Przyszło mi do głowy, że kupię sobie Alpine SWR-1222D.
Zrobiłem mały test w którym mój głośnik wypadł z SPL'em co najmniej średnio ( biorąc pod uwagę cenę Polk'a ) i sam nie wiem co jest tego powodem.
Tak wyglądał test:
Auto: Volvo T4 ( kombi )
Radio: seryjne
Wzmacniacz: Rainbow KW M2000 580RMS'u ze niemieckiego pomiaru.
Głośnik No-1. Alpinie SWR-1222D 30l closed wytłumienie średnie
Głośnik No-2. Polk DB124 35l closed ( nie wiem jakie wytłumienie )
Kable itp olać (dobre lub bardzo dobre elektrycznie firmowe i grube )
O ile Polk grał na granicy swoich możliwości to Alpina bardziej kontrolowanie.
Właściciel Polka twierdzi, że jest lepszy - uśredniając głośniki grają podobnie.
Tak jakby jej czegoś brakowało ale chcę zaznaczyć, iż różnica to 500zł w stosunku do Polk'a. Najgorsze to, że porównywalne SPL'em
Jestem bardzo zadowolony jeżeli chodzi o mój głośnik tylko dlaczego alpinka nie daje rady ? Przy tym skoku w USA ciężko domknąć klapę
powinien zamieść tego Polk'a.
Wersje są dwie grają tak samo bo mają jednakową dostępną moc (a nie wzięliśmy tego pod uwagę) a druga, że to po prostu kiepski głośnik i tyle.
Jakie jest Wasze zdanie?

Zrobiłem mały test w którym mój głośnik wypadł z SPL'em co najmniej średnio ( biorąc pod uwagę cenę Polk'a ) i sam nie wiem co jest tego powodem.
Tak wyglądał test:
Auto: Volvo T4 ( kombi )
Radio: seryjne
Wzmacniacz: Rainbow KW M2000 580RMS'u ze niemieckiego pomiaru.
Głośnik No-1. Alpinie SWR-1222D 30l closed wytłumienie średnie
Głośnik No-2. Polk DB124 35l closed ( nie wiem jakie wytłumienie )
Kable itp olać (dobre lub bardzo dobre elektrycznie firmowe i grube )
O ile Polk grał na granicy swoich możliwości to Alpina bardziej kontrolowanie.
Właściciel Polka twierdzi, że jest lepszy - uśredniając głośniki grają podobnie.
Tak jakby jej czegoś brakowało ale chcę zaznaczyć, iż różnica to 500zł w stosunku do Polk'a. Najgorsze to, że porównywalne SPL'em
Jestem bardzo zadowolony jeżeli chodzi o mój głośnik tylko dlaczego alpinka nie daje rady ? Przy tym skoku w USA ciężko domknąć klapę

Wersje są dwie grają tak samo bo mają jednakową dostępną moc (a nie wzięliśmy tego pod uwagę) a druga, że to po prostu kiepski głośnik i tyle.
Jakie jest Wasze zdanie?

Skomentuj