Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Radio do 1700 zl, co wybrac?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Radio do 1700 zl, co wybrac?

Poszukuje nowego dobrego radia do ok 1700zl, zastanawiam sie nad clarionem dxz858 lub alpine 9885... Mial ktos moze do czynienia z tymi radiami, porownywal je, albo moze jakies inne sprawdzone propozycje? Muza hip hop i glosne sluchanie:) i musi miec 3xRCA minimum 4V.

Pozdrawiam

Norbunio, głośno i hip hop.. :) i 1700zł.. :)

a jakieś jeszcze wymagania?
    ze zwrotką/prockiem, opóżnienia ?
    czy moze pasywne?
    i czy ma zagrać kulturalnie? neutralnie? czy ma eksponować jakiś fragment pasma..?

Skomentuj

DLaczego nie pioneera? uważam że przeskoczył już czas jakiś temu alpine. Jak taka muza to duzo wysokich i niskich :)

Skomentuj

Kajman, jak wszedzie kilka rodzynków sie znajdzie ale takie uogólnienia są niebezpieczne..

Skomentuj

hmm z bajerow to fajnie by bylo jakby mial zmiane fazy suba, fajnie by bylo miec HPF i LPF i latwa obsluga. nie lubie jak cos jest zbyt wyeksponowane, no ewentualnie troszke dol:) ale nigdy w zyciu gora bo mam system hertza ktory juz daje po uszach...

Skomentuj

Norbunio, wyeksponowany dół ma Becker mexico pro..
            zobacz tutaj: http://www.audiocar.pl/promocje%20-poz.htm jest pewien CD sony do wyhaczenia.. pogadaj z CASP'em jak by to sie zgrało..
            gra jest warta świczki.
            Minusem tego CD jest niewyrażny wyświetlacz podczas dnia.

pozdrawiam :)

Skomentuj

np http://www.allegro.pl/item200170562_...88rs_88rs.html

Skomentuj

hmmm ten pionek wyglada solidnie, funkcji mega duzo, design nawet kozacki:) tylko ja jakos tak srednio jestem przekonany do pioneera w car audio, nie mialem mozliwosci odsluchu...:( a duzo roznica jest miedzy 24bit przetwornikiem a normalnym? slucham duzo orginalnych cd

[ Dodano: 2007-06-11, 00:56 ]
                nie no pioneer mi sie bardzo podoba z wygladu, wypiera wszystkie inne radia na rynku...:)
                Mial ktos okazje go posluchac? on ma mase funkcji, jakies dostosowywanie poziomu opoznien i korekcji oraz dsp, po co mi to ? da rade to wylaczyc?:)

Skomentuj

Z tego co wiem wlasnie szczyci się tym że można wyłączyć lcd, sekcje wbudowanego wzmacniacza, więc tym bardziej filtry będzie pewnie można wyłączyć :) Idź do jakiegoś salonu pionka lub media i posluchaj.

Skomentuj

eh w moim miescie nei ma salonu pionka a media go nie ma :(

[ Dodano: 2007-06-11, 08:38 ]
                    a co powiecie o nakamichi? jezeli juz to jaki model? kazdy zachwala te radia ale czy roznica miedzy np pionkiem p88rs a jakims nakamichi bedzie ogromnie odczuwalna?

Skomentuj

Zamieszczone przez Norbunio
                      eh w moim miescie nei ma salonu pionka a media go nie ma :(

[ Dodano: 2007-06-11, 08:38 ]
                      a co powiecie o nakamichi? jezeli juz to jaki model? kazdy zachwala te radia ale czy roznica miedzy np pionkiem p88rs a jakims nakamichi bedzie ogromnie odczuwalna?
                      CD400, CD500, CD700.. patrzac na cene to raczej CD400 wchodzi w gre. Tylko czy nowy? to juz moze byc ciezej.
                      Pionka osobiscie sluchalem bardzo krotko ale opinie sa bardzo pozytywne. Nakamichi to radyjko jakby neutrealny. Nie przebarwia pasm i jest lagodne na gorze. Takie odnioslem wrazenie.
                      Alpinke sobie daruje, Clarion tez warty przemyslenia:)

Skomentuj

albo cd 45-z ale to nie raczej do hip hopu bo one sa bardzo naturalne

Skomentuj

jestem juz coraz blizej zakupu pioneer'a , jest moze ktos kto go slyszal w akcji i moze go porownac do jakiegos modelu alpine w tej cenie? jakie sa roznice w brzmieniu bo w wyposazeniu to juz wiem :)

pozdro!

Skomentuj

Norbunio, tak w tej cenie ja miałem okazję porównać go do alpine 7909.
                            wprawdze alpine jest zupełnie innym radiem bo nie ma żadnego z pionkowych gadżetów ale bije go na kolana zupełnie.
                            7909 po prostu bije pod względem jakości dzwięku chyba (może na pewno) wszystkie dzisiejsze radia do kwoty powiedzmy 4tyś...

konkurować z nią mogą HX-D1, HX-D2, mac, A1, Z1 denona..
                            taka prawda :)

z tym że na pewno trzeba posłuchać 09 w swoim systemie bo wymaga dobrego towarzystwa

Skomentuj

wow 4tysie to troszke duzo :)
                              tego pionka moge miec za 1500 zeta wiec bujamy sie w takim przedziale:)
                              7909 to jakis kultowy model?
                              ogolnie ja podchodze dosc konkretnie do zakupu radia ale troszke z dystansem, bo wiadomo ze kazde radio ma jakis swoj mega mocny punkt i slaby. Ja poki co gram z najtanszego kenwooda za niecale 400 zeta, kazdy twierdzi ze jak sie przerzuce czy to na clariona czy na pionka czy alpine to mnie zwali z nog:)
                              pionek mi sie baaardzo podoba z wygladu, alpine mialem kiedys ale jakis niski model i bylo ok ale troszke chyba drapieznie, wiec tak naprawde jezeli ktos mi powie ze pionek to przyjemne radio warte swoich pieniedzy to je kupie:)no chyba ze jakos beznadziejnie i sztucznie eksponuje np ktores z pasm.

pozdro

Skomentuj

Norbunio, 7909 zmiescisz sie w swojej kwocie, tylko trudno dostać..
                                a konkurencją dla 7909 mogą być obecnie produkowane radia - tylko droższe.
                                owszem dość uznany model..
                                chyba ze sie myle

Skomentuj

a pioneera p88rs miales okazje posluchac?
                                  rozumiem ze 7909 tylko uzywka? ja chce kupic nowe radio:(

Skomentuj

Sorki ze sie wtrace, ale 7909 za 1500? albo na zachodzie jakims cudem albo zlom. Przeciez to ciezko ponizej 2 tys znalezc....

Skomentuj

Marcy$, w temacie jest 1700 i trzeba wiedzieć gdzie szukać :)

Skomentuj

hmmm zapewnie 7909 to bajka sprzet ale niestety zycie mnie nauczylo ze to co nowe to nowe:) wiec ja upieram sie na maxa przy nowym radyjku ze wzgledu na gwarancje oraz to ze jest po prostu nowka sztuka-mam jakies zboczenie do nowych rzeczy :P

[ Dodano: 2007-06-12, 00:12 ]
                                        Marcy$ sprawdz maila prosze, napisalem Ci dzis wiadomosc

Pozdro

Skomentuj

Czaruję...
                                        X