Niedlugo bede kupowal zestaw glosnikowy na przod seicento. Myslalem na poczatku o Hertzach (woofer EV165, sredniotonowka EM100, tweeter HT18 na zwrotnicy CX300). Jednak bedac dzisiaj na zakupach w znajomym sklepie car audio, sprzedawca pokazal mi zestaw Pioneera (jeszcze ze starym znaczkiem), ktory sie nie sprzedal. Sklada sie z woofera, sredniotonowki, gwizdkow i zwrotnicy. Jest naprawde bardzo solidnie wykonany. Gwizdek jest ciezki i widac, ze porzadnie zrobiony. Jest to podobno wysoka polka sprzetu i sprzedawca powiedzial, ze z checia by je u siebie zamontowal, ale nie ma miejsca na glosniki 10cm. Tylko problem jest taki, ze nie pamietam modelu zestawu. Chyba zaczynalo sie od TSA. Starym wyjadaczom pewnie uda sie rozszyfrowac, co to za zestaw i powiedza mi, co o nim sadza. Czy lepiej brac Hertza?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zestaw 3-drozny starego Pioneera
Collapse
X
-
Jest to zestw TS-C170. http://uk.shopping.com/xPF-Pioneer-TS-C170 . Mial ktos z tym doczynienia??
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KajmanJakie to zestawy, bez jaj, zaden audiofilizm :)
Skomentuj
-
Wybacz, ale pokaż mi auto wysoko na sound off nawet za 2x większą kwotę. Wymagania są takie, że budżetowo nie podołasz. A IMHO aby wystroić ten zestaw a wydasz tyle, ile by cię kosztowały klocki które zagrają lepiej bez tych nakładów i będą bardziej rozwojowe. Nie chodzi o 10kzł, ale nie oszukujmy się, że za 800 czy 1000zł się choć do tego zbliżymy.
I nie podniecam się aktywnymi zwrotkami nie wiedzieć czemu.
Skomentuj
-
aaaaaaaaa czyli to zawody typu sound off sa wyznacznikiem jakosci?? a i pytanko jak samymi klockami chcialbys zestroic zestaw dwudrozny?? a tak pozatym jak ktos ma jiga i mikrofon to koszt pomiarow jest zerowy, inie powiesz mi ze taki zestaw za 1 k zl nie zagralepiej od dziesiatek zestawow do 2k zl... argumentow jest pare :
- mozesz wybrac optymalne ustawienie glosnikow wzgledem sluchacza
- mozesz wybraco ptymalny dla sluchacza podzial, tlumienie, opoznienia.
a tylko dzieki pomiarom masztaka mozliwosc
Mozesz nie wygrac zadnychzawodow CA ale mozesz miec zestaw ktory podczas sluchania bedzie Cie zadowalal.
Skomentuj
Skomentuj