

Nie trzeba go ladowac zarowka? Kupilem taki kondensator uzywany jakis czas temu i lezy w domu, teraz na dniach bede chcial go podlaczyc.

I takie czysto hipotetyczne pytanie. Zalozmy ktos ma taki lub inny kondensator do tego kable 10 mm2, ktore ida do niego + i - z aku. Czy nie bedzie zadnej roznicy czy da 10mm2, czy 20 mm2? Chodzi o kable z kondensatora do wzmaka. Kolega ma takie przewody (10 mm2 SinusLive) i cos mowil o zakupie kondensatora i wtedy tak czy tak by musial kupic 1 m przewodu na kable od kondensatora do wzmaka.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X