Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Maskownica na głośnik 30cm

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Maskownica na głośnik 30cm

Witam,

Skończyliśmy skrzynkę do auta, z uwagi że w końcu głośnik się do niej zmeiści i nie będzie przykręcony odwrotnie to szukam jakiejś bardzo ładnej maskownicy/osłony na mojego suba (lanzar opti 1232d), musi być dość mocno odsadzona ze względu na jego duży resor i dość duży skok, co moglibyście polecić? DLS miał takie ładne w stylu pająka, ale nie wiem gdzie to można dostać. Może jakieś inne ciekawe propozycje? Ew. coś taniego na szybko żebym głośnika nie uszkodził.

http://allegro.pl/item203098001_mask...nik_30_cm.html jak to mowi moj kumpel: "jaj nie urywa" ale powinna spelnic swoje zadanie. Max12 tez ma spory wychyl ;-)

Skomentuj

W tej z allegro troche malo pretow przydalby sie jeszcze na srodku bo teraz to i tak mozna latwo uszkodzic membrane a w ogole to jezeli chodzi tego typu maskownice to podskocz do najblizszej hurtowni stali i kup sobie kilka pretow i do roboty. bedziesz mial taka maskownice jaka Ci sie mazy a nie taka jaka ktos ma na sprzedaz. :razz:
      Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Hmm, na razie moze styknie, choc duze przeswity i mozna czyms membrane uszkodzic :(

[ Dodano: 2007-06-15, 22:38 ]
        Cos bardziej finezyjnego by sie zdalo :( Lub gestszego

Skomentuj

Ludzie nie potraficie korzystać z opcji SZUKAJ!
          http://allegro.pl/item203491310_pion...wa_sklep_.html
          http://allegro.pl/item205552565_mask...blaupunkt.html
          http://allegro.pl/item204977629_gril...30_cm_12_.html

Skomentuj

A właśnie że potrafimy i jak nam nic z w/w nieodpowiada to pytamy na forum :)

Skomentuj

krzyhoo9, co to za, ze tak powiem gowno:P?

Skomentuj

właśnie ma ktoś pomysł jak zrobić maskownice z takich dwóch prętów? Tzn. jak je przymocować, żeby sie mocno trzymało i wyglądało ładniej niż te z allegro.

Skomentuj

Kajman, ja doskonale was zrozumiałem ale jak wam nic z tego nie odpowiada, a nic już innego nie ma to jak sama nazwa forum mówi DIY!

Barthez, Jeśli już ponawiercasz otwory w tych prętach i będziesz miał odpowiednio powyginane to dać je na wkręty. Napewno będzie dobrze trzymać

Skomentuj

W sumie dobry pomysł. Najlepiej było by nawiercić otwory i nagwintować, a następnie przykręcić od środka.

Skomentuj

Zamieszczone przez Barthez
                      właśnie ma ktoś pomysł jak zrobić maskownice z takich dwóch prętów? Tzn. jak je przymocować, żeby sie mocno trzymało i wyglądało ładniej niż te z allegro.
                      mozesz tez wywiercic otwory w plycie i na wcisk je lub z odrobina kleju - tylko wze wtedy to jednorazowka

Skomentuj

Kurde a pożałowałem 60zł jak była maskownica DLS taaaaka laaaadna :(

Skomentuj

Tylko, że maskownice trzeba założyć po zainstalowaniu głośnika i jeżeli ją przykleje to głośnika już nie wyciągne więc chyba lepiej bedzie ją przykręcić.

Skomentuj

tylko ze jak wsadzisz glosnik to jak przykrecisz ja od srodka?? ;> przez b-r??

Skomentuj

Jedyny sposób to chyba przez b-r albo przez otwór od terminali

Skomentuj

To male lapki miec trza

Skomentuj

przez b-r to zrozumiem bo otwor pod 10cm b-r jest spory ale przez terminal to dlon mi sie nie przecisnie :???:

Skomentuj

Ale to juz chyba przesada?

lub

Skomentuj

suuuuper :mrgreen:

Skomentuj

Kajman, Czemu uwzasz ze przesada??? fajnie sie prezentuje, a w szczególnosci, te drugie, wygląda ja alusy do samchodu, jak dla mnie wypas:)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X