Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc przy skrzyni z glosnikiem Phase 12

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc przy skrzyni z glosnikiem Phase 12

Witam dzis zakupilem za namowa znajomego glosnik Phase linear Thiller pro 12. Szukalem w internecie ale prawie nic nie ma o tej firmie. Jedyne co znalazlem to ponizszy link
    http://www.epinions.com/pr-Phase_Lin...ay_~full_specs
    oraz to co udalo mi sie wygrzebac ponizej

DIN Durchmesser:
    300 mm
    Untere Grenzfrequenz:
    20 Hz
    Obere Grenzfrequenz:
    500 Hz
    Nennbelastbarkeit:
    250 Watt
    Max. Belastbarkeit:
    400 Watt
    Impedanz:
    4 Ohm
    Empfindlichkeit:
    92 dB
    Fs:
    34 Hz
    Vas:
    55 l
    Qts:
    0.,45
    Xmax:
    16 mm
    Besonderheiten:
    Hochbelastbare vollbelüftete 60 mm Hochtemperaturschwingspule Hochflexible Butyl Gummisicke Spinne aus hochwertigem Polyamid -Baumwollmaterial verchromtes Druckterminal Magnetabdeckung aus Gummi
    i to jeszcze ze strony niemieckiej.
    Czy moglby mi ktos pomoc zrobic do niego skrzynie. Moze ktos juz probowal z nim, w jakiej najlepiej skrzyni zagra zamknietej czy w br.
    Ja slucham glownie clubowej muzy i lubie tez hip hop oraz wolne kawalki. Oczekuje od niego niskiego schodzenia i glebokiego basu bo slyszalem ze lepiej sie nadaje niz jbl GT4 15 czy Rockford Fosgate 15 bo jeszcze te dwa glosniki mialem do zakupu . Wiem ze o obudowal jest duzo ale o tym glosniku jest naprawde malo wiec prosze o wyrozumialos i jesli ktos moze cos wniesc do tematu to prosze pisac nagroda jest ,,pomogl,, a jesli ktos chce od razu krytykowac to niech wcale nie pisze. Skrzynia bedzie napedzana wzmacniaczem Magnata The Rock 1000 ma on w rms 460 przy 4 omah , wiem troche za mocny do tego bo glosnik ma tylko 250 ale ponoc da rade.
    Z gory dzieki

Trochę mało t/s'u ale spróbuj posymulować w WinISD może chociaż coś ci wykarze

Skomentuj

jak za malo t-s ow?? do obliczenia skrzynki wystarcza juz fs,qts,vas

Skomentuj

Byly takowe w gotowych skrzynkach sprzedawane, poszukaj dobrze.

Skomentuj

Zamieszczone przez Kajman
          Byly takowe w gotowych skrzynkach sprzedawane, poszukaj dobrze.
          gotowa nie oznacz najlepsza niestety :/

Skomentuj

Zawsze mialem nadzieję żę producent wyda najwięcej na projekty skrzynek pod jego głośniki?

Skomentuj

o ktorym producencie mowisz??widzialem bude dedykowana przez producenta dla pewnego glosnika z qts0,8 gdzie wsadzili go w obudowe b-r... i to byl glosnik JL...

Skomentuj

Generalnie większość podejrzewałem o odrobinę rozsądku... Lanzar np wyliczył oryginalne skrzynki bardzo ładnie i grają jak należy. A żaden orzeł z niego i na takiego już na pewno się nie kreuje...
                A JL to chyba wszędzie zagra...

Skomentuj

no nie dokonca... ja swojego uwazam za bardzo przereklamowanego :/ a napewno nie zaplacil bymza niego 1299zl... taka prawda...

Skomentuj

A co masz?

Skomentuj

12W3 (o ile dobrze pamietam)

Skomentuj

Hmm, o ile pamietam to dobry glośnik, w jakiej masz go obudowie, jaka muza i jakie zastrzeżenia?

Skomentuj

12w3-d2 buda 35l mocno tlumiona, nie mowie ze nie gra ladnie bo gra super ale sam bym nie dal za niego 1299zl... jak tylko zawita nowe autko to wyproboje go w budzie 43lbr znalazlem autko robione przez extreme car audio we wrocku i wlasnie w takiej budzie bylo. Jednak teraz priomo to zmiana auta.

Skomentuj

No dziwne no. Miałem 2 takie w closed 55l i grało jak ta lala, więc twoja obudowa na luzie powinna działać, czym napędzasz?

Skomentuj

ja slyszalem raz w podobnych warunkach 12w3 (niewiem jaki konkretnie) i tez mnie nie zachwycil - nie sprawial wrazenia glosnika z tak wysokiej polki

Skomentuj

Moze kwestia wzmaczka, ja swoje malenstwa Dual Mono napedzalem i bylo bardzo ok.

Skomentuj

Czaruję...
                                X