Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Woofer na Axx 1010

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Woofer na Axx 1010

Hey Chopy... Zakupilem ostatnio glosiorek AXX 1010 ma byc w samochodziku ( jakim to poinniscie wiedziec :mrgreen: )

Czytalem posty uzywajac szukajki, ale hmm jakos tak nie bardzo to widze. Wiem ze to pompka jak cholera itd.... ale nie chodzi o to...

Moze mi ktos powiedizec w jaka bude jest go najsensowniej upchac ? CHodzi mi glownie o to zeby nie bylo slychac swistow z BR poniewaz sub bedzie nie w bagazniku a w kokpicie....

Zrób taką jak porducent poleca, napewno jakos, to zagra........ http://www.ravixaudio.4web.pl/?lang=...=40&img=1&ob=1

Skomentuj

30l @ 40hz.

Skomentuj

tunel minimum 70mm ale dla pewnosci pobawilbym sie ze szczelinowym.
        polozysz go z tylu czy jakos zabudujesz zamiast tylnej kanapy??

Skomentuj

lipa , ja go miałem na 70mm i bez rewelacji było..
          Taki br to jest dobry do jakieś 8', a nie do 10' który takie amplitudy uzyskuje.
          Swoją drogą bardziej ciekawi mnie wzmak do tego głośnika w malaczu gdy trzeba cały rok na światłach jeździć...

Skomentuj

takero, ale wiekszy niz 70mm sie nie zmiesci :neutral:
            ja dalem 70mm do Peerlessa R10 i jak byl zamkniety w bagazniku to nie slychac swistow... miedzy innymi dlatego teraz w miare mozliwosci bawie sie w szczelinowe

tez jestem ciekaw jak wytrzyma ten aku :mrgreen:

Skomentuj

O moje Aku juz sie wy tutaj nie martwcie Da se rde. A swoja droga czy pisalem gdzies ze mam wszystko w tym malcu seryjne ?:P

Czy bedzie zabudwa tylu czy bedzie poprostu lezal nie mam pojecia. Chcialbym zrobic zabudowe ktora mozna w ciagu okolo 5 min zdemontowac.

Skomentuj

aku jak aku, możesz mieć i od ciężarówki, pytanie czy alternator nadąży ładować...

Skomentuj

hellrider, czyzbys alternator tez zmienil??;> no bo te 39konikow raczej niewiele poprawi osiagi fabrycznego :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                    ]aku jak aku, możesz mieć i od ciężarówki, pytanie czy alternator nadąży ładować...
                    Alternator nie, ale mozna pogrzebac przy regulatorze napiecia :wink:

Skomentuj

No i jak się to przekłada na wydajność prądową ? ;]
                      Mam nadzieje że masz światła do jazdy dziennej...

Skomentuj

po zabawie z regulatorem napiecia moze sporo obnizyc prog ladowania aku. na niskich obrotach sporo zyska ale fabryczny alternator z malucha jest calkiem slaby i przy obrotach ok 3,5tys osiaga max pradowa wydajnosc. niepamietam ile to bylo bo juz dlugi czas niemam malucha ale stosunkowo niewiele. z drugiej strony cp602 az tak wiele nie wymaga i powinno spokojnie wystarczyc

Skomentuj

Max voltage altka teraz mam 17 V seryjnie jest 14,7 V. Jesli chodzi o obroty to ladowanie maxymalne osiaga miedzy 2 a 2,5 tysiaca. Pozatym nie mielismy tutaj gadac o altku tylko o subie :P

Ma ktos moze gdzies sprawdzony projekt skrzyni na szczeliwnowym BR ?

Skomentuj

Zamieszczone przez hellrider
                            Ma ktos moze gdzies sprawdzony projekt skrzyni na szczeliwnowym BR ?
                            ??
                            A co to za różnica czy br będzie rurą czy szczeliną ?

Lepiej kup sobie pare akumulatorów na zapas, bo będą jak muchy padać...
                            Zamieszczone przez Pawel S.
                            z drugiej strony cp602 az tak wiele nie wymaga i powinno spokojnie wystarczyc
                            szczególnie że malacz przy samych światłach włączonych nie potrafi aku dołodowywać i co pewien czas trzeba na prostownik z nim ;]

Skomentuj

Kurde,,, to juz moja sparawa jesli chodzi o kwestie zasilania... nie sadzisz Takuś ?. No wiec juz dajcie temu spokoj.

A co to za różnica czy br będzie rurą czy szczeliną ?
                              Bardziej mi sie podoba :mrgreen:

Skomentuj

szczególnie że malacz przy samych światłach włączonych nie potrafi aku dołodowywać i co pewien czas trzeba na prostownik z nim ;]
                                miales malucha?? jezeli byl zadbany to spokojnie pradu starczalo - nie to co na pradnicy :razz:

hellrider, masz zalecana pojemnosci i strojenie wiec odpalaj winisd, kartka + olowek i jazda

Skomentuj

Panowie, zostawcie malucha w spokoju :P

Co do zalecanego strojenia jest ono dosyć wysokie :/
                                  low-END

Skomentuj

Zamieszczone przez wojtus
                                    czyli odpowiednie do samochodu. niema sensu stosowania nizszego strojenia w samochodzie skoro i tak tego bys nie uslyszal a przeciez mozna wykozystac podbicie :P

Skomentuj

Pawel S., miałem ;]
                                      Ostatnio znów mogłem kupić eleganta , a nawet 2 ,w sumie to tylko na wieś żęby po polach pojeździć, ale jakoś żal mi pól i łąk :P
                                      Jeżdżąc na światłach trzeba było raz na jakiś czas na noc aku pod prostownikiem zostawić bo nie bardzo już rozrusznik chciał kręcić, a teraz wsadź sobie 200w grzejnik do środka w postaci cp602...

hellrider, rób jak chcesz, tylko bądź gotowy na pych malacza zapalać ;]

dobrane na podstawie odsluchów.

Zamieszczone przez Pawel S.
                                      niema sensu stosowania nizszego strojenia w samochodzie skoro i tak tego bys nie uslyszal a przeciez mozna wykozystac podbicie :P
                                      zdziwiłbyś się jak niski bas można w samochodzie usłyszeć.
                                      Chodzi raczej o to że ten głośnik z niższym strojeniem to mul straszny i nadaje się tylko do hh.

Skomentuj

Narazie nici z suba. Glosnik odeslalem do reklamacji ...........

Skomentuj

Czaruję...
                                        X