Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pyle vs Lanzar

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pyle vs Lanzar

Witam!

Mam w planie zakupić jakieś głośniczki współosiowe w rozmiarze 5x7 celem zainstalowania ich w tylnich drzwiach forda mondeo.... Ich rolą ma być uzupełnienie nagłosnienia dla pasażerów "II klasy" tak aby coś tam sobie słuchali...
    Z przodu mam zestaw gms960 narazie zasilany z radia, w bagazniku mały subik napędzany wzmakiem, a z tyłu póki co seryjne "głośnizki". Znalazłem takie oto propozycje:

http://allegro.pl/item209932443_pyle...5x_7_ford.html

http://allegro.pl/item208034705_lanz...od_skalik.html

Jak wg Was maja się do siebie produkty tych firm... szczerze mówiąc to nie znam ani jedenj ani drugiej a na sucho bez montażu w warunkach sklepowych grają podobnie...

Ewentualnie mam jeszcze drugie pytanko jak do takich glosników mialy by sie jakieś współosiowe 16stki podobnej klasy... do tego samego zastosowania..?

Głośniki w półce będą bardziej Tobie przydatne bo z przetworników w drzwiach średni będziesz miał pożytek. Zobacz czy są miejsca fabryczne pod jakąś 16 w półce. Nie podałeś rocznika auta.
    Pasażerom zazwyczaj przeszkadzają głośniki w półce bo znajdują tuż za uchem i trzeba bawić się faderem.

Wracając do zestawu to chyba wolałbym modyfikacje odpowiednim adapterem do szesnastki. Z tego co widzę to nie zależy Ci na jakości tylko żeby to grało dlatego nie pytam do jakiej muzyki to ma być. Teraz mi to przyszło do głowy :idea: Idź do jakiegoś supermarketa i posłuchaj ...zazwyczaj tam jest najwięcej 6x9 głośników. A może JBL ?
    Poszukaj czegoś wśród markowych produktów.

Skomentuj

To nie są 6x9. Pyle sobie odpuść, to jest bardziej budżetowa część tej samej firmy. Co do Lanzarów, ja bym ci proponował serię Vibe, jakby co to kolega ma takie nowe za chyba 130-140zł. Wskazana przez Ciebie seria tez jest ok, choć niższa.
      16cm chyba mają większą powierzchnię membrany, choć głowy sobie nie dam uciąć.

I tato, na czym opierasz opinię żę Lanzar nie jest marką? Wyższe serie są naprawdę ok i doświadczalnie wiem że akurat elipsy lepiej grają Lanzara niż JBL po tym jak zmieniałem koledze :)

Skomentuj

Witam!

Faktycznie podałem za mało danych, otóż chodzi o Mondeo hatchback 95r.. więc miejsca fabryczne są tylko w drzwiach, zreszta o półce nawet nie myslę bo często jeżdżę bez niej dlatego zostają tylko miejsca w tylnich drzwiach gdzie teraz siedzą fabryczne głośniki 5x7...
        Co do jakości to może nie żeby mi nie zależało ale chciałbym mieć cos lepszego niż fabryka i cos lepszego niż powiedzmy Buszmenay, Alfredy i inne Titany...... Muzyka różna od klubowych rytmów przez hip hop po dobry rock :)
        Budżet max maxów do 150zł ale wolałbym się w stówce zmieścić a głośniczki z podanych linków mam do zdobycia w okolciach 100plnów...

Skomentuj

Za 100 bierz lanzara, pyle jest gorszy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Kajman
            Za 100 bierz lanzara, pyle jest gorszy.
            Lanzarki są za 130zł do wzięcia..... ewentualnie w tej samej cenie też lanzary tyle ze 16stki... ale modelu nie paiętam...

Skomentuj

na allegro sprzedaja przejsciowki mdf na 16cm... wtedu kup phonocary y-line wsadz i ciesz sie.

Skomentuj

A jak wg Was mają się głośniki Blaupunkta czy Magnata jakichś niskich serii do ww. Lanzarów czy Pyle?
                np takie Blaupunkty: http://allegro.pl/item208195728_blau...klep_160w.html

Skomentuj

ja bym sobie w tym przypadku odpuścił Blaupunkta... Lanzar jest na pewno leprzy!

Skomentuj

i to i to jest kiepskie :/

Skomentuj

A co jest dobre za 100zł?

Skomentuj

TVM ARX :razz:

Skomentuj

Żartowniś :P

Skomentuj

Czaruję...
                          X