Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt "Pralka" na ukończeniu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam,
    Właśnie udało się poskładać skrzynke dla mojego optidrive, głośnik ma:
    Power 1100W RMS
    Re 1ohm
    Fs 29,06Hz
    Qms 6,00
    Qes 0,52
    Qts 0,48
    Xmax 14mm
    Vas 44.17 l.

Zdecydowałem się na obudowę bas refleks, 51 l, mdf 21mm. Celem nadrzędnym była możliwość w razie potrzeby (która czasem zachodzi) szybkiego i wygodnego wyjęcia skrzynki-stąd uchwyty umieszczone na środku ciężkości. Jako że nigdzie nie dało się schować wzmaka, został przymocowany do napędzanego tworu. Jak tak spojrzeć z trochę przymrużonym okiem jakimś cudem wyszła nam... pralka :lol: No nic, ale gra ładnie, na razie krótkie testy i ponownie montaż w dniu jutrzejszym (nowe miejsce, nowe kable i kondek). Jak się wam widzi? Myślałem o większej skrzynce,ale kurde powinna wystarczyć...
    No i zaczął się problem, skąd prąd brać, bo napięcie spada? I jak ją zamocować żeby się nie przemieszczała i jakoś to wyglądało?

pralka to jest dopiero buda np na BSW15 :razz:
    to wyglada calkiem normalnie ale troche nienormalnie jak na samochod.

moze przymocujesz to jakimis pasami mocowanymi do zaczepow foteli??
    Zamieszczone przez Kajman
    No i zaczął się problem, skąd prąd brać, bo napięcie spada?
    zapewne z elektrowni :wink:

napisz jak to gra

Skomentuj

no przy takiej mocy to sie nie dziwie ze "prad ci sie konczy" :)
      calkiem ladnie to wyglada, bardzo estetycznie;

napisz oczywiscie jak gra, i z czym wspolgra jeszcze...

P.S.
      nie ten dizal

Skomentuj

Posłuchałem chwilę i zabrałem się za przekładanie, przedtem wzmak i skrzynka były po przeciwnej stronie. Pierwsze wrażenia do poprzedniej, przymaławej 35l zamkniętej z głośnikiem z magnesem na zewnątrz- precyzyjniej, niżej, większe ciśnienie, bardziej miękki bas. Do normalnego i głośnego słuchania piknie, niestety przy dużo większym natężeniu napięcie spada na tyle że się radio wyłącza :( Ale jak na razie jestem zadowolony, jak skończę montaż to zobaczymy co się poprawi-zmieniam kabel z 2x16mm2 na 1x35mm2 i dodaje kondek, więc prądu może być więcej. Ale czy uda się nad tym basem zapanować, mam nadzieję, subsonic pomaga sporo, muszę jeszcze jakoś opanować fazę, ale kurde nie wiem jak to dobrze ustawic :(
        A współgra z tym co w podpisie, brak jeszcze wzmaka na drzwi no i niestety nie wiem jak rozwiązać problem przednich drzwi- 13cm głośniki zmieniłem na ładnie grające, ale co z tego skoro muszą być przykręcane do tapicerki i nie wiem jak te drzwi opanowac :(

[ Dodano: 2007-06-16, 23:56 ]
        Zamieszczone przez greg00
        PHASE LINEAR PB FOUR
        Jak Ci to gra, jest fajna promocja na allegro http://www.allegro.pl/item204022624_...akt_gwar_.html
        i sie zastanawiam, czy sądzisz że jest lepszy niż Audio System Twister F4 - 380 III lub Genesis Profile Four? zadowolony jesteś z niego?

Skomentuj

gra to calkiem ladnie, za duzego porownania nie mam, podlaczaem do tych samych glosnikow jeszcze RF Punch 160.4 i Carpowera Wanted, najbardziej dzwiek mi sie podobal z RF, jednak praktycznie zadnych regulacji on nie mial, ten Phase gra calkiem ladnie, no i wszystko mozna nim regulowac. ogolnie jestem zadowolony, tym bardziej ze zaplacilem za niego 400zł :)(uzywany)

ostatnio koles tez sprzedawal na allegro taki sam PB Four, tez uzywany, zaczynal od ceny 400zł i nie bylo chetnych, mozesz z nim zagadac jesli cie interesuje uzywka
          (http://www.allegro.pl/item203761253_...ym_stanie.html)

Skomentuj

Problem z materiałem zasłaniającym BR usunięty, gra lepiej :) Mała próbka jak się toto rusza:
            1232D w ruchu halfpower

Skomentuj

Czaruję...
            X