Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Peugeot 206 - potrzebna pomoc w doborze przetworników

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Peugeot 206 - potrzebna pomoc w doborze przetworników

Panowie potrzebna pomoc. Generalnie chodzi o subwoofer do autka. Teraz konkretnie:

Kwota: 1500zł.
    Potrzeba: głośnik, bude, wzmak, okablowanie.
    tylko nowy sprzęt, muzuka HH i takie mulące klimaty.

Czego oczekuje? Na pewno nie żeby mi wóz rozwaliło, basik musi być głęboki do granic możliwości głośnika, taki cieplutki.

To dla kumpla jest i jakoś nie mogę go namówić żeby zrobił całe auto. Wiadomo 206 ma na pokładzie JBL i nie chce go wymienić. Nie bardzo wiem jak go do tego przekonać, no ale spróbujcie coś dobrać do standardów Peugeota. jeszcze to radio tam jest http://www.bartex-caraudio.com.pl/pr...roducts_id=989

Zamieszczone przez zook
    Na pewno nie żeby mi wóz rozwaliło, basik musi być głęboki do granic możliwości głośnika, taki cieplutki
    czyli w gre wchodzi jakies 10" o duzym x-max... moze jakies Ground Zero?? i do tego takze wzmacniacz tej firmy. maja bardzo dobry stosunek jakosci do ceny

Skomentuj

Tak tak, zapomniałem napisać że to ma być jakieś 10" - 12". Widzę, że mają sporo sprzętu więc jakieś konkretne produkty polecasz, czy tak ogólnie bo Ci pasują do moich wymagań? Kto to w Polsce sprzedaje?

[ Dodano: 2007-06-23, 18:25 ]
      co sądzicie o tym zestawie: http://essa.com.pl/oferta/index.php?...d=194&pid=1462

Skomentuj

Pionek go "zasyka",Powerbass przytłoczy nadmiarem w okolicach 100Hz,wzmak w miare OK ale ro reszty mi zupełnie nie pasuje.
        Przede wszystkim,poszukał bym radyjka bardziej neutralnego,takiego co i środkiem gra co jest ważne,druga sprawa,sprawa suba.Kierowanie się x maxem to nie ta szkoła,to szkoła prostowania blach.I nie ważne czy to będzie HH czy przedostatnia uwertura Chopina.
        Ogólnie ja markę PB odstawiam dla głuchych,jesli już to lepiej Hertz wypada.Ma przynajmniej coś z muzykalności.

Skomentuj

Dobra to już wiem coś więcej. Generalnie wymiana radia nie wchodzi w grę. Kurde tak to jest jak ktoś się nie zapyta i robi po swojemu. Czyli wychodzi na to że ten Hertz to się lepiej zgra z resztą nagłośnienia? Muszę coś zaradzić. On już był zdecydowany na kupno jakiejś skrzyni JBL, tylko że za tę cenę to raczej można coś lepszego dobrać nieprawdaż?! Może w ogóle go z tym wszystkim samego zostawię i spokój będzie.

Skomentuj

umberto, tak mi sie tylko napisalo z tym x-maxem. poprostu wszystkie glosniki jakie sluchalem o takich kryteriach brzmialy tak jak zook chcial. a GZ idealnie do tego pasuja (niestety niepamietam modeli)

Skomentuj

Czaruję...
            X