Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz 4 kanalowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz 4 kanalowy

Witam.Mam taki wzmacniacz http://www.allegro.pl/item192109002_...y_gwaranc.html
    i tube JBL Moc szczytowa 500W
    Moc ciągła RMS 125W
    Zakupilem glosniki Hertz ESK 165 na przodi zastanawiam sie czy moge je podpiac pod wzmacniacz czy wystarczy jak beda graly z samego radia.

Jak jest z moca wzmacniacza.Pod zmostkowanym kanalem gdzie podpieta jest tuba mam 320W A ile potrzebuje tuba?125 mocy ciaglej? czyli wystarcza.
    I wtakim przypadku zostaja 2 kanaly i mocy wystarczajaco zeby zasilic glosniki przednie?

Prosze o jakies wskazowki czy dobrze mysle a wszystkie bledy z wasza pomoca postaram sie poprawic.Dzieki

hertze koniecznie podłącz pod wzmacniacz no i tubę oczywiście tez.

Skomentuj

myslenie poprawne.
      ale skoro juz tu jestes to nauczysz sie czegos. subwoofer to zupelnie co innego niz tuba. drobny przyklad tuby masz tutaj http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=10107 lub tutaj http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=6427
      a te hertze maja paskudne wysokotonowki :razz:

Skomentuj

Dzieki wiem ze zle zrobilem kupujac tube troche sie naczytalem o roznicach i przy najblizszej okazji tube zastapi skrzynka :smile: (a nigdzie nie pisalem ze mam subwofer)Ale to byla okazja.Czyli te dwa kanaly moge spokojnie wykorzystac.
        Czyli podpinajac cokolwiek nalezy kierowac sie moca RMS tak,a nie szczytowa?
        Bo jesli tak to znow -> hertz ma 100 rms a kanal ma 100W czyli jest ok tak?
        Prosze mnie poprawic jesli sie myle.
        Dzieki za rady.

Skomentuj

benyV6, odwrotnie!! niemasz TUBY tylko subwoofer w obudowie walcowej :razz:

podlacz to tak jak napisales i glosnosc kanalow wyregulujesz na sluch. bo przeciez to by bylo nie na miejscu zeby sub gral duzo ciszej niz przody...

Skomentuj

Witam ponownie.Glosniki juz zalozone kable w progach(lewy/prawy) zwrotnice schowane na ale,zawsze jest jakies ale.
            Mianowicie nie mam jeszcze czinczy wraz z sygnalowka wiec przepiolem pod te od subwoofera i po wyregulowani glosnosci na wzmaku (na ok.polowe) cos buczy a po ruszeniu kablami szura w glosnikach.Czy jest to wina sygnalowki?Na subwoferze nie ma takich objawow.
            A co znaczy na Wzmaku slowo protection i czerwona dioda ktore sie nie swieci.Jaest to jakas ochrona/zabezpieczenie?
            Dzieki :wink:

Skomentuj

mozliwe ze masz kiepskiej jakosci kabel sygnalowy

ciesz sie ze ta dioda sie nie swieci :razz: i lepiej zebys jej nie widzial. jak sie zapali to znaczy ze albo cos zwarles albo cos sie rozsypalo...
              Zamieszczone przez benyV6
              Jaest to jakas ochrona/zabezpieczenie
              tak - zabezpieczenie

Skomentuj

Mam zestaw Dietz 20mm2 i ta sygnalowka jest licha to juz wiem z innego forum ale na subie gra dobrze.
                Jakiej firmy czincze kupic do glosnikow?Te do suba mam puszczone srodkowym tunelem i za przednim fotelem i reszta prawa strona.A te od glosnikow puscic druga strona?

Skomentuj

obojetnie jakie kable byle solidne - najlepiej powinien doradic sprzedawca (nie na allegro)
                  kable sygnalowe mozesz razem polozyc. osobno kladzie sie kable sygnalowe i zasilajace

Skomentuj

przewody powinny być ekranowane możliwie dobre markowo

Skomentuj

Czaruję...
                    X