Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa Subwoofera !!!!!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

niby tak ale zaden z tych wzmakow nie ma 1kw rmsu :) tak pozatym dego audisona nikt nie odda za 500zl tak wiec do 1,5 tys bylo by ciezko... za 2 kafle mozna by juz zrobic 1 na glosnik i 1 na wzmaka z tym ze nie bedzie to powalajaca jakosc niestety :/

Skomentuj

Bez przesady, za 1kzl to juz monoblock jakis kupisz, obserwowalem chwile ten rynek zanim kupilem swojego RAA (ale i tak kupilem nie w naszym kraju-roznica drobnych 100% w cenie). 1kW to generalnie niekoniecznie o jakość idzie Ale uwierz że może być naprawdę dobra. Te lanzary grają już od 30l. i wbrew pozorom slabszy wzmak tez nimi rusza w odpowiedni sposob, no i są ciut tańsze od 12W7 :)

Skomentuj

ok to juz jest w drodze

Więc tak zamawiam sobie głośnik : Magnat Xpress 12 400W
        I do tego wzmaka : cp602

Ale najsmieszniejsze jest jeszcze to ze nie mam radia Macie jakies propozycje ??
        Osobiscie myslalem nad firmą ALPINE mam na cen cel przeznaczone 500-700 ziko

Skomentuj

a z ciekawosci jakie masz glosniki z przodu ??

Skomentuj

przyjmę zakład że oryginalne :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez Kajman
              przyjmę zakład że oryginalne :mrgreen:
              To co zaklad?? :)

Dobra koniec zabawy!!

Nie chce zakladac nowego tematu wiec napisze tu.
              Mam zamiar zrobic suba do autka lecz problem moj polega na doborze odpowiedniego glosnika lub glosnikow bariera cenowy to 200 zł (+/-) za jeden lub dwa
              Glownie chodzi mi o mocne brzmienie(tlusty basss) :mrgreen:
              Czyli zeby auto podskakiwalo a blacha sie wyginala :) :cool: :cool:
              Obodowa nie mam narazie zadnej gdyz bedzie ona budowana po kupnie glosnika lub glosnikow :)

Z gory wielkie dzieki :)

Skomentuj

Za tą kasę nie IMHO będą sie wyginały ani podskakiwało.

Skomentuj

za 200zl to tylko axx1212 ewentualnie ap :/ chyba ze nie ma byc w ogole jakosci to jakiegos bushmana x2 albo alpharda :P

Skomentuj

Ma byc glosno i mocno moze byc bez jakosci!!
                    Zeby wszystko latalo w autku :)

Skomentuj

dwa alphardy cw 12 calowe w obudowie band pass... jednak jakosci praktycznie zero z tym ze musisz miec jeszcze wzmak conajmniej 2x150 rms

Skomentuj

To co z tym radyjkiem ?? przedział 500-700

[ Dodano: 2007-06-12, 23:05 ]
                        aaa no to jest mój typ :

http://atumedia.com.pl/sklep/product...oducts_id/1389

Skomentuj

Zamieszczone przez michone
                          dwa alphardy cw 12 calowe w obudowie band pass... jednak jakosci praktycznie zero z tym ze musisz miec jeszcze wzmak conajmniej 2x150 rms
                          a moze jakies odnosniki do allegro.pl ??

---------------------------------------------------------------------------------------------
                          A co sadzicie o tym :

http://allegro.pl/item205157396_car_...0cm_gwar_.html

Skomentuj

a ciezko poszukac allegro ma wyjatkowo prostą w uzyciu wyszukiwarke

http://allegro.pl/item204879368_alph..._stan_bdb.html te robia niezwyklu MUŁ

Skomentuj

A co sadzicie o tym :

http://allegro.pl/item205...30cm_gwar_.html

Skomentuj

popraw link widze ze jestes z legnicy. Podejdz na zamkowa do komisku "rtv i agd" tam maja takie wynalazki do robienie buuu...

Skomentuj

Dobra,albo po ludzku gadamy,doradzamy,odradzamy i dyskutujemy albo w "X" klikam.
                                  Do tej pory poziom dyskusji jest dużo gorszy niż między moją 2,5 letnią Wiki i 6 letnim Kubą.
                                  I przy okazji,band pass,dwa głośniki to żaden zysk a strata raczej.Patrząc tak ogólnie.I również nie zgodzę się z opinią że taki rodzaj obudowy to tylko że tak powiem dla efekciarzy.Taka konstrukcję trzeba umieć wyprowadzić,czy to auto czy dom.I na pewno się odwdzięczy.

Skomentuj

Umbi masz racje ale "Ma byc glosno i mocno moze byc bez jakosci!!" zmusilo mnie do napisania tego co napisalem... a uwierz mi na tiuningowisku we Wroclawiu bylo autko alpharda (carina) z dwoma sw w band pasie... i to nie bylo do sluchania... za to bylo slychac wszedzie... Chce tanio, chce glosno, chce bez jakosci dalem mu propozycje... zastanawia mnie ktora bmw w legnicy teraz bedzie slychac :P

Skomentuj

michone, ależ ja do Ciebie żadnego żalu nie żywię,no co Ty!O ogól mi biega,to auto znam,jak że inaczej.Ale to nie moja robota,bynajmniej na nie ten sezon.Ogólnie powiem,BP,trzeba wiedzieć jak podejść,efekty są w stanie podnieść nam andrenaline.Natura tego tworu w odpowiednim podejściu i zasobach podchodzi niemal pod ideał.Tylko ten spl...

Skomentuj

niestety nie dane mi bylo w zyciu slyszec pozadnego suba w BP :/

Skomentuj

Zamieszczone przez michone
                                          autko alpharda (carina) z dwoma sw w band pasie... i to nie bylo do sluchania... za to bylo slychac wszedzie... Chce tanio, chce glosno, chce bez jakosci dalem mu propozycje... zastanawia mnie ktora bmw w legnicy teraz bedzie slychac
                                          popelnilem kiedys cos takiego w transicie - tylko ze b-r
                                          slychac to go faktycznie bylo - z bliska lataly wszystkie blachy a z daleka bylo jedno wielkie buuuuu....

tylko ze te glosniki nie sa warte swojej ceny :/ ok 100zl mozna by jeszcze dac

Skomentuj

Czaruję...
                                          X