Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podłączenie wzmacniacza do radia

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Podłączenie wzmacniacza do radia

Zadanie moze dla Was banalne ale ja mam z tym problem.

Posiadam wzmacniacz BLOW <<INFO>> i radio samochodowe z CD firmy Eltra (jakiś śmieć gdzie nie mogę znaleść o nim żadnym info z necie ale fakt że działa). NIe posiada ono wyjścia na wzmacniacz i tu jest mów problem - jak go podłączyć. RAdyjko ma wyjścia na 4 głośniki i chciałbym aby pod 2 były podłączone głośniki przednie ,a resztą może być wykorzystana na podłączenie zwmacniacza.

PS. powiedzcie mi jeszcze jak zmostkować ten wzmacniacz...

Co do mostkowania to jezeli ten szajz nie ma mozliwosci mostkowania to bez ingerencji wewnetrznej nic nie zmostkujesz :lol:
    A teraz rada co do podlaczania tego radia (nie wiem czy dobra )
    To chyba sie robi przez wejscie wysokopoziomowe ale niech sie wypowiedza wyjadacze :lol: teraz spojzalem ma to wejscie wysokopoziomowe a wiec chyba przez to. a tak swoja droga to czy wszystko musi byc robione tak po taniosci??? Pobor pradu 5A to przeciez nie ma wiecej niz 50W z obu kanalow a wiec tak ze 25W na kanal no to porzadne firmowe radio ma taka moc!!! Aha sory zapomnialem radio by kosztowalo ze 500zl a to "cudo" tylko 70Zl
    Pozdro!!!

Skomentuj

Jak nie ma wyjścia liniowego to stosuje się specjalny transformator i sygnał wyprowadza bezposrednio z gniazd głośnikowych. A mostkujesz normalnie kawałkiem przewodu.

[ Dodano: 2007-06-12, 22:02 ]
      Np. taki transformator http://www.trimaudio.pl/index.php?a=...263de35e1f1393
      tylko że on kosztuje prawie tyle co Twój wzmacniacz.

Skomentuj

A mozesz napisac na czym konkretnie polega dzialanie tego transformatora??? Bom ciekaw, pierwszy raz widze, ale czlowiek sie uczy cale zycie. Oczywiscie odpowiedz typu "bo musi byc" przekona mnie ze po porostu to jakie nastepny bajer nie wiedomo do czego:)
        Pozdro!!!

Skomentuj

Konkretnie to nie napiszę bo się nie znam , po prostu kiedyś wyczytałem o takim transformatorze.

Skomentuj

tego wzmacniacza nie zmostkujesz bo on juz jest zmostkowany - tam zapewnie siedzi jakis scalak samochodowy. masz tandetne radio wiec mozliwe ze bedzie troche slabsze niz ten wzmak.
            jezeli niemasz wyjscia niskopoziomowego w radiu to mozesz sobie je sam wyprowadzic na zewnatrz ale i tak Ci nie powiem jak bo jeszcze cos zepsujesz :razz:

to uzadzenie "obniza moc" sygnalu pochodzacego z glosnikow go niskiego poziomu...

Skomentuj

Jeśli mówisz że on jest już zmostkowany to wystarczy tylko że podepnę głośnik pod + lewego i + prawego kanału :?:

A co podłączenia radia do niego to nie da sie jakoś tak że wykorzystam wyjścia na głośniki z radia i podepnę je pod wejście niskopoziomowe :?:

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyhoo9
                Jeśli mówisz że on jest już zmostkowany to wystarczy tylko że podepnę głośnik pod + lewego i + prawego kanału
                nie - podlaczyc musisz tak jak to jest przewidziane normalnie. mowiac prosciej TEGO WZMACNIACZA SIE NIE MOSTKUJE!!

Zamieszczone przez krzyhoo9
                A co podłączenia radia do niego to nie da sie jakoś tak że wykorzystam wyjścia na głośniki z radia i podepnę je pod wejście niskopoziomowe
                moglbys ale jak lekko podglosnisz to wzmacniacz zwariuje :razz:

Skomentuj

Aha. czyli nic nie mostkować tylko podłączyć woofer pod jeden kanał i cała moc pójdzie na ten kanał. A czy jest jakieś konkretne wyjście z problemu dotyczącego podpięcia go do tego badziewnego radia :?:

[ Dodano: 2007-06-13, 12:52 ]
                  znalazłem na allegro cos takiego http://allegro.pl/item204494670_hurt..._adapter_.html ale czy bez tego sie nie obejdzie...

Skomentuj

obejdzie sie ale nie jestem pewien twoich zdolnosci wiec...
                    poprostu musisz wyprowadzic sygnal niskopoziomowy z radia - np przylutowac kabelki do nozek scalaka na ktory podawany jest sygnal w radiu

Skomentuj

Pawel S., za dużo kombinacji a do tego gwarancja by poszła się je... Wyjścia na tylne głośniki z radia podepnę pod wejście wysokopoziomowe we wzmacniaczu i myślę ,że będzie OK. W razie jakiś problemów jeszcze się zwrócę do was o pomoc :wink:

Temat do zamknięcia

Skomentuj

jakby co mam przetwornice Mb Quart z glosnikowego na chinche... :) Zbędną :)

Skomentuj

Chcesz mi zrobić prezent... :neutral: :smile: :grin: :lol: :mrgreen:

Skomentuj

tak, prawie prezent

Skomentuj

Prawie robi wielką różnicę :razz:

ps. sory tam u góry

Skomentuj

Czaruję...
                              X